Skúsenosti so zápalom žalúdka a fruktózovou malabsorpciou
Ahojte, písal som tu dávnejšie podobnú tému. Zistili mi zápal žalúdka v lete minulého roka, do dnes sa trápim so svojim zdravíčkom. Pochudol som 10 kg, čo je na mne dosť vidieť. Medzitým ako som liečil zápal žalúdka som hľadal príčinu na alergu, kde mi zostili fruktozovu maloabsorpciu.
Prosím vás, máte niekto skúsenosti s niečim takým? Prejavuje sa to napr tak, že ak zjem niečo pšeničné /fruktany/ tak mám 2 dni extremne tazkosti, nafuknutie, totálne vetry silné.
Snažím sa tomu všetkému vyhýbať, ale ja už neviem čo s tým. Stále mám pocit pálenia na žaludku. FOODmap dietu mi povedal doktor, že je somarina, že to niekedy vôbec neexistovalo a ludia sa liečili ...
Prosím vás, brali ste nejaké lieky? prípadne nejaké bylinky? masticha mi moc nepomohla, ale je pravda, že som nedobral celu kúru.
Chcel by som naspäť aj čo to pribrať, ale nedarí sa mi vôbec, absolutne.
Sibo, iné alergie, kolono, všetko negatívne.

@ado88 ja som tiez mala zapal žaludka a od vtedy som si všimla že mám velke problemy po pečive, mlieku a kave. Musim sa im vyhybat. Pomaha mi kysle. Samotny citrón nesmiem ale davam si ho zriedeny s vodou, pomarančovy džus nesladeny, pripadne voda zo zavaranych višni. Vzdy ma to napravi. Skuste brat B12 vitaminy. Do potravy skuste pridat varene zemiaky a ryžu. Mne je ich žaludok dobre travi.