icon

Pocit samoty po strate rodičov

9. sep 2025

Caute
Pred 2 rokmi mi nahle zomreli rodicia co ma nesmierne poznacilo. Priatela nemam a moj brat zije dlhodobo v zahranici a uz nemame taky kontakt ako kedysi-ma svoju rodinu.
Odkedy zacala korona a po strate rodicov sa citim velmi opustena a sama. Stale mam home office, prakticky okrem nakupu, lekara a posty nechodim nikam. Moje kamosky maju kazda deti a svoje rodiny - sem tam sme v kontakte ale len velmi sporadiky aj ked z mojej strany snaha vzdy je.Mam hrozne bolesti hlay,depresie, vyvinula sa mi tetania a uzkost a uz neviem ako dalej.
Co vas motivuje? Skusam aj fitko, aj prechadzky v prirode ale ked je clovek sam ako prst to ide tazko

micusa2222
9. sep 2025

@anonym_autor program, program a, nebyť doma, hľadať priateľov, priateľky, odskočiť si na dovolenky, kde sa s niekým zoznámiš, dať inzerát, že hľadáš parťáka, parťáčku...chodiť na nejaký krúžok, športový, jazykový, príp.iný...ak nie týmto smerom, osloviť nejaké organizácie, kde sú ľudia, či nepotrebujú v tvojom voĺnom čase nejakú pomoc...

anonym_5f47ea
9. sep 2025

Tiez zijem sama, ale pracujem s ludmi co je dost vycerpavajuce a niekedy si samotu aj uzivam. Mne pomaha vypadnut von, kludne sama na kavu, do parku, chodim do fitka. Zober si psika z utulku, ten ti naplni zivot a zaroven pri venceni stretnes prijemnych ludi. A socializuj sa, skus napisat spoluziackam, starym kamoskam, vybehnite na kavu.

madeincssr
9. sep 2025

@anonym_autor skus zmysluplne vyplnit volny cas - poznavacie zajazdy, sleduj ceny leteniek a vybehni na vikend/predlzeny vikend niekam, chod vencit psikov do utulku, skus nejake dobrovolnictvo (povedzme zo zaciatku len obcasne), muzea/galerie/vystavy/koncerty, plavanie, bajk/ebajk/ekolobezka, kolieskove korcule, ak soferujes vylety kamkolvek, skuter 125, ak nesoferujes, urob si vodicak, cudzie jazyky (kludne aj klasicky do jazykovky/kurzov)...
Skor nieco exterierove, cerstvy vzduch, slnko, priroda a nebyt stale doma.

hytal
9. sep 2025

Chápem tvoje pocity. Ty sa potrebuješ dostať medzi ľudí. Buď zmeniť prácu, aby si nepracovala z domu a bola si v kolektíve, alebo aspoň chodiť podľa záujmov na krúžky, kde by si sa stretla s novými priateľmi. Ak máš rada zvieratká, odporúčam ti psíka, alebo mačičku, bolo by ti doma veselšie.

anonym_f55d8e
9. sep 2025

Kino, divadlo, vylety, to vsetko mozes pokojne robit aj sama a ver ze si to castokrat uzijes este viac ako s niekym, Nemas nejake hobby, ktorym by si sa mohla venovat? Mozno je cas naucit sa nieco nove, nejaky zaujimavy kurz. Proste chce to vyplnit cas a ist trosku aj medzi ludi von, nesediet zavreta sama doma,

anonym_82d364
9. sep 2025

@anonym_autor psychoterapia

anonym_65f02c
9. sep 2025
@anonym_82d364

@anonym_autor psychoterapia

ist pracovat medzi ludi'tvoje pocity su uplne normalne, ziadnu psyychoterapiu nepotrebujes.
teba ubijaju 4 steny doma. viem co pisem.takze zmena prace skor. a ten psik ozaj nie je zly napad, budes mat verneho spolocnika.
@anonym_82d364 na toto fakt nepotrebuje. jej pocity su uplne normalne.

anonym_82d364
9. sep 2025
@anonym_65f02c

ist pracovat medzi ludi'tvoje pocity su uplne normalne, ziadnu psyychoterapiu nepotrebujes.
teba ubijaju 4 steny doma. viem co pisem.takze zmena prace skor. a ten psik ozaj nie je zly napad, budes mat verneho spolocnika.
@anonym_82d364 na toto fakt nepotrebuje. jej pocity su uplne normalne.

@anonym_65f02c plati moj komentar vyssie, psychoterapia
A ty si este raz precitaj prispevok, toto urcite normalne nieje a za dva roky bude depresivna a uzkostna natolko, ze skonci na psychiatrii

anonym_65f02c
9. sep 2025
@anonym_82d364

@anonym_65f02c plati moj komentar vyssie, psychoterapia
A ty si este raz precitaj prispevok, toto urcite normalne nieje a za dva roky bude depresivna a uzkostna natolko, ze skonci na psychiatrii

@anonym_82d364 ano plati co som napisala. lekarka je max predpise najnizsiu davku AD . to co prezila je strasne smutne, roky sa ludia vyrovnavaju so smrtou a osamelostou. psik a vypadnut z Homeofficu jej pomoze. este nieco?

spongebob1
9. sep 2025

@anonym_autor Skus sa prihlasit na skupinove aktivity. Jazykovy kurz, kruhovy trening, joga, tanecny. Solo aktivity ako vencenie psa, kino, kava v kaviarni nie su zle, ale nie idealne. To mozes aj doma zostat.

anonym_82d364
9. sep 2025
@anonym_65f02c

@anonym_82d364 ano plati co som napisala. lekarka je max predpise najnizsiu davku AD . to co prezila je strasne smutne, roky sa ludia vyrovnavaju so smrtou a osamelostou. psik a vypadnut z Homeofficu jej pomoze. este nieco?

