Skúsenosti žien s Minoxidilom na riedke vlasy
Ahojte, mate niekto skusenosti s Minoxidilom?
Pridavam aj stav mojich vlasov momentalne.
Cely zivot ich mam dost riedke, jemne, ale tie “kuty” som zacala pozorovat niekedy pred par rokmi. Bola som aj na trichologickom vysetreni, aj na koznom a podobne.
Vysledky z krvi mam v poriadku, trichologicka mi vlastne povedala to co viem - ze mam riedke vlasy a z jedneho korienka soce rastu aj 2-3 vlasy ale su velmi jemne.
Trichologicka mi odporucila chodit k nim na zabaly, tie su vsak pre moju penazenku v odporucanom mnozstve nie velmi prijemne😀ale pouzivaju hennove zabaly a tie si teda robim sama doma za menej penazi. Odporucili mi aj ich kozmetiku ale to je pre mna tiez velmi drahe. Poradili mi doplnit protein do vlasov, co doplnam a vidim zlepsenie, ale nie tam na tych kutoch. Kozna mi odporucila brat vitaminy a striekat si nejake tonika na vlasy, neodporucila vsak konkretne.
Priatel pouzival minoxidil pred transplantaciou vlasov, musim povedat ze za mesiac a nieco som videla vysledky. Viem co to vsetko obnasa kedze to doma pozname, trochu sa bojim toho vypadavania vlasov na zaciatku ale odhodlavam to vyskusat. Viem ze ked sa to raz zacne pouzivat treba uz stale, ako vravim viem co to vsetko obnasa…
Ale teda mate tu s tym zeny skusenosti? Nechcem sa porovnavat s chlapom, kedze priatel do toho bral aj ine tabletky a mal to kombinovane a predsa aj testosteron a podobne.
Pomohlo vam to niektorej? Beriete to dlho? Prestali ste aj po nejakom case a zacali vam znova vypadavat? Pripadne mate odporucanie na nejake ine tonikum ktore realne pomaha? Vyskusala som ich naozaj mnoho, jedine ktore mi naozaj pomohlo bolo od The ordinary hair density serum, uz mi prave dochadza tak sa obraciam po niecom silnejsom.

Ja som sa tiež veľmi trápila, mala som okolo 20 a vlasy veľmi vypadávali, bolo to viditeľné aj pre rodinu a okolie, aj na fotkách. Tiež som navštívila 2 rôzne trichologičky, z toho jedna v známom salóne pekné vlásky - skončila som podobne ako ty, ich ,rady’ boli pre moju peňaženku proste príliš, dala som tomu 3 mesiace a keď som nevidela zlepšenie kašlala som na to😀 dokonca mi tiež v pekných vláskoch tvrdila že nemám problém s vypadávaním, že mi rastú len sú mastné korienky, potrebujem len čistenie a poriadny šampón😀 potom som ale na instagrame našla @dr.brabcova, odporúčala ju iná doktorka ktorú sledujem. Povedala som si že dám tomu poslednú šancu, spravila si výlet do Prahy, tam ma tuším vstupné vyšetrenie stálo okolo 80€ - odvtedy menila kliniku, neviem aká je teraz cena. Pani doktorka milá zlatá profesionálna, diagnostikovala androgénnu alopeciu a ako som čakala žiadne zábaly ani šampóny by mi vraj nikdy nepomohli🤦🏻♀️ Predpísala mi jednu vodičku na vlasy a ,namiešané’ tabletky minoxidil ktoré mi robili v lekárni v Bratislave (možno vedia aj inde, pre mňa nebol problém ísť do tej jednej lekárne kde dr vedela na istotu že robia). Lieky vôbec neboli drahé, nebol problém ani s českým receptom. Ja som túto liečbu mala veľmi krátko lebo nesmieš pri nej otehotnieť a potom sme sa rozhodli že by som v blízkej budúcnosti chcela, tak som radšej vysadila, ale aj za tú chvíľku som videla nejaké to zlepšenie. teraz kojím a už v hlave plánujem ako hneď ako dokojím idem späť na liečbu. Odporúčam pozrieť jej Instagram, tam má aj výsledky, a aj q&a kde odporúča vodičku minoxidil a pod
@sashka22 ja z toho nerobim ziadnu dramu, iba sa jednoducho pytam ake maju s tym produktom zeny skusenosti😀ano je pravda ze starneme, ale mam 24 rokov a asi moc nechcem mat v 30ke hole kuty😀
Nehovorim o Minoxidile v tabletach, ale vravim o toniku. Toto tonikum funguje tak ze kde ho nastriekate tak tam vam budu rast vlasy. Muzi to pouzivaju rovnako aj na bradu. Takze riziko ze mi budu rast z Minoxidiloveho tonika chlpy na nohach alebo v podpazusi tam nie je (ak nehovorime o tabletovej forme).
