icon

Skúsenosti so štvrtým štádiom malígneho melanómu

veronika342948
2. dec 2025

Dobrý večer, je tu niekto kto ma maligny melanom alebo pozná niekoho? Ideálne vo 4 štádiu.

martinmmartin
3. dec 2025

@veronika342948 ja som obisiel s 1a stvorka je uz velmi zla prognoza

simisi
3. dec 2025

Znama mala,s tym,ze jej postupne vyberali mts co sa dali vybrat,asi 5 rokov bojovala ,zial tento rok odisla.Mala 35😔

anonym_90c9a4
3. dec 2025

@veronika342948 manzelova stara mama to mala. Isla neskoro so znamienkom, ked jej uz mokvalo a krvacalo. Lebo ze naco...☹. Vyoperovali jej to, potvrdili toto ochorenie, aj 4.stadium, metastazy nikde v tele nenasli v tom case, mala uz ale po 80-ke, takze jej nedali ani ziadnu chemo, ze u nej len viac by zhorsili zdravotny stav, mala toho viac. Mala to na nohe a nehojilo sa jej to dobre kvoli upchatym cievam, to boli najvacsie komplikacie, 2x jej robili bipass, ci ako sa to pise, aby sa jej rana zahojila. To u mladeho cloveka asi nehrozi, ale odumieralo jej tam tkanivo, mala aj cukrovku. Zomrela o 2 roky po zisteni diagnozy, ale zlyhalo jej srdiecko, ku koncu mala velke bolesti, ale trvali kratko a milosrdna smrt to bola v tom, ze jej v dosledku nedokrvenia odisiel mozog a bolest nevnimala posledne dni. V tele jej potom nasli vela metastaz, nerozumieme, preco vobec neboli vidiet na CT. Je to proste strasne zla diagnoza a to stadium je take konecne, uz s metastazami a je to agtesivne ochorenie, bohuzial...odvtedy zeniem muza aj seba na vyber podozrivych znamienok, uz mam prec 3 ks.
Drzim palce a sucitim.

dundulica
3. dec 2025

áno, poznala som, môjho otca 😢 zomrel keď mal 38 r., postupne mal metastázy všade

zuzubb007
3. dec 2025

Áno poznám dve, jedna ešte pol roka dožila 😭 a druhá takmer rok 😭

lucyluska
3. dec 2025

@veronika342948
Ťažká diagnóza.
Kolega mal, aj operáciu pečene. Dal sa dokopy. Potom za pár rokov sa vrátila, veľmi agresívne. Zbierka na liek bola. Pred2mi rokmi zomrel.
Kolegyňa z Izraela vravela že je dobrá liečba v Izraeli, nuž 40 tis Euro, a že vedia pomôcť.

anonym_693e16
3. dec 2025

mna by skor zaujimalo ci ti ludia sa vela opalovali alebo solarium alebo teda hrozna nahoda :(

martinmmartin
Včera o 04:30
@anonym_693e16

mna by skor zaujimalo ci ti ludia sa vela opalovali alebo solarium alebo teda hrozna nahoda :(

@anonym_693e16 Melanom je zakerny . Kludne sa staci za detstva par krat dobre spalit, potom 20 rokov nic, a bum vykukne z nicoho nic Plus solarka samozrejme.

anonym_693e16
Včera o 05:57
@martinmmartin

@anonym_693e16 Melanom je zakerny . Kludne sa staci za detstva par krat dobre spalit, potom 20 rokov nic, a bum vykukne z nicoho nic Plus solarka samozrejme.

@martinmmartin lekarka znama mi tvrdila ze pankreas a melanom su ako najhorsie len som nevedela ten melanom. ked vidim ako sa neiktori ludia pripekaju na slnku kazde leto, ozaj sa cudujem. hlavne taki znamienkovi,.

anonym_e680f0
Včera o 06:05
@anonym_693e16

@anonym_693e16 nemusí to byť nič z toho.Staci jedno malé znamienko, ktoré začne bujniet, lebo máš oslabenu imunitu a telo nebojuje proti votrelcom.Kazdy deň sa nám robia aj rakovinové bunky, ale dobrá imunita ich zničí.Skor sa treba opýtať koľko ľudí chodí každý rok na kontrolu so znamienkami

anonym_693e16
Včera o 06:14
@anonym_e680f0

@anonym_693e16 nemusí to byť nič z toho.Staci jedno malé znamienko, ktoré začne bujniet, lebo máš oslabenu imunitu a telo nebojuje proti votrelcom.Kazdy deň sa nám robia aj rakovinové bunky, ale dobrá imunita ich zničí.Skor sa treba opýtať koľko ľudí chodí každý rok na kontrolu so znamienkami

@anonym_e680f0 to je pravda. :/