Peľová alergia

mukel
10. apr 2021

Ahojte.

Mam pelovu alergiu, na pele, v obdobi od zaciatku juna az koniec jula. Ale teraz- tuto sezonu ma zacali svrbiet oci, kycham, svrbi ma podnebie, uz teraz, zaciatkom aprila. Zacal som pit ale aj bylinkove caje od spolocnosti serafin.

Chcem sa vas opytat, ci to nemoze byt alergia aj na tie bylinkove caje. Co myslite?? dik za radu

maja170
10. apr 2021

Môj syn má alergiu na žihľavu a alergologičku mu veru zakazala piť čaj z tejto byliny.

andreatytler
10. apr 2021

@mukel Neviem ci caj moze sposobit pelovu alergiu ale je mozne ze tvoje telo uz reaguje alergiou aj na ine rastliny ako trava a preto sa ti to obdobie posuva.
U mna to zacalo s travou a potom o par rokov jarne stromy a potom jesenne buriny... proste sa to zacne nabalovat.

mukel
autor
10. apr 2021

@andreatytler Je to mozne. Musim najst sposob, ako to co najrychlejsie utnut , pokial mozno bez pouzitia chemickych liekov...

kittykat22
10. apr 2021

@mukel a co beries na tie alergie?

mukel
autor
10. apr 2021

@kittykat22 xyzal od alergologa, ale nejak mi to nezabera

kittykat22
10. apr 2021

@mukel tak skus nieco ine. Co aerius? Ked ti nefunguju lieky znamena, ze ti nesedia a treba ich vymenit 🙂 je to celkom bezne

evinqua
10. apr 2021

@mukel mohli sa ti nejake rastliny pridat, ja mam postuom casu uz pomaly vsetko ;). Xyzal bude asi slaby, najlepsie ak zbehnes na kontrolu, prick testy a uvidis

mony_s
10. apr 2021

na alergiu existuje vedecky caj KATE-BENIFUKI EXTRA, tabletky z prepelicich vajec STOP ALEG tabletky RHINALLERGY

mukel
autor
10. apr 2021

@kittykat22 @evinqua @mony_s chcel by som tento rok vyskusat nieco prirodne a zistit co zaberie. Minuly rok som nemal ziadne priznaky, tak mi nebolo lieky treba. Tento rok to zas na mna prislo nejako skoro. Momentalne skusam doplnky s nazvom peralgin, ale zatial, ako vidim, nezaberaju.

K alergologovi nejdem, mam takeho, ze aj ked mu poviem, ze tieto lieky mi v minulosti robili dobre, predpise mi just nieco ine. Po vyskusani mi ten liek, ktory mi da nezabera a ja tam nemam trpezlivost chodit viackrat.

kittykat22
10. apr 2021

@mukel tak vymen alergologa. Minuly rok si nemal priznaky preto lebo si nosil rusku 🙂 Ani ja so synom som nic minuly rok nemala 😀 tento rok sa tiez tesim na leto, pretoze budem mat navyse respirator 😅 a ziadny pel sa mi do nosa nedostane

evinqua
10. apr 2021

@mukel priznaky nevymiznu len tak, asi to rusko pomohlo vlani. Ake lieky si v minulosti bral a zaberali teda?

mukel
autor
10. apr 2021

@evinqua ano, v minulosti zabral

@kittykat v nasom meste su dvaja... jeden pre dospelych, jeden pre deti, k tomu detskemu som chodil ako decko, k tomu dospelemu chodim dospely, takze nemam velmi na vyber doktora :D

mony_s
10. apr 2021

PERALGIN- vytazok z perilla frutescens je vyborny vo forme oleja pre tych ktory maju kozne alergie.