@m_237 dakujem krasne, nastastie alopeciu nemam, ale proste ma to trapi, lebo to vypadavanie je nadmerne ako by malo. Viem kolko vlasov vseobecne vypadne cloveku za den ale u mna je teda toho viac, preto som bola aj vsade na testoch a vysetreniach. Nastastie vysledky boli vsetky v poriadku, neviem preto co robit takze preto hladam aj tuto moznost minoxidilu. Na fotkach mojich to nevyzera tak hrozne ako to je naozaj nazivo :/
Dakujem za odporucanie, pozriem si urcite.
@dagmar2000 vies, ziadne tonikum ti nevycaruje vlasove korienky ked ich tam nemas…
@dagmar2000 mne to kožná odporučila na kúty. že mám to začať brať,kým sa dá s tým ešte niečo robiť.aj som si ho kúpila,aké zatiaľ som nezačala brat.
@dagmar2000 pouziva dcera na alopeciu ,vlasy jej narastli ale musi to pouzivat stale, plus si pomaha klipsovymi priceskami , ma to pekne a prirodzene
@taktotedanie ja vobec nevravim o carovani, neznamena ze ked tam korienky/vlasy nevidno tak tam nie su. Na tych kutoch mam uplne jemne vlasky, viem to z trichologickeho vysetrenia, ale su az tak jemne, ze niektore ani nevidno. Minoxidil funguje tak ze tie jemne vlasky necha vypadnut a namiesto nich narastu pevnejsie.
@renesance80 vdaka, ano viem, ze by sa to uz nemalo prestat pouzivat.
@chichua vdaka, ja mam doma este co priatel nedopouzival, je tam na par strieknuti. Este som si ale zatial tiez nedala.
@dagmar2000 minoxidil je momentálne jediná naozaj fungujuca vec pri plešatosti , tak že žiadne iné zázraky neexistujú , a ja tiež už pomaly zvažujem , že začnem užívať ,ked že vlasy na starobu rednú a sú jemnejšie , v zahraničí je tento prípravok bežne používaný a je aj cenovo dostupný, tak že ja by som na tvojom mieste používala
Ja som sa tiež veľmi trápila, mala som okolo 20 a vlasy veľmi vypadávali, bolo to viditeľné aj pre rodinu a okolie, aj na fotkách. Tiež som navštívila 2 rôzne trichologičky, z toho jedna v známom salóne pekné vlásky - skončila som podobne ako ty, ich ,rady’ boli pre moju peňaženku proste príliš, dala som tomu 3 mesiace a keď som nevidela zlepšenie kašlala som na to😀 dokonca mi tiež v pekných vláskoch tvrdila že nemám problém s vypadávaním, že mi rastú len sú mastné korienky, potrebujem len čistenie a poriadny šampón😀 potom som ale na instagrame našla @dr.brabcova, odporúčala ju iná doktorka ktorú sledujem. Povedala som si že dám tomu poslednú šancu, spravila si výlet do Prahy, tam ma tuším vstupné vyšetrenie stálo okolo 80€ - odvtedy menila kliniku, neviem aká je teraz cena. Pani doktorka milá zlatá profesionálna, diagnostikovala androgénnu alopeciu a ako som čakala žiadne zábaly ani šampóny by mi vraj nikdy nepomohli🤦🏻♀️ Predpísala mi jednu vodičku na vlasy a ,namiešané’ tabletky minoxidil