icon

Skúsenosti s užívaním lieku Escitalopramu

michael42
20. mar 2025

Ahojte, užívali ste niekto antidepresiva Escitalopram? Ja som mala dnes prvý krát polku tabletky ale hrozne stavy úzkosti na mňa prišli, v celom tele strašná nervozita, návaly tepla, pocit že sa dusím, veľký strach. Mali ste to niekto tak na začiatku? Kedy to prešlo?

zmrzlinka2021
20. mar 2025

@michael42 beriem .

Úzkosti určite nemáš z toho. AD začne účinkovať o 2-4 týždne. Dovtedy by si mal mať nejaký lexaurin

ness222
20. mar 2025

Ja uzivam Eliceu co je ta ista ucinna latka, a psychiatricka ma upozornovala, ze prvych 10-14 dni casto dochadza k takymto stavom, takze je to ok. Mne na to predpisala Neurol, ale chvalabohu som ho nepotrebovala lebo u mna take stavy neboli.

mmooly
20. mar 2025

Mne zabral hneď od prvého dňa, práveže na úzkosti... perfektné. Ale kolega ho bral tiež a trvalo pár týždňov, 2-3 až pocítil úľavu... vydrž to a dobre bude.

jaska25
20. mar 2025

ja som brala a mala som presne to isté ako ty, každým dňom sa mi to zhoršovalo, až som ho musela vysadiť, lebo to bolo na nevydržanie a lekár mi zmenil liek na Alventu, tá zabrala dobre.

luccija
20. mar 2025

@michael42 daj si ukludnovak.A určite si mal aj strach čo sa stane, keď uzijes prvu tabletku😉

michael42
autor
20. mar 2025

Ďakujem za odpovede, mam aj Atarax na ukludnenie. Aj som si ho dala a ostalo mi lepšie, no stále sa necítim úplne dobre. Uvidím ako bude ďalej, dúfam, že zaberie čoskoro.