icon

Som 2x očkovaná a mám pozitívnu dcéru. Mám výnimku z karantény?

denisse1311
29. jan 2022

Ahojte, som 2krat ockovana a od dnes mám dceru pozitivnu. Mám výnimku z karantény? Manžel neočkovaný ostava v Karantene automaticky. Mozem ísť v pondelok so prace? Či nie? Dakujem

Strana
z4
lienka.7
30. jan 2022

@miriam11 az po 10-tej 🤭👌😉

nikaeli
30. jan 2022

@zuzkaluk minulý týždeň bola moja takmer 15-ročná dcéra pozit s príznakmi, bola som s ňou na OČR 10 dní

petra7481
30. jan 2022

@denisse1311 ano pokial nemas priznaky

nika1971
31. jan 2022

Syn bol pozitivny, bola som preventivne s nim v karantene 5 dni...2 dni som si dala celodenne na neho, jeden den dovolenky...izolovali sme sa na chate...ostatni clenovia fungovali normalne, pred smenou sa testovali samotestami

sindyem
31. jan 2022

Prepacte zeny, ale ked citam tuto diskusiu je mi z niektorych z Vas uprimne zle...nie som antivaxer, ale ak sa neockovani hadzu vsetci do jedneho mecha a su oznacovani za nezodpovednych hlupakov, a ockovani za tych mudrych a zodpovednych voci spolocnosti ... a potom citam ako tu sebecki ockovani jedinci pisu, ze len hybaj so sveta a roznasaj dalej virus....sak tebe vyhlaska povoluje a neockovani ked si nedali vakcinu, nech sa trasu...akoze...kde zmizla ludskost, selsky rozum a spolupatricnost? Fakt je to hnus...ze ludia sa nevedia poucit ani z historie ani sa nikam ludsky neposuvaju..jednoducho dajte nejaku paku/moc/vyhodu debilovi a bude ju vehementne uplatnovat a sikanovat inych, ak moze...🙄

mirka136
31. jan 2022

Ak si v casovom limite ockovania a bez priznakov, karantena sa na teba nevztahuje. Pozor, nemas narok na pn, kedze si vo vynimke oslobodenej od karanteny. Co sa tyka ocr, zavisi od veku dietata...

bucecka
31. jan 2022
bucecka
31. jan 2022

@denisse1311 nemáš výnimku, prečítaj si, ak si aj očkovaná , prekonaná, ale si v úzkom kontakte a nenosila si respirátor, tak si aj ty v karanténe

bucecka
31. jan 2022

@bucecka nedá sa mi tu nahodiť tá vyhláška

bucecka
31. jan 2022

@bucecka V prípade očkovanej osoby s posilňujúcou dávkou, zaočkovanej osoby, ktorá bola zaočkovaná pred nie viac ako 9 mesiacmi a osoby, ktorá prekonala COVID-19 pred menej ako 180 dňami

Ak očkované osoby, ktorým bola aplikovaná posilňujúca dávka, alebo boli zaočkované pred nie viac ako 9 mesiacmi, alebo ide o osoby, ktoré prekonali COVID-19 pred menej ako 180 dňami, nemajú klinické príznaky, karanténa pre nich nie je povinná. Na verejnosti však musia mať prekryté dýchacie cesty respirátorom FFP2 bez výdychového ventilu po obdobie 7 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou (a to aj v prípade, ak sa od ostatných osôb v exteriéri nachádzajú viac ako 2 metre); deti v školách a školských zariadeniach môžu nosiť aj rúško).
Tieto osoby však zostávajú v karanténe ak:

sa u nich vyskytol čo i len jeden z klinických príznakov COVID-19
ak ošetrujúci lekár posúdi u tejto osoby karanténu ako potrebnú:
to môže byť pre zreteľahodné epidemiologické dôvody, ktorými sú napríklad dlhodobý úzky kontakt s pozitívnou osobou, ohrozenie imunodeficientnej osoby na pracovisku

bucecka
31. jan 2022

@bucecka posledný odsek

sipcek2
1. feb 2022

@dzina007 ak je jeden rodič dieťaťa v karanténe, tak druhý rodič, ktorý je očkovaný, nemá nárok na OČR, aspoň u nás to tak bolo. Každý lekár, iné smernice🤷‍♀️

sipcek2
1. feb 2022

@simsalabim držím palce

simsalabim
1. feb 2022

@sipcek2 neterka bola negativna 😌

dzina007
1. feb 2022

@sipcek2 moj muz bol v karantene a ja som poberala OCR na deti ktore boli pozitivne a ja tiez pozitivna len OCR mi bola vyhodnejsia ako PN

blontimka
1. feb 2022

@sindyem máš len 1 uhol pohľadu. Treba si to doštudovať nech máš komplexnejší obraz. Dá sa NATO pozrieť očami podnikateľa, zamestnanca, očkovanca, neockovanca, lekára, rodiča, žiaka, učiteľa..... Aaaaatd.... Problém je celospoločenský. Nie je to problém jednotlivca.

sindyem
1. feb 2022

@blontimka Fuha, nevedela som, ze moralne hodnoty sa lisia v zavislosti od spolocenskeho statusu, prip. nejakej role v spolocnosti. 🤭 A prave o tom hovorim... nechapem, v com by mal byt rozdiel.. ak je niekto v blizkom kontakte s pozitivnym (ci zamestnanec, zamestnavatel, ucitel, ziak alebo lekar...), jednoducho by mal byt zodpovedny, a ostat v karantene. Vsetci sme ludia a vsetci sme si rovni predsa... a ak si vazim vlastny zivot, mala by som si vazit aj zivoty inych a nie hladat stale vsade vo vsetkom vyhody len pre seba. A ak sme u toho nastudovania.. Neockovanca nechaju v karantene preventivne, a ockovanca nie, aj ked uz je celosvetovo dokazane, ze virus prenasa rovnako ako ten neockovany? Treba si nastudovat problematiku aj zo zahranicnych zdrojov, vedeckych clankov a neprijat automaticky za svatu pravdu to, co kazu politici. Treba sa zaujimat a informovat tam, kde su odbornici...a mysliet kriticky, preboha! A trocha pokory by podaktorym ludom tiez neuskodila. Odporucam sa zaregistrovat na researchgate a precitat par vedeckych publikacii...a necitat len dennikN.

blontimka
1. feb 2022

@sindyem vôbec si si neprečítala s porozumením čo som ti napísala a tým sa debata uzatvára. Peace

vanda323
1. feb 2022

@dzulli1980 Môže ísť áno, ale aj ona môže vírus preniesť a je to podľa mňa.nezodpovedne...

sindyem
1. feb 2022

@blontimka Alebo si si s porozumenim neprecitala ty. Ani moj prvy komentar, ani druhy... Peace

sipcek2
2. feb 2022

@dzina007 tak to je super, ze vám dali takú možnosť

sipcek2
2. feb 2022

@simsalabim viem, písala si že angína, tak nejak. Nech jej je lepšie, že ATB konečne zaberú.

Strana
z4