Skúsenosti so špecifickou alergénovou imunoterapiou na peľové alergie?
Mate niekto skusenost? Zabralo vam to na pelove alergie?
Mali ste neziaduce ucinky?
A neziaduce ucinky ake konkretnejsie, ak sa mpzem spytat? A jednalo sa o injekcie, ci tabletky pod jazyk ?
@marianarem mozem sa opýtať aké nežiadúce účinky mal?
Syn užíva štvrtý rok. Zo začiatku cítil svrbenie v ústach, užíval na to Spirabel, teraz úplne v pohode. Prejavy alergie sú v najhoršom období u neho zreteľne menšie (u neho je to apríl-máj, kedy ich mával najsilnejšie).
Dcéra užíva nejak od novembra ale zatiaľ úplne v pohode žiadne vedľajšie účinky. Teraz ideme postupne skúšať vysádzať lieky na alergiu tak uvidíme
Ja mám alergénovu imunoterapiu na osu. Injekčne a odvtedy som mala herpes a teraz mam opuchnuté dutiny a kašeľ. Ako neviem či to môže oslabovať imunitu že by som to mala z toho.
@melisa281 Opuch sliznice, kasel, podrazdene oci, unava, traviace problemy. Byval aj celkom odrovnany z toho, ale vydrzal.
@marianarem tak to riadne a teda keď skončil všetko v pohode? Doktor mu to nechcel ukončiť?
@melisa281 Tak boli to take v norme vedlajsie ucinky. A postupne slabli. Po roku uz ani nevedel ze si dal. Pomohlo mu to, hoci uplne ta alergia nezmizla, ale vyrazne sa zredukovala.
Ja som to skusila (konkretne podjazykove tablety), ale potom po 2 mesiacoch sme to vysadili pretoze vedlajsie ucinky boli dost silne. Zo zaciatku prve 2 tyzdne ani nie, ale potom sa to postupne cele zhorsovalo mala som permanentne upchaty nos, cca 2-3h po podani kazdy den svrbenie oci, kychanie, zhorsili sa mi existujuce ekzemy a objavili sa nove, svrbelo ma cele telo …

Moj manzel uzival tabletky 3 roky a zabralo mu to. Alergia nezmizla uplne, ale vyrazne sa to zredukovalo. Neziaduce ucinky mal, ale postupne slabli. Hlavne tie prve mesiace ich vyrazne citil, obcas ho to aj celkom odrovnalo. Ale postupne uz necitil v podstate nic.