Pocit samoty po strate rodičov
Caute
Pred 2 rokmi mi nahle zomreli rodicia co ma nesmierne poznacilo. Priatela nemam a moj brat zije dlhodobo v zahranici a uz nemame taky kontakt ako kedysi-ma svoju rodinu.
Odkedy zacala korona a po strate rodicov sa citim velmi opustena a sama. Stale mam home office, prakticky okrem nakupu, lekara a posty nechodim nikam. Moje kamosky maju kazda deti a svoje rodiny - sem tam sme v kontakte ale len velmi sporadiky aj ked z mojej strany snaha vzdy je.Mam hrozne bolesti hlay,depresie, vyvinula sa mi tetania a uzkost a uz neviem ako dalej.
Co vas motivuje? Skusam aj fitko, aj prechadzky v prirode ale ked je clovek sam ako prst to ide tazko
Tiez zijem sama, ale pracujem s ludmi co je dost vycerpavajuce a niekedy si samotu aj uzivam. Mne pomaha vypadnut von, kludne sama na kavu, do parku, chodim do fitka. Zober si psika z utulku, ten ti naplni zivot a zaroven pri venceni stretnes prijemnych ludi. A socializuj sa, skus napisat spoluziackam, starym kamoskam, vybehnite na kavu.
@anonym_autor skus zmysluplne vyplnit volny cas - poznavacie zajazdy, sleduj ceny leteniek a vybehni na vikend/predlzeny vikend niekam, chod vencit psikov do utulku, skus nejake dobrovolnictvo (povedzme zo zaciatku len obcasne), muzea/galerie/vystavy/koncerty, plavanie, bajk/ebajk/ekolobezka, kolieskove korcule, ak soferujes vylety kamkolvek, skuter 125, ak nesoferujes, urob si vodicak, cudzie jazyky (kludne aj klasicky do jazykovky/kurzov)...
Skor nieco exterierove, cerstvy vzduch, slnko, priroda a nebyt stale doma.
Chápem tvoje pocity. Ty sa potrebuješ dostať medzi ľudí. Buď zmeniť prácu, aby si nepracovala z domu a bola si v kolektíve, alebo aspoň chodiť podľa záujmov na krúžky, kde by si sa stretla s novými priateľmi. Ak máš rada zvieratká, odporúčam ti psíka, alebo mačičku, bolo by ti doma veselšie.
Kino, divadlo, vylety, to vsetko mozes pokojne robit aj sama a ver ze si to castokrat uzijes este viac ako s niekym, Nemas nejake hobby, ktorym by si sa mohla venovat? Mozno je cas naucit sa nieco nove, nejaky zaujimavy kurz. Proste chce to vyplnit cas a ist trosku aj medzi ludi von, nesediet zavreta sama doma,
@anonym_autor psychoterapia
@anonym_autor psychoterapia
ist pracovat medzi ludi'tvoje pocity su uplne normalne, ziadnu psyychoterapiu nepotrebujes.
teba ubijaju 4 steny doma. viem co pisem.takze zmena prace skor. a ten psik ozaj nie je zly napad, budes mat verneho spolocnika.
@anonym_82d364 na toto fakt nepotrebuje. jej pocity su uplne normalne.
ist pracovat medzi ludi'tvoje pocity su uplne normalne, ziadnu psyychoterapiu nepotrebujes.
teba ubijaju 4 steny doma. viem co pisem.takze zmena prace skor. a ten psik ozaj nie je zly napad, budes mat verneho spolocnika.
@anonym_82d364 na toto fakt nepotrebuje. jej pocity su uplne normalne.
@anonym_65f02c plati moj komentar vyssie, psychoterapia
A ty si este raz precitaj prispevok, toto urcite normalne nieje a za dva roky bude depresivna a uzkostna natolko, ze skonci na psychiatrii
@anonym_65f02c plati moj komentar vyssie, psychoterapia
A ty si este raz precitaj prispevok, toto urcite normalne nieje a za dva roky bude depresivna a uzkostna natolko, ze skonci na psychiatrii
@anonym_82d364 ano plati co som napisala. lekarka je max predpise najnizsiu davku AD . to co prezila je strasne smutne, roky sa ludia vyrovnavaju so smrtou a osamelostou. psik a vypadnut z Homeofficu jej pomoze. este nieco?
@anonym_autor Skus sa prihlasit na skupinove aktivity. Jazykovy kurz, kruhovy trening, joga, tanecny. Solo aktivity ako vencenie psa, kino, kava v kaviarni nie su zle, ale nie idealne. To mozes aj doma zostat.