@anonym_65f02c plati moj komentar vyssie a ty si dostuduj a nastuduj rozdiel medzi psychologom/ psychiatrom /psychoterapiou
A kto moze a kto nemoze predpisovat lieky
Pisem ja tu niekde o AD? PSYCHOTERAPIA
To je tak, niekto chce byt mudry ale urobi zo seba blbca - len si ukazala he absolutne netusis o com sama pises
A ak by sa mala radit tvojimi radami skonci zle
Ked nevies nerad a vypni internet

anonym_65f02c
9. sep 2025
@anonym_82d364

@anonym_65f02c plati moj komentar vyssie a ty si dostuduj a nastuduj rozdiel medzi psychologom/ psychiatrom /psychoterapiou
A kto moze a kto nemoze predpisovat lieky
Pisem ja tu niekde o AD? PSYCHOTERAPIA
To je tak, niekto chce byt mudry ale urobi zo seba blbca - len si ukazala he absolutne netusis o com sama pises
A ak by sa mala radit tvojimi radami skonci zle
Ked nevies nerad a vypni internet

@anonym_82d364 psycholog mozno pomoze. psychiater by dal max ad. jej pomoze zmena, zabija ju samota a rutina a 4 steny. to iste jej povedia na terapii, nic nove sa nedozvie. mozno ju max naucia ako ma relaxovat, spravne dychat, chodit do prirody a medzi ludi. a budu ju stale presviedcat o tom ze jej pocity su vzhladom na jej zivot uplne normalne. a ked ani to nepomoze, poslu ju za psychiatrom, ktory jej da nieco na minimalnej baze.
a predstav si presla som si tym. ale ty si pani mudra. s tebou sa tu nebudem dohadovat.
ty si si takym niecim presla alebo do len mudrujes pani mudra

autorka, tebe prajem aby si stretla lasku a mala rodinu, to je najvacsi dar a liek na samotu.
mne pomahalo velmi velmi vela chodit do prirody aj. sport. zdrava strava a vela spanku.
drz sa .

anonym_65f02c
9. sep 2025

este ma napadlo, nerozmyslala si nad tym ist do cudziny pracovat? tu nemas zavazky...zmena ti prospeje...

tiezjedna
9. sep 2025

@anonym_autor ja by soms sa nebránila nejakej terapii. Občas sa človek zacyklí vo vlastných blbých pocitoch a nedokáže sa z toho vymotať sám... A ak máš peniaze, cestuj. Pokojne aj sama, alebo si nájdi parťáka v nejakej cestovateľskej skupine. Mám kamošku, ktorá to raz skúsila a odvtedy stále poletuje po svete s partiou, ktorá ju vzala medzi seba👍

anonym_d6f6bd
9. sep 2025

… “ smer psychológ” is the new “rozvod” .. Dve najčastejšie rady, na MK

summer23456
9. sep 2025

Odporúčam psíka, ten ti dá toľko lásky ako nik, budeš s ním musieť chodiť von a spoznás neskutočne veľa psíčkarov. Možno medzi nimi aj toho pravého alebo naj kamošku.

madeincssr
9. sep 2025
@summer23456

Odporúčam psíka, ten ti dá toľko lásky ako nik, budeš s ním musieť chodiť von a spoznás neskutočne veľa psíčkarov. Možno medzi nimi aj toho pravého alebo naj kamošku.

@summer23456 ...suhlasim, len si treba uvedomit, ze vlastny psik/zvieratko je zavazok na roky a ked nikoho nema (kto by psika opatril pocas jej aktivit/vikendov/dovoleniek), bude ju opat privazovat byt doma (na vsetky aktivity sa so psikom neda).
Alternativou moze byt spolupraca s utulkom (vencenie, lebo docasky casto skoncia trvalkou).

anonym_5d8c57
9. sep 2025

Vek? Deti v plane? U starsich osamelych zien sa "prazdno" zaplacava pracou, cestovanim, synovcami, co je v tvojom pripade daleko... Vystahovat sa k brachovi, stal by o to? 🤔🌷

lucik194
9. sep 2025

musis mat HO? lebo pokial mas moznost chodit do kancelarie, tak chod, nastav si to 2x tyzdenne smer kancelaria, aspon na zaciatok, to velmi pomoze

janage
9. sep 2025

Z akého si mesta? Pripadne kraja?

simi8658
9. sep 2025

@anonym_autor to ma mrzí...odkiaľ si ? Ja bývam v BA, tak ak by si mala chuť, môžme niekam vybehnúť