ktoré mi robili v lekárni v Bratislave (možno vedia aj inde, pre mňa nebol problém ísť do tej jednej lekárne kde dr vedela na istotu že robia). Lieky vôbec neboli drahé, nebol problém ani s českým receptom. Ja som túto liečbu mala veľmi krátko lebo nesmieš pri nej otehotnieť a potom sme sa rozhodli že by som v blízkej budúcnosti chcela, tak som radšej vysadila, ale aj za tú chvíľku som videla nejaké to zlepšenie. teraz kojím a už v hlave plánujem ako hneď ako dokojím idem späť na liečbu. Odporúčam pozrieť jej Instagram, tam má aj výsledky, a aj q&a kde odporúča vodičku minoxidil a pod
@m_237 Ahoj, zvažujem návštevu u Dr. Brabcovej. Môžem sa spýtať na pár vecí? Ďakujem
@m_237 Ahoj, zvažujem návštevu u Dr. Brabcovej. Môžem sa spýtať na pár vecí? Ďakujem
@klaudia163 ahoj, jasne kľudne sa pytaj 🙂 prepac za neskorú odpoved, moc sem nechodim
@m_237 prosim ta a nemala si vedlajsie ucinky ? Ako moc zacnu padat z toho vlasy bojim sa to pouzivat
@m_237 prosim ta a nemala si vedlajsie ucinky ? Ako moc zacnu padat z toho vlasy bojim sa to pouzivat
@mimina89 netreba sa vobec bat toho vypadavania. Tebe vypadnu prave tie ktore su najslabsie a namiesto nich ti narastu hrubsie 🙂 ja som ho teda zacala pouzivat, teraz pouzivam 1 mesiac a to vypadavanie teda nejake hrozne vobec nebolo. Mne pri umyvani aj tak stale vypadavaju vlasy - co je uplne normalne, a teraz som spozorovala len malicky narast. Nicoho som sa nezlakla a uz sa aj zacinaju ukazovat vysledky tam kde som chcela 🙂
@mimina89 netreba sa vobec bat toho vypadavania. Tebe vypadnu prave tie ktore su najslabsie a namiesto nich ti narastu hrubsie 🙂 ja som ho teda zacala pouzivat, teraz pouzivam 1 mesiac a to vypadavanie teda nejake hrozne vobec nebolo. Mne pri umyvani aj tak stale vypadavaju vlasy - co je uplne normalne, a teraz som spozorovala len malicky narast. Nicoho som sa nezlakla a uz sa aj zacinaju ukazovat vysledky tam kde som chcela 🙂
@dagmar2000 a prosím ťa, aké konktrétne tonikum si používala? Mne vo zvýšenej miere padajú vlasy od puberty, všetky vyšetrenia ok, Zaberalo tehotenstvo 🙂 a aj hormonálna antikoncepcia (nie každá), len to už brať nechcem. Momentálne mám tak 1/4 vlasov oproti mladosti a postupne rednú ďalej. Tak že vyskúšam ešte toto 🙂
@dagmar2000 a prosím ťa, aké konktrétne tonikum si používala? Mne vo zvýšenej miere padajú vlasy od puberty, všetky vyšetrenia ok, Zaberalo tehotenstvo 🙂 a aj hormonálna antikoncepcia (nie každá), len to už brať nechcem. Momentálne mám tak 1/4 vlasov oproti mladosti a postupne rednú ďalej. Tak že vyskúšam ešte toto 🙂
