Som hypochonder

12. apr 2023

Ahojte baby, mne úplne šibe. Asi pred mesiacom som si našla hrčku v prsníku, bola som na sone, všetko ok. No ale vtedy sa už moja hlava naladila, že dozaista zomieram. Ja sa stále sledujem, domyslam si.. pichne ma pod pazuchou - rakovina lymfatických uzlin, boli ma už týždeň hrdlo - rakovina štítnej žľazy, určitý čas som cítila takú tažobu pri hlbokom nadychu - rakovina pľúc. No hocičo ma zabolí, pichne, hneď sa vidím mŕtva, toľko sa vždy ohmatkavam, až fakt nájdem niečo, čo sa mi nezdá a to už hotovo, už ani nespim.
Uvedomujem si, že mám problém, aj si stále opakujem že za 1. nie každý problém v tele je rakovina,
2. nie kazda rakovina je smrteľná,
3. ak to je naozaj rakovina tak čo? nespať a žiť v strese rok popredu, než možno pôjdem na nejakú prehliadku mi pomôže vyliečiť sa?
4. ak to nie je rakovina a náhodou ju dostanem o 2-3 roky, budem spokojná, ze už som sa roky správala, ze ju určite mám?

No neviem čo robiť, stále si snažím vtlct do hlavy, ze som zdravá, mám zdravú rodinu, nič mi nechýba a mám zato by vďačná a užívať si život.. ale potom si v sprche prejdem po krku, zacitim pod sankou uzlinu a hotovo, som zas tam, kde som bola.

zmrzlinka2021
12. apr 2023

Nesleduj sa, negoogli, zameraj svoju pozornosť na niečo iné.

reanda
12. apr 2023

nic nerob.. teraz to robis dobre.. staci si povedat, ze si zdrava a len hlava vymysla kraviny.. a nemusis si to ani nejak vtlkat.. ked pride strach z nejakej uzliny, alebo niecoho, nechaj ho tak.. nemusis ho ani zahanat, mozes ho kludne aj citit, len si uvedomuj, ze nie je skutocny.. ono to prejde.. postupne to bude slabnut, az to prejde celkom..

beataxxx
13. apr 2023

Volá sa to kancerofobia, poznám dve ženy, čo tým trpia, stále si hľadajú na sebe príznaky rakoviny niečoho, vystupňovalo sa to do panickych záchvatov, treba to podchytiť v začiatkoch, mala by si navštíviť psychiatra, toto netreba podcenovat

romi9
13. apr 2023

Chod s tou hrckou pravidelne na kontroly. Kamoske kazali ist po 3 mesiacoch znova a z nezhubnej hrcky bola uz zhubna. Nezhubna hrcka sa dlho tvari ok, a zrazu je to uz rakovina.

jana_eyre_2
13. apr 2023

Ja by som pátrala na tvojom mieste po príčine, čo spustilo toto sledovanie? Odkedy to máš a prečo si myslíš že to je tak? (Nemyslím tým tu hrčku, ale skor z čoho pramení tá úzkosť, takéto strachy maju hlbšie príčiny) Skúsila by som navštíviť odborníka, čo by mi pomohol sa zamerať na príčinu a vyrovnať sa s ňou.. je výborné že si to uvedomujes, to je základ k tomu aby si s tým skoncovala..
Držím palce..

marianarem
13. apr 2023

Urcite by som isla za psychologom, mavala som to aj ja. A nepreslo to same, pretoze ako sa pise vyssie malo to hlbsiu pricinu. U mna tym bol.maskovany strach z niecoho ineho. Psychoterapia to vyriesila.

andrea_82
13. apr 2023

@romi9 no, to si jej teraz pomohla, aby sa ukľudnila... 🙂

jana_eyre_2
13. apr 2023

@romi9 lenže každá hrčka v prsníku je niečo iné 😉 tvojej kamarátke našli zrejme niečo čo sa mohlo stať zhubným, preto jej aj nariadili kontrolu.. ale autorka môže mať niečo úplne iné a doktor zhodnotil najlepšie čo to je a kedy má ísť na kontrolu..

Zhodou okolnosti som si aj ja nahmatala niečo v prsníku, bola som u kamarátky lekárky na sone (píšem preto lebo som si istá, že kamarátka by určite nič nepodcenila).. že je to zväčšena žľaza, že sa to stáva a nie je to nebezpečné.. mám sa len ďalej samovysetrovat a v prípade zmien ísť na kontrolu..