@anonym_82d364 ano plati co som napisala. lekarka je max predpise najnizsiu davku AD . to co prezila je strasne smutne, roky sa ludia vyrovnavaju so smrtou a osamelostou. psik a vypadnut z Homeofficu jej pomoze. este nieco?
@anonym_65f02c plati moj komentar vyssie a ty si dostuduj a nastuduj rozdiel medzi psychologom/ psychiatrom /psychoterapiou
A kto moze a kto nemoze predpisovat lieky
Pisem ja tu niekde o AD? PSYCHOTERAPIA
To je tak, niekto chce byt mudry ale urobi zo seba blbca - len si ukazala he absolutne netusis o com sama pises
A ak by sa mala radit tvojimi radami skonci zle
Ked nevies nerad a vypni internet
@anonym_65f02c plati moj komentar vyssie a ty si dostuduj a nastuduj rozdiel medzi psychologom/ psychiatrom /psychoterapiou
A kto moze a kto nemoze predpisovat lieky
Pisem ja tu niekde o AD? PSYCHOTERAPIA
To je tak, niekto chce byt mudry ale urobi zo seba blbca - len si ukazala he absolutne netusis o com sama pises
A ak by sa mala radit tvojimi radami skonci zle
Ked nevies nerad a vypni internet
@anonym_82d364 psycholog mozno pomoze. psychiater by dal max ad. jej pomoze zmena, zabija ju samota a rutina a 4 steny. to iste jej povedia na terapii, nic nove sa nedozvie. mozno ju max naucia ako ma relaxovat, spravne dychat, chodit do prirody a medzi ludi. a budu ju stale presviedcat o tom ze jej pocity su vzhladom na jej zivot uplne normalne. a ked ani to nepomoze, poslu ju za psychiatrom, ktory jej da nieco na minimalnej baze.
a predstav si presla som si tym. ale ty si pani mudra. s tebou sa tu nebudem dohadovat.
ty si si takym niecim presla alebo do len mudrujes pani mudra
autorka, tebe prajem aby si stretla lasku a mala rodinu, to je najvacsi dar a liek na samotu.
mne pomahalo velmi velmi vela chodit do prirody aj. sport. zdrava strava a vela spanku.
drz sa .
este ma napadlo, nerozmyslala si nad tym ist do cudziny pracovat? tu nemas zavazky...zmena ti prospeje...
@anonym_autor ja by soms sa nebránila nejakej terapii. Občas sa človek zacyklí vo vlastných blbých pocitoch a nedokáže sa z toho vymotať sám... A ak máš peniaze, cestuj. Pokojne aj sama, alebo si nájdi parťáka v nejakej cestovateľskej skupine. Mám kamošku, ktorá to raz skúsila a odvtedy stále poletuje po svete s partiou, ktorá ju vzala medzi seba👍
… “ smer psychológ” is the new “rozvod” .. Dve najčastejšie rady, na MK
Odporúčam psíka, ten ti dá toľko lásky ako nik, budeš s ním musieť chodiť von a spoznás neskutočne veľa psíčkarov. Možno medzi nimi aj toho pravého alebo naj kamošku.
Odporúčam psíka, ten ti dá toľko lásky ako nik, budeš s ním musieť chodiť von a spoznás neskutočne veľa psíčkarov. Možno medzi nimi aj toho pravého alebo naj kamošku.
@summer23456 ...suhlasim, len si treba uvedomit, ze vlastny psik/zvieratko je zavazok na roky a ked nikoho nema (kto by psika opatril pocas jej aktivit/vikendov/dovoleniek), bude ju opat privazovat byt doma (na vsetky aktivity sa so psikom neda).
Alternativou moze byt spolupraca s utulkom (vencenie, lebo docasky casto skoncia trvalkou).
Vek? Deti v plane? U starsich osamelych zien sa "prazdno" zaplacava pracou, cestovanim, synovcami, co je v tvojom pripade daleko... Vystahovat sa k brachovi, stal by o to? 🤔🌷
musis mat HO? lebo pokial mas moznost chodit do kancelarie, tak chod, nastav si to 2x tyzdenne smer kancelaria, aspon na zaciatok, to velmi pomoze
Z akého si mesta? Pripadne kraja?
@anonym_autor to ma mrzí...odkiaľ si ? Ja bývam v BA, tak ak by si mala chuť, môžme niekam vybehnúť

@anonym_autor program, program a, nebyť doma, hľadať priateľov, priateľky, odskočiť si na dovolenky, kde sa s niekým zoznámiš, dať inzerát, že hľadáš parťáka, parťáčku...chodiť na nejaký krúžok, športový, jazykový, príp.iný...ak nie týmto smerom, osloviť nejaké organizácie, kde sú ľudia, či nepotrebujú v tvojom voĺnom čase nejakú pomoc...