Zápal žalúdka a fajčenie

erikacizmova
19. mar 2021

Dobry vecee pred 1 rokom som mala zapal zaludka tak tiez reflux a helicobakterie liecila som sa dlho aj dieta chodim do teraz pravidelne na kontroly u gastreloga ja som predtim bola silna fajciarka... prestala som ked mi zacali bolesti liecila som sa nefajcila som tak tiez som znovu zacala doktor mi jasne povedal ze fajcit uz nemozem lebo ked zacnem budem mat rakovinu zaludka a ja som znovu zacala akoze fajcenie mi nic nerobi ani bolesti brucha nic ja som znovu zacala fajcit no uz dlhsie fajcim a podla vas by sa mi to mohlo vratit alebo to uz tak niekto mala vratilo sa mi to či?

mamanadruhuu
19. mar 2021

Ahoj. Keď ti doktor povedal ze nemôžeš fajčiť prečo si začala? Co čakáš za odpoveď? Je veľká pravdepodobnosť ze problémy zo žalúdkom spôsobené fajčením ti môžu spôsobiť rakovinu, fajčenie ti bolesť nespôsobuje, ale môže ju vytvoriť.. Č prvom rada prestaň fajčiť, a ak neprestanes vieš čo ťa čaká. Držím palce.

moonlight1210
19. mar 2021

@erikacizmova to akoze tu teraz hladas upokojenie svojej duse, ze mozes fajcit a nemat strach, ze si privodis rakovinu. (Lebo aktualne z fajcenia nemas hmatatelne fyzicke prejavy, ako napr. bolest. Btw. rakovina zaludka sa vie vyvijat dost dlho nepozorovane).
Chapem spravne?

Nie je jednoduchsie miesto upokojovania sa, ako sa ti nemoze nic stat, prestat jednoducho fajcit?
Nepotrebujes pribehy, ako niekto neuposluchol rady a nevyplatilo sa mu to, aby ta inspirovali (strachom), aby si konecne definitivne prestala.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
irusa
19. mar 2021

ak ti raz lekár povedal, že nemáš fajčiť...čoho sa teraz bojíš, veď sama si sa rozhodla....

agon1111
7. jan 2024

@erikacizmova mám podoby problém ako vy ,napíšte mi