icon

Som 2x očkovaná a mám pozitívnu dcéru. Mám výnimku z karantény?

denisse1311
29. jan 2022

Ahojte, som 2krat ockovana a od dnes mám dceru pozitivnu. Mám výnimku z karantény? Manžel neočkovaný ostava v Karantene automaticky. Mozem ísť v pondelok so prace? Či nie? Dakujem

lienka.7
30. jan 2022

@denisse1311 samozrejme, a roznasaj to ďalej ako bezpriznakova... skutocne geniálne! Pcr test mas negativny??? To nevieš o sedieť na riti doma a pockat ci sa objavia príznaky aby si nenakazila iných?

zuzkaluk
30. jan 2022

@simsalabim ak sú príznaky, o konci karantény má rozhodnúť lekár.

stanulienkat
30. jan 2022

Nejdes do karanteny. Mas este aktualne ocko a nemas priznaky. Mozez pracovat. Mam to iste teraz a potvrdene hygienickou.

stanulienkat
30. jan 2022

Ale mam Pcr negat

zuzkaluk
30. jan 2022

@dzina007 nárok na Očr je, ak je dieťa do 11 rokov, na staršie dieťa do 18 rokov sa očr vzťahuje, ak je napr. zdravotne postihnuté. Na domáci antigénový test by som sa nespoliehala. Osobne poznám prípad, keď PCR test bol pozitívny a o dva dni neskôr vyšiel tejto osobe antigénový test negatívny.

janka54321
30. jan 2022

@lienka.7 dalsia mudra, ona sa riadi vyhlaskou a ta jej umoznuje ist normalne do prace, hadam.nebude davat logiku ich nariadeniam ...ide do prace a hotovo

miriam11
Odpoveď bola odstránená
janka54321
30. jan 2022

@miriam11 ake svedomie, pokial ho nemaju ti ;ktori tvoria vyhlasky, zakonz, nariadenia...preco ho ma mat ona...ja som tiez dvakrat ocko, v juni bude 9.mesiaco od druhe davky a ked bude mat dcera, alebo manzel.covid idem normalne do prace, pokial nebudem.mat priznaky...tak neapelujte na autorku svedomim

miriam11
Odpoveď bola odstránená
janka54321
30. jan 2022

@miriam11 a rozum nepouzivaju ti ,,hore"...jej staci si len precitat vyhlasku, a riadit sa nou

janka54321
Autor odpoveď zmazal
nikolka1992
30. jan 2022

@denisse1311 ano mozes do prace ak moj muz chodil ked sme boli pozit ..povedali mi z hygieny ze moze ak nema priznaky

janka54321
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
janka54321
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
janka54321
30. jan 2022

@miriam11 velmi inteligentna osoba si veru, ...budem sa opakovat, ale veru taketo osoby nazyvam zbytocnym clovekom, ....

samkolea
30. jan 2022

@janka54321 moj syn bol pozitivny v novembri, ja som musela karantenu pre seba ukoncit PCR testom aj napriek ockovaniu 😳… uz je v tom taky gulas, ze nikto nevie coho sa ma chytit

sipcek2
30. jan 2022

@simsalabim karanténa začína pozitívnym testom

janka54321
30. jan 2022

@samkolea pozri si vyhlasku, ktoru som pridala v tejto diskusii....

cackaa
30. jan 2022

Kde sú tie staré dobré časy, keď pri 1 pozitívnom členovi domácnosti ostala sedieť doma na zadku celá rodina a to krásnych 14 dní. Mám pocit, že karanténa je už pri týchto opatreniach zbytočná. Našťastie je stále veľa očkovaných, ktorí sa k tomu postavia s rozumom a ostanú doma so svojimi pozitívnymi členmi domácnosti.