@mirka0677 ja pouzivam Minorgu 5% (kupovala som v Dr. Max, v predajni maju drahsie, odporucam objednat cez ich stranku a dat dodanie na predajnu), kazde rano a vecer na kuty a v okoli cela. Zacinaju mi uz pekne rast vlasy na cele, ale treba potom davat pozor kam to presne striekate, mne to trosku stekalo po cele a rastie mi viac aj okolo obocia.. aspon trosku zahustim😁
Rozmyslam ze zacnem aj na cele vlasy pouzivat, celkovo mam riedne vlasy ale tie kuty su najhorsie. Aby to ucinkovalo musite dat kazde rano a vecer 7 strekov. Pre moje kuty je 7 vela cize preto mi to aj trosku stekalo. Takze rozmyslam ze dam na kuty na kazdu stranu 1-2 strieknutia a potom dalej 🙂
@dagmar2000 dakujem uz to betiem co aj ty tak dufam ze mi zhustnu uz som pokojnejsia aj diky mic 😄😄😄👌
@dagmar2000 dakujem uz to betiem co aj ty tak dufam ze mi zhustnu uz som pokojnejsia aj diky mic 😄😄😄👌
@mimina89 nie je zaco, dufam ze pomoze 🙂 treba ale mysliet na to, ze ked to prestanete pouzivat, tie hustejsie ktore vam narastli vam vypadnu 🙂
@klaudia163 ahoj, jasne kľudne sa pytaj 🙂 prepac za neskorú odpoved, moc sem nechodim
@m_237 zaujíma ma, či sa dá stihnúť návšteva dr. Brabcovej “na otočku”? Alebo si bola niekde ubytovaná a spojila to s výletom do Prahy 🙂
A ako dlho trvá kým dostaneš termín (keďže tu na SK čakáš ma vyšetrenie v niektorých ambulanciách aj mesiac).
Čítala som na ňu len pozitívne recenzie a už som naozaj zúfalá.
A ďakujem 🙂
Dobry den, prosim o aktualne recenzie 🙂
Nerozumiem trochu tomu, naco sa to ma pouzivat ked po vysadenu potom tie vlasy vypadnu, fakt nechapem. Co sa tyka rych neziaducich ucinkov, je to aj pri tych tonikovh ci iba tabletkach?
Nerozumiem trochu tomu, naco sa to ma pouzivat ked po vysadenu potom tie vlasy vypadnu, fakt nechapem. Co sa tyka rych neziaducich ucinkov, je to aj pri tych tonikovh ci iba tabletkach?
@sofkabarbie Co nechapes? Je to liecivo ako mnohe ine - kym ho beries, účinkuje, vysadis, ucinok pominie.
@sofkabarbie presne tak ako spomina pani v komentaroch. Je to liecivo ktore ti zahusti vlasy - nie je to zazrak ktory ti vytvori nejake nove. Funguje to tak, ze tam kde si to budes striekat, tam ti vypadnu tie slabe a namiesto nich narastu silnejsie a hrubsie vlasy. Ak prestanes pouzivat, znovu ti tie silnejsie vypadnu a prosze uz nebudu take hrubsie. U muzov sa to najcastejsie vyuziva pred operaciou vlasov, aby im vyrastli co najhrubsie ktore potom mozu transplantovat. Neziaduce ucinky v toniku ziadne podla mna nie su, jedine co tak si treba davat pozor kam sa to strieka ( ja si to davam na kuty a prve mesiace som si to nastriekala hocako a zhrubli mi vlasy aj na cele az k obociu ktore som si potom musela oholit😀).
Postujem fotku mojho progressu, je to rozdiel od cca aprila (prva fotka), posledna je teraz. A musim sa priznat, nepouzivala som to vzdy dosledne 2x za den, vacsinou 1x denne.