andreatytler
10. apr 2021

@mukel Ja mam alergiu uz asi 20 rokov. Zacalo to ked som mala 25 rokov. V lete som nemohla existovat bez liekov. Uplne zachvaty kychania a sliznice a dutiny tak opuchute ze to bolelo jak das. Rokmi sa pridavali nove a nove alregie. Po rokoch mi prestali lieky zaberat uplne. Bol januar a ja som chytila paniku ze ako prezijem nasledujuce leto. Vtedy mi suseda poslala clanok o tom ako pitny rezim dokaze udrzat alergie pod kontrolou. Kedze vodu pijem velmi rada a je zdarma a je bezpecna, rozhodla som sa to skusit. Uz asi 10 rokov som bez liekov. Smrkam a kycham viac ako iny ludia ale dokazem normalne fungovat, ist na pechadzku lukou v maji alebo hocico.
Teoria je taka ze hystamin ma v tele dve zakladne funkcie. Produkovat hlien ak sa do tela dostane bacil (aby sa ten bacil vyplavil) a regulovat distribuciu vody v tele (najma pocas jej nedostatku sa obmadzi prisun do koze a sliznic a sustredi sa dodavka do mozgu a inych zivotne dolezitych organov.)
Takze produkcia hystaminu sa zacne nezavysle bud ked pride do tela bacil alebo ked si dehydrovany. Tak isto sa produkcia hystaminu zastavi bud ked je bacil zlikvidovany, alebo ked doplnis do tela dostatok vody a ono nebude musiet s vodou setrit. Chap to, ako keby si mal v tele gombik, ktorym sa vypina tvorba hystaminu a oboje sposoby funguju nezavyse na sebe. Pri alrgii si telo mysli ze bojuje s bacilom a ten gombik zapne, ale ak dodas do tela vodu, ten gombik sa vypne. Netrva to dlho, lebo do tela pride dalsi pel a ten gombik sa zase zapne ale ak sa zase napijes, vypnes ho.
Treba pit:
2 pohare po zobudenim
1 pohar 30 minut pred kazdym jedlom (ranajky, obed, vecera)
2 pohare 2 hodiny po kazdom jedle
2 pohare vecer pred spanim. Budes musiet chodit viac na zachod v noci ale je dolezite zasobit telo pred spanim, lebo tam mozes mat aj 6-8 hodin bez vody a rano sa zobudis s hroznou alergiou. Pocas sezony, ja pijem aj uprostred noci.
Treba tiez jest troku soli (1-2 stipky denne), aby sa ti ta voda v tele udrzala (inac ju vycikas do pol hodiny von). Ked je velmi zle vypijem aj 5 litrov vody. Pocas pelovej sezony mam neskutocny smad.
Treba sa sledovat. U mna je prvy priznak "piesok v ociach" ...proste ma zacnu rezat lebo su suche, potom suche pery a potom pride smad. Dolezite je vypit pohar vody hned pri prvom priznaku. Ak su oci stale bolave po 15-20 minutach, treba vypit dalsi pohar a dalsi. Ak to dojde az do smadu, je tazke ten zachvat alergie zastavit.

andreatytler
10. apr 2021

@mukel Este som zabudla dodat dolezite upozornenie:
Neskusaj tuto liecbu vodou, ak mas problemy s oblickami. A aj ked nemas problemy, sleduj svoje telo, ci to mnozstvo vody ktore vypijes aj vycikas. Voda by sa v tele nemala zadrziavat. Clenky su dobry indikator... tie hned opuchnu, ked sa v tele zadrziava voda. Vtedy staci len prestat pit a oni za par hodin odpuchnu.

zuzikaslat
12. apr 2021

@andreatytler skvelo si to vysvetlila 🙂 👏

zuzikaslat
12. apr 2021

@mukel záleží aj od toho, čo tie bylinkové čaje obsahujú... môj kamarát mal alergiu na pele a trávy a krásne sa toho zbavil práve bylinnými produktami a zmenou životosprávy...

mizuelka22
14. apr 2021

@mukel prepáčte, nasla som tento príspevok a nedá mi neodpísať ... ja poznám človeka, ktorý sa v priebehu pár mesiacov nadobro zbavil sezónnej alergie bylinnými zmesami a zmenou životosprávy... poznám ho, lebo mi pomohol dostať sa z mojich ťažkostí tiež prírodnou cestou

mukel
autor
15. apr 2021

@zuzikaslat @mizuelka22 a co robila? co pouzivala? napis...

mizuelka22
16. apr 2021

@mukel ahoj, nechceš si k tomu zavolať? 😉

mukel
autor
16. apr 2021

zavolat? a preco? ved to kludne napis tu.

cicamica1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivalucia
12. sep 2022

@mony_s a vyliecil sa s tym niekto konkretny?

ivalucia
12. sep 2022

@mizuelka22 ako sa zbavil...co to bolo? mozes mi napisat please sms?0950305309...dakujem