silvike
30. jan 2022

@denisse1311 Myslim ze pre rozumnych a ohladuplnych ludi je jasne ze ked mam doma pozitivneho cloveka tak sa pre istotu nebudem ani ja ani ostatni z tej istej domacnosti trepat do prace, do skoly a pod. Ved omikron je mega infekcny a je velmi velka pravdepodobnost ze ho budu mat aj ostatni clenovia tej istej domacnosti. Ano, vyhlaska je jedna vec ale zdravy rozum druha. My sme teraz tiez tak nahnevani na jednych co jm tiez vyhlaska dovolovala chodit vsade napriek tomu ze malj doma pozitivnu dceru. Ale tak vyhlaska je vyhlaska, zrazu treba panstvo posluchat na slovo. Tak sup starsiu sestru a mladsieho brata posielali rodicia do skoly, na treningy a pod. ( podotykam mamka je na ID, nepracuje a je doma, otec podnikatel). Pri tom uz trenerka si vsimla ze nevladze s dychom a pytala sa sama oddychnut si. Starsia dievcinka sa dokonca chystala na sutaz. Tam ale trebalo ag test z MOMky a ten je uz samozrejne vysiel pozitivny a aj bratovi takze na sutaz, ktora bola v sobotu uz nesla. Ale ze v piatok na treningu poroznasala virus vsade kde bola...fuuu no neviem. Ci tak s kludom anglicana posielaju svoje ostatne deti k starym rodicom napr. ked maju doma pozitivne dieta...pochybujem. ale do skoly a na treningy, sutaz poslu. Sak co. Sak vyhlaska dovoluje. Mna by ani nenapadlo ostatne deti niekam posielat ked viem ze jedno je pozitivne.

blontimka
30. jan 2022

Jasné že môžeš ísť do práce.
Kto chcel sa dal zaočkovať. Kto nie, nie. Je to jeho problém, nie tvoja starosť....

terina25
30. jan 2022

@zuzkaluk opravim ta. Ocr na dieta starsie ako 11 rokov dava lekar. Ja som tak teraz na ocr so synom kt.uz mal 11 a je pozitivny. Rozdiel je len v tom ze ak mas dieta do 11 rokov,vybavis si ocr sama cez stranku soc.poistovne. a ak ma nad 11 rokov,musi ti ocr vystavit detsky lekar. Co ti vystavi ak ma dieta covid

simsalabim
30. jan 2022

@sipcek2 aj ked bol clovek uz 10 dni pred tym chory, lekarom mal urcenu diagnozu s prejavmi podobnymi Covidu a bol doma v karantene? To sa mi nezda… Ved po takej dobe uz skor nebude infekcny, ci? Som zvedava, ako neterke ten test nakoniec vyjde.

mirus11
30. jan 2022

@simsalabim karanténa sa jej ráta so dňa odberu PCR testu,pokiaľ vyjde pozitívna,tak sa jej ráta znova karanténa
My sme toto isté mali doma,dcére zatvorili triedu má 10dni,ubehlo 5dni a dcére vyšiel pozitívny PCR test,tak karanténa znovu ďalších 10dni,a nikoho nezaujímalo,že sú doma v karanténe už 5dni.

senta_sofia
30. jan 2022

@denisse1311 mas vynimku, kym nemas priznaky, ale pri stalom kontakte, ked ste takto v spolocnej domacnosti, moze lekar rozhodnut, ze ostavas v karantene aj ty. Sice neviem, ako sa to tvoj lekar dozvie, ale dali to tak do vyhlasky 😁 uprimne, ak mas moznost, ostan doma, zavisi aj od povahy prace, ak si sama v kancelarii, ze ides max. na WC, sla by som aj do prace

gurags
30. jan 2022

@denisse1311 3x ockovany sme s manželom a dostali sme to od dcérky, ak môžete, pracujte radsej z domu.

mirus11
30. jan 2022

@silvike ale to vyhláška nepovoľuje,pokiaľ je dieťa v domácnosti pozitívne,tak ostatní súrodenci ostávajú doma v karanténe,teda pokiaľ nemajú výnimku z karantény.a pokiaľ to rodič povolil,tak ich mali nahlásiť.je to kruté,ale pre ochranu zdravia ostatných detí veľmi potrebné.ja som mala dcéru pozitívnu,a syn zostal doma hneď ako nam prišiel výsledok PCR,a aj ja som dokonca zostala doma,pokiaľ som mala výsledok PCR negatívny,až potom som šla do práce(ja som 2x ockovana)