Skúsenosti s užívaním lieku Escitalopramu
Ahojte, užívali ste niekto antidepresiva Escitalopram? Ja som mala dnes prvý krát polku tabletky ale hrozne stavy úzkosti na mňa prišli, v celom tele strašná nervozita, návaly tepla, pocit že sa dusím, veľký strach. Mali ste to niekto tak na začiatku? Kedy to prešlo?
Ja uzivam Eliceu co je ta ista ucinna latka, a psychiatricka ma upozornovala, ze prvych 10-14 dni casto dochadza k takymto stavom, takze je to ok. Mne na to predpisala Neurol, ale chvalabohu som ho nepotrebovala lebo u mna take stavy neboli.
Mne zabral hneď od prvého dňa, práveže na úzkosti... perfektné. Ale kolega ho bral tiež a trvalo pár týždňov, 2-3 až pocítil úľavu... vydrž to a dobre bude.
ja som brala a mala som presne to isté ako ty, každým dňom sa mi to zhoršovalo, až som ho musela vysadiť, lebo to bolo na nevydržanie a lekár mi zmenil liek na Alventu, tá zabrala dobre.
Ďakujem za odpovede, mam aj Atarax na ukludnenie. Aj som si ho dala a ostalo mi lepšie, no stále sa necítim úplne dobre. Uvidím ako bude ďalej, dúfam, že zaberie čoskoro.

@michael42 beriem .
Úzkosti určite nemáš z toho. AD začne účinkovať o 2-4 týždne. Dovtedy by si mal mať nejaký lexaurin