icon

Skúsenosti so zníženou funkciou štítnej žľazy

ivka88888
6. jún 2021

Ahojte prosim podelte sa so skusenostami, beriem Eutfyrox 50, zatial 1 tabletku denne, mam to zvysit az na dve. Citim sa hrozne, unava, nesustredenost, malatnost. Neviem normalne fungovat. Upravila som stravu, dala som si probiotika a vitaminy C, D. Viete nieco odporucit?

Strana
z2
zuzanaam
6. jún 2021

@bambulienka25 moje telo "zbadalo" liek zo dňa na deň. Doktorka mi predpísala 100 mikrogramov L-tyroxínu na základe výsledkov hodnôt z krvi, som myslela, že vyskočím z kože. Búšenie srdca, panické stavy. Pomohlo okamžité vysadenie, zo dňa na deň mi tieto stavy zmizli. Teraz beriem 50, ani 75 neznesiem. To isté sa mi stalo, keď mi lekár omylom predpísal eutyrox, a to 50-tku.

zuzanaam
6. jún 2021

@sasanka605 bola to riasa kelp, objednávali sme už dávno, akurát si pamätám, že výrobca bola Kanada a bola v práškovej forme. Pridávala som do varenia pre doplnenie jódu. Lekárne ju mávajú aj v kapsuliach, tam si vieš presnejšie postrážiť množstvo a sledovať účinnosť.

sisa9496
6. jún 2021

@bambulienka25 ja som napisala svoju skusenost. Netvrdim, ze to tak ma niekto robit. Mne bolo z liekov zle, po mesiaci a pol uzivania liekov a prosenia doktorov o zmenu liecby, ktora sa neuskutocnila..... Ma to prestalo bavit a zacala som a tymto.... A cuduj sa svete, moja vysledky su dobre a citim sa tiez dobre 🤷‍♀️😂

ervenka
7. jún 2021

Mile damy, pred tym ako ste zacali nieco uzivat, dali ste si skotrolovat hladinu daneho vit./miner. V tele?
Byvam v Holadsku a keby naozaj bol CBD a ine preparaty z marisky taky zazrak, holandania su nesmrtelni. To iste plati o kelp. My mame na tanieri 3x/tyzden ryby priamo od rybarov.
Nazor, ze jod je zachranca SZ je zastarany. Ako som uz pisala, TSH sa rodi v hypofyze.

@ivka88888 tvoje hodnoty su dost zle. Vidim to na este par krat zvysenie. Mozno postupne az na 125 /150 microgramov. Zvysovat by sa malo +25%z predchadzajucej davky. Inak hrozia neziaduce ucinky. Odber krvi kazdych 6t.
Mimochodom- co sa tyka stravy- treba sa vyhybat soji. Produkty zo soje negativne ovplyvnuju vstrebavanie ucinnej latky v tele. <- tuto vetu alebo nieco podobne by si mala napisane v pribalovom letaku. Ani horcica a surove kapustiviny velmi nepomahaju.

michalka4193
7. jún 2021

@bambulienka25 ja som písala primárovi že si neviem dat rady aké máš stavy tak mi poradil toto.. No nieje to tak ze telo si na liek zvyka 2-3mesiaxe keďže to sú lieky ktore musia čím skôr zaucinovat plus tieto nové sú iný sú to malé Kapsulky olejové ktoré nepotrebujú pomocné látky na vstrebanie do tela. Tak ako keď som prešla na nové zlozenie a po pár dňoch som sa začala cítiť zle tak pri nových po týždni som sa začala cítiť lepšie a ako farmakológ viem co hovorím... Ano som zvedavá ako bude ďalši mesiac ale mne štítna fungovala dobre len mi nejaká pomocná látka robila zle preto bol ten účinok rýchli a ako som písala je to nová vraj technológia tabliet na štítnu žľazu

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
victoriab
7. jún 2021

@bambulienka25 Zábudlivosť súvisí so stitnou? Leho moja pamäť mám pocit akoby totalne vynechavala 😭

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
erickatt
9. jún 2021

@ivka88888 ako ste prisli na to ze mate problem so stitnou

Strana
z2