Som 12 dní po pôrode a vonku sa mi točí hlava, buší mi srdce, je mi nevoľno
Ahojte, som 12 dní po pôrode a odkedy má prepustili z nemocnice nemôžem sa ísť vôbec prejsť s druhým dieťaťom , kvôli tomu že hneď sa mi vonku začne točiť hlava, rozbuši sa mi srdce , a je mi veľmi nevoľno až na zvracanie. Kým som dnu mi absolútne nič nie je , ani keď idem len pred byť na chvikkum ale akonáhle idem len kúsok ďalej tak to začne? Moze to byť nejakými hormónmi po pôrode? Ďakujem za každú odpoveď 🙏 mám strach 🥺😔
@babulkomale vyšetrit sa moze dat, ale nech jej tu nikto nepredpisuje antidepresíva dokelu. fakt niektoré by sa mali veľmi vážne zamysliet, či im tieto sociálne siete neškodia.
ešte dodám, že ten globifer forte môžeš momentálne užívať aj pokojne 2x1 tbl. aj 1-2 týždne. nič tým nepokazíš. ja ho beriem už viac než 3 roky...
Úplne bežné! Žiadne antidepresíva z prvej preboha živého! No stress, daj si kľud do konca 600nedelia a nečítaj koňa, nesleduj správy, čo ťa rozrušujú, oddychuj, choď každý deň von, sama - keď prejdeš 100m, tak 100m, ďalší deň viac, len toto tu vôbec nečítaj, ak sa budeš cítiť ozaj zle - smer obvodný lekár, ale ozaj daj tomu čas
@mamula20 uvádza v diskusii, že je chudokrvná. drvivá väčšina jej tu dobre radí. odpočinok, dopĺňať železo, dať sa do pohody, ja dodám, že veľa jesť (ale zdravo) a veľa veľa piť. to jej pomôže aj na tú zrážanlivosť.
@strapec až na tie antidepresíva v úvode diskusie si myslím, že ju tu každý podporil a v dobrom poradil.
Necitala som predosle komentare..mala som nieco podobne. Pripisovala som to "tlaku"..vonku razom vela cerstvwho vzduchu, do toho troska "namahy"...oblieval ma pot, strasné točáky, a akoby mi slo hlavu vybuchnúť...vzdy to ale po chvili vnutri preslo
@darina14m súhlasím. môže sa o to toto čudné počasie dosť pričiniť, obzvlášť, ak je chudokrvná a nízkotlaková... ja napríklad cítim zmenu počasia (z pekného na horšie) už viac než 24 hodín vopred. a nie som jediná, samozrejme, kopa ľudí je meteosenzitívnych. do toho autorkine reálne diagnózy, nemôže sa čudovať, že sa jej toto deje. ale to pominie, chce to čas a oddych, koľko sa len dá
Nebude to nedostatok železa. Ak skoro pôrode stratila moc krvi ja, som mala podobne príznaky vtedy
Podla mna mas malo zeleza. Ja som mala taketo stavy a to som bola po 3 transfuziach. Isla som tyzden po porode na volby do NRSR a musela som si kazdych 50 metrov sadnut na plot, kamen... ako dochodca. Brutal to bol. Jedna baba pisala, ze chodila aj po dome len popri stene, lebo odpadavala. Daj si predpisat Sorbifer. Predpise ti gynekolog, staci si zavolat... Globifer je nic, jedna tabletka ma 18 mg, Sorbifer 2x denne ti da 200 mg
Podľa mňa si unavená telestne i duševne. Skus oddychovať keď babo spinka, kvalitná strava ,vitamíny,kojiš alebo máš mlieko?
@marion30 kojim a aj 2x denne prikrmujem, odkedy som sa zľakla čo mi je tak som mala trochu menej mliečka. 🥺
@miriam11 keď sa hormóny dajú po šestonedelí do poriadku (ak sa dajú) malo by to samé prejsť?
Ja som mala toto iste, velmi slaba, vycerpana, dokonca ked som isla na prechadzku s babom, normalne som sa nevladala vratit domov, muz po mna autom musel prist. Bolo to sposobene vycerpanostou, unavou po porode, nevyspatim, starostlivostou o mimino... Samozrejme ze to same preslo. Telo potrebuje cas na rekonvalescenciu po porode.
@monika_mt a po akom čase tá to prešlo?
Ja som mala malo železa. Pôrod si mala prirodzený? Nestratila si veľa krvi?
Asi tak po skonceni sestonedelia cca
@banderaska29 no to je jasne, to je silna kava tie AD 🤦
agarofobia
@banderaska29 ja nie zbytočne... Ja som po každom pôrode musela brat lieky... Uz 15rokov.. Beriem samozrejme s ročnými prestávkami... Mne to spôsobil prvý pôrod... Ale ja som mala aj iné stavy... Ja som bola iný prípad ako autorka... Ale začalo mi to tak... Jasne, ze nie hneď antidepresiva. To je ta posledná možnosť. Teba to prejde, neboj
@nina2310 jasne ved iba hovorim že zasa nie kazda musí brat AD po porode 🙂
@banderaska29 áno samozrejme.Ja som iný pripad🙈🤣
Magnezium určite nie, ak máš nizky tlak!
Držím palce mech si čoskoro v poriadku.
Ahoj ja mam tiez trombofiliu a leiden mutaciu..tiez som ma clexane..toto co.mas.ty som mala cca.mesiac..predsa len 6nedelie, krvacas, unava, telo sa spamatava...urcite vela tekutin, daj si odmerat zelezo v akom mas stadiu...zjavne mas.aj nizky tlak 🙂 ono to prejde casom ...este to chce cas 🙂
@casillas28 aj ty si to mala toto isté keď si išla vonku? A prešlo to úplne samé z ničoho nič či? 🙂
@daniela1911 ďakujem pekne modlím sa za to 🙏🙂
ja si autorka pamatám na prvu prechádzku... tiež po cca 10 dnoch. ja som sa zadychala jak keby som prebehla maraton, zalial ma pot, ostalo mi zle. jak som sa vratila domov a lahla prešlo to. je to naozaj normálne. nemala som depresiu ani uzkost ani nič podobne... proste to telo ti pomohlo porodiť bábatko a teraz mu pomož ty tym, že budeš trpezliva, dopraješ mu oddych a regeneráciu. jasne že to takto nebude navzdy a ani dlhodobo 🙂 ♥

Za mna to robí aj psychika,ale nie taká pre psychiatra… taká čo si vyriešiš aj doma keď sa “zmieriš” so situáciou,že musíš veľa narabat s malym babom a že staršia si tá tiež vyžaduje a že takto to už proste bude,samozrejme najst si cas na normálne jedlo,na oddych,keď aj ísť spat s deckami,vysvetlit staršej že sa budete starat spolu,že je veľká sestra… zo mna bol muz nestastny lebo ja som bola nestastna že nič iné nerobim len s deckami narabam,aby som im vyhovela,aby aj starší má mal dostatok… takze ja som na prechadzku veľmi nepomyslela a určite som nezistila že mi zostava zle vobku lebo som sla tak na dvor max😃ale plakala som tak mesiac denne niekoľkokrát lebo som “nevedela fungovat” a potom sme sa zabehli,zvykli si a odvtedy slapeme jak hodinky🤷♀️😃