Som 12 dní po pôrode a vonku sa mi točí hlava, buší mi srdce, je mi nevoľno
Ahojte, som 12 dní po pôrode a odkedy má prepustili z nemocnice nemôžem sa ísť vôbec prejsť s druhým dieťaťom , kvôli tomu že hneď sa mi vonku začne točiť hlava, rozbuši sa mi srdce , a je mi veľmi nevoľno až na zvracanie. Kým som dnu mi absolútne nič nie je , ani keď idem len pred byť na chvikkum ale akonáhle idem len kúsok ďalej tak to začne? Moze to byť nejakými hormónmi po pôrode? Ďakujem za každú odpoveď 🙏 mám strach 🥺😔
ano... po šestonedelí som bola ako tak v kope. 😀 pre svoj pokoj si daj zobrať krv. ale toto je naozaj uplne normálne. predstav si, že keď porodíš tak sa ti dávaju všetky vnutorné orgány, ktoré boli stlačené veľkostou bábätka, na svoje miesto. črevá, žaludok, mechur atď..plus sa ti tvorí mliečko, plus sa hojíš po pôrode. naozaj bud uplne v kľude. proste šestonedelie ani nezapínaj modrého koníka a ničomu sa moc na svojom tele nečuduj... všetko zle prejde ♥ po šestonedelí si pamatám u oboch že som sa cítila taká konečne svoja. sama sebou 🙂
@banderaska29 to si pekne napísala a pravdivo, že tie orgány boli naozaj stlačené, rovnako do toho kojenie , rany po šití a tak ... Ach kiežby som už mala po tomto období 🙏🥺 ale stále nerozumiem tomu, prečo sa to začne diať vtedy, keď som vonku a vo vnútri je dobre?! 😳
lebo vonku máš uplne inu atmosferu vzduchu ako dnu. preto ta to chyta na cerstvom vzduchu plus je zima. je to naozaj normálne. odporúčam ti v dobrom neriešit modreho konika a nechat sa vyrušovat roznymi negatívnymi názormi. sustred sa iba na seba, svoje telo a babatko. všetko zle pominie, toto je naozaj normálne 🙂
@banderaska29 aha no môže to byť veru aj tou zimou, dcérka prvá sa mi narodila v polke mája sme išli domov z pôrodnice a vtedy bolo veľmi teplo už si pamätám na krátky rukáv , pri nej sa mi to veru nedialo 🤔🙂🥺
Preslo po cc mesiaci a doplneni zeleza a spamatani tela 🙂
Ešte žiadne antidepresíva!!!! Telo je pod vplyvom hormónov... Ja som vyrovnaný človek, no po prvom pôrode, asi 2 týždne, to bola katastrofa. Revala som, nemala som rada sami seba, nevedela som, či chcem to dieťa, či mám rada muža.... Prešlo to samé.... Keď však samozrejme neprejde, treba odborníka. To, čo popisujes, je problém.hlavy - úzkosť, panicka porucha. Zažila som obdobia, kedy som to mala viackrát (mňa to chytalo v MHD), neskôr pri iných príležitostiach... Držím palce
Ja som to mala asi mesiac keď sa mi telo dávalo dokopy, po pôrode bol so mnu muž na očr lebo som vydržala stat na nohách iba chvíľku, normálna vec a nič som nebrala
Presne aj ja som si 2 týždne musela pichať po pôrode. Určite to treba, práve kvôli tej zlej zrazanlivosti. Ale neboj sa, prejde to a bude to fajn. ;) Naozaj len kludovy režim trošku, psychická pohoda, túlenie s bábätkom a čas. A prejde to 🙂 Telo potrebuje trochu viac času aby sa dalo do kopy. Veď 9 mesiacov v tebe rástlo bábätko a v tvojom tele sa dialo neksutocne veľa procesov. Nechci, aby sa po tom 9mesačnom výkone teraz tvoje telo dalo dokopy za 2 týždne. Staré babice vraveli, že toľko, koľko v tebe dieťa rastlo, tak toľko sa telo dáva aj dokopy. 🙂
@zuzulka558
@casillas28
Žienky a mesiac po pôrode alebo mesiac po prepustení z nemocnice domov? Som rada že vám to prešlo, snáď budem aj ja v poriadku 🙏
A @zuzulka558 keď bol s tebou manžel na OCR tak v práci si to normálne mohol vybaviť?
Mesiac po pôrode,,, jasne mal nárok ze som po pôrode ze sa bude starať 😘 neviem ako to vybavoval, len som prišla z pôrodnice a začal byť na očr
Ja by som si dala urobiť KO,či máš železo ôk...po porode je časté,že je chudokrvnosť...
Ale môže to byť aj psychika...
@zuzi0911 brali mi v pôrodnici krv a kázali mi užívať železo Globifer forte 1x1tbl ale volala som DR a vravela že pri takomto mám teda užívať 2 tablety denne .
Tak skus ešte počkať,či zaberu 2 tabletky...držím palce...
@zuzulka558 a mala si presne tienisté šťavy ako mám ja? Hlavne tie závraty, búšenie srdca, pocit na odpadnútie až na zvracanie?
@zuzi0911 tie isté stavy. Mobil mi tak opravil 😬
@zuzi0911 ďakujem krásne snáď to bude dobré také ako predtým
Postavila som sa išla niečo robiť zatocilo ma, hmla pred očami a telo celé roztrasene,, takže som odpočívala ako kázal doktor a hotovo muž sa staral
Ja som mala tiež takéto stave po prvom pôrode (sekciou), ale nie len vonku, stačilo mi, ze som dlhšie aj vnútri stala pri nrjakej robote a okamžite mdloby na mňa išli, keď som prvý krát išla herečka na prechádzku tak som prešla asi 500 metrov a myslela som si ze umriem, rýchlo dom zavolala manželovi, ktorý bol našťastie doma aby prišiel pre mňa autom... Potom ma už samu von nepustil kým mi to neprešlo, ale nepamätám sa koľko mi to trvalo, ale nebolo to dlho
Mne to cca 4-5 tyzdno potom preslo ale sledoval ma ajhematolog a ja som mala nizke zelezo a davku mi dal dvakrat denne zeleza.. ono to chce cas, telo preslo fakt velkou zmenou a nie kazda to zvlada dobre...nkekto je po porode hned fit a niekto sa aj dva mesiace trapi..

@banderaska29 si veľmi zlata, moc ti ďakujem za tvoje uspokojivé slová , pomohlo mi to 🙏🙂 a to bola teda prvá prechádzka, a bola taká aj druhá , tretia atď? Až teda po takom mesiaci prešlo?