Zápal žalúdka v 16tt

kristinabalesova
18. sep 2018

Ahojte tehulky,prosim vas,som v 16 tt a uz pred tehu som mala problem so zaludkom,mavala som posledne roky casto gastritidu/zapal sliznice zaludka,na co som brala lieky-nolpazu..samozrejme po zisteni,ze cakame babatko som musela vsetko vysadit a moje problemy sa zacali opat,ale este intenzivnejsie ako predtym.stretla ste sa s tym uz niektora?viete mi poradit nejake lieky/bylinky,hocico,co by mi pomohlo?prosim poradte

ninusa7
18. sep 2018

@kristinabalesova Dieta 😊

katharines
18. sep 2018

@kristinabalesova ahoj, ak mas zapal zaludka, v prvom rade vyluc vsetky potraviny, ktore ta drazdia.
Vyskusaj pit caj zo slezu a repiku, mozno kamilkovy caj, a 1 - max 2 lyzice pomletych lanovych semien v kefire (musia byt cerstvo pomlete). Neskor mozes pozriet caj z čagy (tu si vsak nie som ista, nakolko ho mozes v tehotenstve).
A aky je dovod tvojich problemov? Autoimunita, helicobacter, alebo drazdive latky?
https://primar.sme.sk/c/4117253/zapal-sliznice-...
A ak ti mozem odporucit, tak zaludok reaguje najviac na psychicky stres,takze neviem, co ta znepokojuje, no treba to poriesit.
A potom ti odporucam zasadotvornu stravu (najma kapustovitu zeleninu....)

metlonka
18. sep 2018

moja svokra bylinkarka odporuca caj z mysieho chvostu..manzelovi naozaj vzdy zabera..musi sa pit hned rano nalacno a horuci.. najviac ako clovek znesie...nesmie sa pit studeny vtedy by mohol uskodit...moze sa kludne aj viac krat pocas dna pit...Inak mne a detom pri crevnych virozach zabera olej z Doterra Digesten Zen...nedam nan dopustit , mame s nim velmi dobre skusenosti...(nie je to reklama...nepredavam ho🙂 )

katharines
18. sep 2018

@metlonka rebricek je vhodny s obmedzenim
Myšochvost (rebríček) obyčajný – vhodný na podporu trávenia, podporuje chuť do jedla. Udáva sa jeho efekt v liečbe astmy. Vonkajšie použitie je vhodné na zápaly v ústach a na koži.  Neodporúča sa prekračovať liečebné dávky ani dlhšie neprerušované užívanie.

          Užíva sa zápar z 1 lyžičky kvetov alebo 2 lyžičiek vňate na šálku vody, 1-3x denne. Na oplachy a kloktanie sa používa dvojnásobná koncentrácia.

katharines
18. sep 2018

@metlonka a ak myslis vnutorne pozitie eterickych olejov, hoc aj dottera, to v tehotenstve neodporucam vobec a pri dojceni by som tiez bola opatrna.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre