Som bez žlčníka. Ako sa mám stravovať?
Potrebujem poradiť. Mám za sebou laparoskopiu žlčníka a milión otázok. Doma 22m dieťa a 9 ročné. Ako variť? Môžem kávu? Soliť? Viem, že mastné nie, dostala som aj papier na dietu ale tam toho veľa nie je. Máte nejaké koláčiky k Vianociam čo by som mohla jesť? Ak hej šup recept. Za každú radu budem vďačná. Ďakujem
mne zabudli kamene žlčových cestách, mne na to prišli ešte v nemocnici na kontrolnom RTG, takže do 2 týždnov ma operovali znova ... ale snad to nebude tvoj prípad
@hettinka fasa, bolo vidno na rtg? Teba asi neoperovali laparoskopicky vsak? Mne robili zatial iba sono a pardbi pred operaciou magneticku, ale kym dosli vysledky mal som dalsiu koliku. Mna xkrat hospitalizovali a mihla sommat skor zlcnik von, ale bola som tehu a potom po cisarskom tak chceli pockat.
Moj manžel nemá žaludok ani žlčník jest može všetko..len na žlčník mu povedali, aby sa nečudoval ak sa mu tá žlč nahromadí a bude to vypľúvať, že je to ormálne žlčník je zásobárňou žlče. Ale ohľadom travy nič...
@anula...mozem sa aj ja spytat prosim? Chodim na gastro kazdych 6mes. na kontrolu,lebo mam HbsAg pos. Lieky neberiem,ma to nizku hladinu,ale mi dr zistila zlcnikove kamene,mam1cm a viac mensich. Moja otazka by bola...kolko treba byt v nemocnici pri laparoskopickej operacii? Kolko je PN po opke? Zlcnik vyberu v kazdom pripade? Dakujem
@anula...dakujem za odpoved. Odporucilo by sa ist na operaciu aj ked nemam ziadne tazkosti,ziadne bolesti od tych kamenov?
Manzel je na PN tiez uz mesiac. A po operácii nejaké 3 týždne, najskôr liečili zápal.
kočky a nemala ste niektorá blato v žlčníku našli mi to na sone, CT brucha to už neukázalo nechápem ,pobolieva ma a cítim tlak na pravo ...dostala som nejaký liek Ursosan...a o mesiac kontrola...mala ste niektorá balto v žlčníku? dík moc
@tanika uzivam omeprazol ,ale neberiem ich kazdy den racej som obmedzila kavu,sladke ....a pod.všetko co mi robilo stavu a jem vela tie chlebiky ryzove,kukuricne ja mam take obdobie jar a jesen ,ale davam si pozor na stravu nemam uz zlcnik a niedy mi je tazko z jedla podla toho co zjem 😒 a vam robili nejake vys. ,ci kto vam vravel ze mate reflux ,lebo mne povedal krcny na gastre som nebola
@anula mohla by som ta poprosit....ako je to s tymi pecenovymi testami....aky vplyv ma na nich a co
lebo ja nepijem,nefajcim,antika tiez nie...akurat kamen v zlcniku a mala som ich v norme,po dllllllhej dobe,kedy boli hranicne,ale nikto to neriesil=ani ja...az raz mi doslo,ze to asi nie je ok,tak som za tym isla a tak som sa dostala aj na sono brucha a zlcnika
a teraz ich mam opat vyssie,ale zabudla som sa lekara opytat,kedy je to zle...co to znamena IBA zvysene...akurat,mi tak napadlo,ked sa ma pytal,ci som ani ATB nejedla,ze som zabudla na cca 3ks Ibalginu rapid,ked ma strasne bolel zub...a to bolo asi 2=3tpred odberom krvi...mohlo to mat tiez vplyv?
a aj cholesterol som mala zvyseny...ale skor jem sladkosti,ako mastne...zahanam vecer unavu z deti...no,klasika mamicky.
dakujem pekne za odpoved
Ahojte. Ja som takmer dva tyzdne po operacii zlcnika. Drzim dietu, ale stale mavam kyselinu. Stolicu mam taku zltu. Je to normalne?
@marcovka1 mne to povedal na gastre že mám reflux a sono našlo blato v žlčníku....som z toho dosť na nervy čo a ako sa stravovať aby bolo dobre. Inak krvné testy všetky v norme...len ťažoba na žalúdku, ráno keď vstávam horká chuť v puste, a ako keby som mala niečo v krku a tieto príznaky a povedal mi že GERD reflux, a tie tlaky v nadbrušku v pravo povedal že asi žlčník noci od júla už dietujem čo som mala problémy a sono dva krát a nič bolo o.k. a teraz naposldy koncom oktobra mi našiel blato v žlčníku, dal mi nejaké lieky Ursosan a o mesiac kontrola hadica, sono, odbery a uvidíme ale ja som rapídne schudla nechápem prečo to blato v žlčníku ja som jedla dietne až moc nie nezdravo a kyselina. som na nervy padajú mi vlasy ale však sa ani nečudujem veď som schudla skoro 15kg behom 4 mesiacov....
@anula poprosím Vás čo znamená to blato v žlčníku? operuje sa aj blato ? dosatla som lieky Ursosan ....sono ukázalo blato o týždeň som bola na CT brucha a tam nenašli ani to blato je to možné ? ako sa zbaviť toho blata v žlčníku alebo čo robiť aby sa mi tam netvorili ? dík moc za odpoveď 🙂
@tanika no ja to iste rano horka chut v ustach ,ale nedal ti ziadne lieky ? lebo mne dal omeprazol a celkom mi pomohli a ten zlcnik asi len dat prec uz nesplna tu funkciu co ma 😒 ja som 4 roky po oper.zlcnika a nemala som ziadne tazkosti az teraz nemozem nic vyprazane ,masne a vajcia a tiez niekdy neviem co mam jest 😠 ked zjem nieco tazke tak si dam pancreonforte to mi tak pretravy ,ked ti mozem poradit mne pomaha medovkovy a matovy caj a hlavne vecer 😉
@anula môžem poprosiť aj ja o radu, už dlhšiu dobu mám sledovaný žlčník kvôli polypom, doteraz mi chirurg tvrdil, že vidí 2 polypy do 8 mm, najradšej by mi žlčík už dávno vybral, naposledy ma poslal na magnetickú rezonanciu a z toho mám výsledok: Zahustený obsah cholecysty, s výpadkami v intraluminálnej náplni, ktoré miznú postkontrasne. Nechápem čo znamená ten zahustený obsah. Ešte v popise mám uvedené: Cholecysta tenkonstenná, obsah je temer kompletne zahustený (hypoSI v T2 VO, hyperSI v T1 VO, len minimálna hladinka číreho obsahu ventrálne). V natíve intraluminálne pozorovať niekoľko drobných hypointenz. fokusov (do 4mm), ktoré sa nezobrazujú postkontrasne -môže ísť o drobné sýtiace sa polypy.
Čiže ja som z tej správy pochopila, že tie polypy sú malinké, keďže do 4 mm, možno budú aj menšie, takže dúfam, že po tejto správy mi nepovie, že by som si ho mala dať vybrať, navyše nemám žiadne problémy. 🙂

@hettinka ved to prave neviem :( difam ze nie :( :( :( dietu nedrzin, povedali mi ze postupne mozem vsetko skusat. Do teraz som sa citila dobre