@sofkabarbie presne tak ako spomina pani v komentaroch. Je to liecivo ktore ti zahusti vlasy - nie je to zazrak ktory ti vytvori nejake nove. Funguje to tak, ze tam kde si to budes striekat, tam ti vypadnu tie slabe a namiesto nich narastu silnejsie a hrubsie vlasy. Ak prestanes pouzivat, znovu ti tie silnejsie vypadnu a prosze uz nebudu take hrubsie. U muzov sa to najcastejsie vyuziva pred operaciou vlasov, aby im vyrastli co najhrubsie ktore potom mozu transplantovat. Neziaduce ucinky v toniku ziadne podla mna nie su, jedine co tak si treba davat pozor kam sa to strieka ( ja si to davam na kuty a prve mesiace som si to nastriekala hocako a zhrubli mi vlasy aj na cele az k obociu ktore som si potom musela oholit😀).
Postujem fotku mojho progressu, je to rozdiel od cca aprila (prva fotka), posledna je teraz. A musim sa priznat, nepouzivala som to vzdy dosledne 2x za den, vacsinou 1x denne.
@dagmar2000 Ucinna latka minoxidil ma kopu neziaducich ucinkov (pozri pribalovy letak), mne aj mame znizoval tlak.
Tebe to teda pomohlo krasne.
@dagmar2000 Ucinna latka minoxidil ma kopu neziaducich ucinkov (pozri pribalovy letak), mne aj mame znizoval tlak.
@dagmar2000 dakujem za recenziu aj s fotkami. No nerozumiem preco by to clovek pouzival , ked mu to po vysadeni vypadne a je tam kde bol na zaciatku pred pouzivanim, vlasy bude mat rovnake a - tolko eur kolko minul za tonikum. Ked nemyslim situaciu pred transplantaciou
Vy ste to tonikum brali kvoli comu prosim Vas?
@mandzula aj tonikum?? Nie lieky…
@dagmar2000 dakujem za recenziu aj s fotkami. No nerozumiem preco by to clovek pouzival , ked mu to po vysadeni vypadne a je tam kde bol na zaciatku pred pouzivanim, vlasy bude mat rovnake a - tolko eur kolko minul za tonikum. Ked nemyslim situaciu pred transplantaciou
@sofkabarbie Minorga, s ucinnou latkou minoxidil, je dermalny roztok, nie je to ucinna latka urcena na vnutorne uzitie, takze ano, bavime sa o "toniku".
A preco to clovek pouziva? Hore mas nazorne vysvetlenie - lebo z toho rastu vlasy.
Je to, akoby si sa pytala, preco uzivat lieky na cholesterol - lebo znizuju jeho hladinu, a ked ich vysadis a nezmenis stravu, znova vyskoci.
@mandzula ja som ziadne neziaduce nepostrehla, preto mi prislo ze tam nejake nie su, dakujem za doplnenie 🙂
@sofkabarbie ja zas nerozumiem preco by ste to potom mali vysadzat? 😀 ved to clovek pouziva preto ze mu to pomaha tak nevidim zmysel s tym prestat. U muzov pred operacious je ti samozrejme ine, ale tu sa bavime o niecom inom.
Na fotkach je myslim si dobra nazorna ukazka preco som si tonikum kupila a preco ho stale pouzivam 🙂 rovnako tak ako pisem uplne na zaciatku prispevku, cely zivot mam velmi riedke vlasy, a v poslednych rokoch mi zacali rednut aj na kutoch.
@sofkabarbie ja zas nerozumiem preco by ste to potom mali vysadzat? 😀 ved to clovek pouziva preto ze mu to pomaha tak nevidim zmysel s tym prestat. U muzov pred operacious je ti samozrejme ine, ale tu sa bavime o niecom inom.
Na fotkach je myslim si dobra nazorna ukazka preco som si tonikum kupila a preco ho stale pouzivam 🙂 rovnako tak ako pisem uplne na zaciatku prispevku, cely zivot mam velmi riedke vlasy, a v poslednych rokoch mi zacali rednut aj na kutoch.
