Skúsenosti so štvrtým štádiom malígneho melanómu
Dobrý večer, je tu niekto kto ma maligny melanom alebo pozná niekoho? Ideálne vo 4 štádiu.
Znama mala,s tym,ze jej postupne vyberali mts co sa dali vybrat,asi 5 rokov bojovala ,zial tento rok odisla.Mala 35😔
@veronika342948 manzelova stara mama to mala. Isla neskoro so znamienkom, ked jej uz mokvalo a krvacalo. Lebo ze naco...☹. Vyoperovali jej to, potvrdili toto ochorenie, aj 4.stadium, metastazy nikde v tele nenasli v tom case, mala uz ale po 80-ke, takze jej nedali ani ziadnu chemo, ze u nej len viac by zhorsili zdravotny stav, mala toho viac. Mala to na nohe a nehojilo sa jej to dobre kvoli upchatym cievam, to boli najvacsie komplikacie, 2x jej robili bipass, ci ako sa to pise, aby sa jej rana zahojila. To u mladeho cloveka asi nehrozi, ale odumieralo jej tam tkanivo, mala aj cukrovku. Zomrela o 2 roky po zisteni diagnozy, ale zlyhalo jej srdiecko, ku koncu mala velke bolesti, ale trvali kratko a milosrdna smrt to bola v tom, ze jej v dosledku nedokrvenia odisiel mozog a bolest nevnimala posledne dni. V tele jej potom nasli vela metastaz, nerozumieme, preco vobec neboli vidiet na CT. Je to proste strasne zla diagnoza a to stadium je take konecne, uz s metastazami a je to agtesivne ochorenie, bohuzial...odvtedy zeniem muza aj seba na vyber podozrivych znamienok, uz mam prec 3 ks.
Drzim palce a sucitim.
áno, poznala som, môjho otca 😢 zomrel keď mal 38 r., postupne mal metastázy všade
Áno poznám dve, jedna ešte pol roka dožila 😭 a druhá takmer rok 😭
@veronika342948
Ťažká diagnóza.
Kolega mal, aj operáciu pečene. Dal sa dokopy. Potom za pár rokov sa vrátila, veľmi agresívne. Zbierka na liek bola. Pred2mi rokmi zomrel.
Kolegyňa z Izraela vravela že je dobrá liečba v Izraeli, nuž 40 tis Euro, a že vedia pomôcť.
mna by skor zaujimalo ci ti ludia sa vela opalovali alebo solarium alebo teda hrozna nahoda :(
mna by skor zaujimalo ci ti ludia sa vela opalovali alebo solarium alebo teda hrozna nahoda :(
@anonym_693e16 Melanom je zakerny . Kludne sa staci za detstva par krat dobre spalit, potom 20 rokov nic, a bum vykukne z nicoho nic Plus solarka samozrejme.
@anonym_693e16 Melanom je zakerny . Kludne sa staci za detstva par krat dobre spalit, potom 20 rokov nic, a bum vykukne z nicoho nic Plus solarka samozrejme.
@martinmmartin lekarka znama mi tvrdila ze pankreas a melanom su ako najhorsie len som nevedela ten melanom. ked vidim ako sa neiktori ludia pripekaju na slnku kazde leto, ozaj sa cudujem. hlavne taki znamienkovi,.
@anonym_693e16 nemusí to byť nič z toho.Staci jedno malé znamienko, ktoré začne bujniet, lebo máš oslabenu imunitu a telo nebojuje proti votrelcom.Kazdy deň sa nám robia aj rakovinové bunky, ale dobrá imunita ich zničí.Skor sa treba opýtať koľko ľudí chodí každý rok na kontrolu so znamienkami
@anonym_693e16 nemusí to byť nič z toho.Staci jedno malé znamienko, ktoré začne bujniet, lebo máš oslabenu imunitu a telo nebojuje proti votrelcom.Kazdy deň sa nám robia aj rakovinové bunky, ale dobrá imunita ich zničí.Skor sa treba opýtať koľko ľudí chodí každý rok na kontrolu so znamienkami
@anonym_e680f0 to je pravda. :/

@veronika342948 ja som obisiel s 1a stvorka je uz velmi zla prognoza