Skúsenosti so žlčníkovými kameňmi
Dobrý večer prajem dnes som bola na sono u chirurga a ten mi našiel 1cm Zlčnikovy kameň, povedal že na operáciu to zatiaľ nieje ale bola som u iného chirurga čo má k nemu odporucil a ten mi povedal že to musí ísť von lebo mi to bude rásť a robiť problémy
Len ja sa toho fakt bojím potom byť celý život na diétach lebo nebudem môcť hoci čo zjesť
Aké s tým máte skúsenosti?Čo ste urobili?
Ďakujem veľmi pekne za odpoveďe
@hksls mala som kamene a 7 m.po porode mi zlcnik vybrali. Po mesiaci som zacala jest postupne vsetko, lebo som dojcila este. Okrem toho, ze prvy rok ak na mna sla.stolica, som musela ist okamzite, som ine problemy nemala a jem naozaj uplne vsetko. Ziadna dieta kvoli vyoperovanemu zlcniku.
Ale je to pripad od pripadu, niekto mat problemy moze aj po vybere....
Ono zas... Ak by nieco vzniklo akutne, mozes ta to ohrozit na zivote. Moja mama mala priserne zlcnikove zachvaty, kym si ho nedala.vybrat. Cize bola na diete a to bola tehotna so mnou. Ja som zas mala len asi 2x pocas tehotenstva nieco podobne zachvatu.. ale moja mama mala casto az kym si ho nedala vybrat.
Mamina je po operaci zlcniku 3 týždne je úplne všetko nič jej neni. A to ich mala viac než 20 tých kameňov.
Ja mam jeden velky kamen uz roky. Mozno aj 10. Bol to nahodny nalez. Bez problemov, vadi mi iba prazdny zaludok - vraj hladovka je zla na zlcnik. Uz som mala termin operacie, len som ochorela, potom bol covid a teraz este stale neriesim. Obvodna na mna tlaci, ze urcite vybrat, no riesim ine akutne veci a kedze mi nesposobuje problemy, stale to odkladam. Ale pomaly sa k tomu odhodlavam. Vraj kamen drazdi ten zlcnik, preto je lepsie ho dat von.
Neliecene zlcnikove kamene mozu rokmi viest az k rakovine. Pozor na to. Nevravim ze kazdy, ale sanca je.. moj zlcnik je von uz 8 rokov a nemohla som spravit lepsie. Mozem teraz jest vsetko bez obmedzeni.
@hksls ano treba ho dat von
Dala som si von, lebo som mala.drobne kamienky a upchali mi zlcovody. Cela.som ozltla, bilirubin astronomicky....
A neboj sa, po vybere mozes,pomaly zjest vsetko.
@hksls mam kamienky, aj piesok, operáciu mi ešte neodporúčal. Problémy zatiaľ nenan
Mne doktor našiel maly kameň na sobotu, a čudoval sa, že chcem ist na operáciu. Ale ja som mala take 2 bolestivé zlcnikove záchvaty, ze 3 som už nechcela zažiť. Žijem v zahranici po OP mi o žiadnej diéte nepovedali a ani som žiadnu nedodrziavala. Jem aj vyprážané aj mastné jasne nie každý den na kg, ale jem a nic mi našťastie nie je.
Ahoj, robíš dobre, že sa o to zaujímaš ešte predtým, než ťa začne trápiť bolesť naplno.
Jeden 1 cm kameň v žlčníku síce nemusí hneď spôsobovať problémy, ale časom môže – a vtedy bývajú záchvaty dosť bolestivé. Preto ťa ten druhý chirurg možno rovno smeruje na operáciu – preventívne.
Dobrá správa je, že po operácii väčšina ľudí nemusí držať žiadnu špeciálnu diétu, len si telo chvíľu zvyká. Niekto má zo začiatku citlivejšie trávenie (hlavne na mastné), ale časom to prejde.

A preco si sla za chirurgom? Uz teraz ti robi zlcnik problemy, vsak? Co so zlcnikom, ci bez neho nejaku dietu budes musiet dodrziavat tak ci tak, casom vylucis len to co ti robi problemy