@dagmar2000 aha, cize Vy to planujete pouzivat stale a nevysadite to, myslela som ze chcete aby Vam zhustli a vysadite, preto mi to nedavalo zmysel… ja mam geneticky riedky vlasy preto nad tym tiez uvazujem, viem ze to nove vlasove folikuly nevytvori… no len ked to mam pouzivat do konca zivota aby mi znova nezriedli a neboli slabe ako teraz… je potrebne pravidelne strikne si to davat alebo teraz uz len sem tam si date? Ako velmi Vam padali ked ste to zacali pouzivat? Nezlakli ste sa? Mam obavy ze budem vyzerat ako Glum z pana prstenov
@dagmar2000 aha, cize Vy to planujete pouzivat stale a nevysadite to, myslela som ze chcete aby Vam zhustli a vysadite, preto mi to nedavalo zmysel… ja mam geneticky riedky vlasy preto nad tym tiez uvazujem, viem ze to nove vlasove folikuly nevytvori… no len ked to mam pouzivat do konca zivota aby mi znova nezriedli a neboli slabe ako teraz… je potrebne pravidelne strikne si to davat alebo teraz uz len sem tam si date? Ako velmi Vam padali ked ste to zacali pouzivat? Nezlakli ste sa? Mam obavy ze budem vyzerat ako Glum z pana prstenov
@sofkabarbie ano samozrejme to chcem pouzivat dlhodobo, kym ma to asi neprestane bavit. Co bude potom bude potom, ci uz zriednu alebo nie 🙂 rovnako ako si kazdy den umyvame zuby tak pre mna nie je problem pouzivat denne toto. Ja mam rovnako geneticky riedke vlasy, cely zivot mam 2 vlasy na hlave.
Samozrejme sa odporuca a je to uvedene ze 2x denne 7 strieknuti. Prve mesiace som to takto aj uzivala, niekedy som aj zabudla rano ked som sa ponahlala do prace. Teraz posledny mesiac/dva som pouzivala velmi malo, zanedbala som to, ale teda nepostrehla som ziadne zmeny. Teraz to pouzivam znova denne. Mala som taku mensiu “pauzu” pretoze tym ze je to tonikum, a pouzivate to denne 2x, trochu to zmastni vlasy (obsahuje to alkohol), takze treba logicky potom aj castejsie umyvat tie vlasy.
Nie je to samozrejme nic hrozne, je to naozaj rovnako ako si umyvame zuby, len si v tom treba najst system ktory vyhovuje vam.
Mne uz pred tym pri umyvani vypadlo dost vlasov, ale to je uplne normalne, ludom denne vypadne okolo 100 vlasov, cim ich mate tmavsie tym to viac vnimate. Pri minoxidile to nebolo o nic horsie, nie je to take ze vas to oholi, to vobec :D mozno zopar vlasov mi viac vypadlo pri umyvani ze som mala vacsi chumac ale nic hrozne 🙂

@dagmar2000 a co tak sa jednoducho zmieriť s tým, že starneme? Tie kúty sú podľa mňa v pohode, sama mam väčšie a ani ma nenapadlo robiť okolo toho drámu. Keď si dávam vrkoc, tak si streknem farbu v spreji z DM za 5ku a vybavenko, nenosím vrkoc von každý deň, pri rozpustených vlasoch to nieje tak vidno. Aši pred 2 rokmi som chodila do solarka a mali tam aj taky prístroj, ktorý podporuje rast vlasov aj tvorbu kolagénu a vieš ako som dopadla? 🤣🤣 nestíhala som holiť nohy a trhať obočie lebo mi chlpy zacali rásť rýchlejšie, tak len aby aj produkt na ktorý sa pýtaš, nemal rovnaký účinok, že síce aj vlasy budú ale aj ochlpenie celého tela.