Stále si googlim diagnózy. Stáva sa zo mňa hypochonder?

9. dec 2020

Ahojte mám problém, keď mi niečo je, úplná hlúposť, pichne má v boku napr hneď googlim diagnózy na internete a tam samozrejme hororové scenáre. Minule som si našla hrčky na prsníku samozrejme hneď stres Google doma plač objednala som sa na sono a nič ani stopa po hrcke nič tam nemám... Teraz ma nedávno bolievalo brucho napadli ma vredy snažila som sa nepripúšťat si to, dala som si ľahkú stravu, cajiky a je to už ok... Teraz ma od septembra vkuse škriabe v krku potom to prejde za pár dní znova a ja už fakt neviem zase Google tam rakovina hrtana a hrdla a krku ... Ja už sa bojím ísť lekárke čo mi povie. Ako sa mám vnútorné ukľudniť a nenamyslat si hneď to najhoršie ?? Hrdlo má bolieva každý rok na jeseň nemusí to byť nič vážne ale ako sa zbaviť toho vnútorného strachu prosím?

klip0
9. dec 2020

Chod k psychologovi, nieje to ziadna hanba a pomoze ti

sarita510
9. dec 2020

ja to mam to iste ,je to hrozne toto

zdencaaaa
9. dec 2020

Preco sa takto trapis? Samu seba? Kazdeho obcas nieco pichne, zaboli, opuchne, zakrvaca .... Potrebujes byt silou mocou chora? Potrebujes lutost od ostatnych? Si zdrava, tak sa tak chovaj. Hlavu hore. Mozes mat aj rakovinu a zrazi ta auto. S tym nic nepsravis. Chod zit a nehladaj choroby

slniecko1998
9. dec 2020

Zažila som to raz aj ja. Viem, že to nie je ľahké ale skús sa viac učiť chod vonku, hraj sa nauč sa niečo
nové.........., skratka výplň si svoj voľný čas.
Viem nieje to ľahké ale za pokus to stojí. Určite, určite sa niekomu zdvôver( viem o čom vravím), uľaví a ti a ani nevieš ako. Ak to takto nepôjde tak napíš a my niečo spolu vymyslíme. Ale hlavne sa nepozoruj.

arianna25
9. dec 2020

@klip0 suhlasim, dokonca moze mat psychosomaticke potiaze. Tym ze sa stresuje, si akoby vyrobi sama bolesti, pretoze telo reaguje na nase myslenie.

ivkazba
9. dec 2020

Prestaň sa nudiť, nebudeš mať čas myslieť na blbosti. A myslím to v dobrom. Nájdi si koníčky, venuj sa niečomu, čo ti zaberie čas a odpúta mysel. Či už niečo športové, knihy, nejaké domáce práce. A k tomu skús aj toho psychológa ako radia vyššie baby. Čim dlhšie to nebudeš riešiť, tým viac sa do toho zamotáš a tým ťažšie bude potom "vyliečiť to".

nikanikk
9. dec 2020

Toto poznam, obcas ma to tiez pochyti. Ja som si uz diagnostikovala 10x rakovinu, 8 tehotenstiev, 5 covidov, atd 😃 teraz sa na tom smejem, ale v tej chvili mi bolo do placu. Az som sa rozhodla, ze uz to robit nebudem. Proste starnem, obcas nieco pichne, zaboli, ale potom to vzdy prejde. Ako pisali baby uz vyssie, treba si zamestnat mysel nejak inak.

kacena4
9. dec 2020

googlit na nete diagnozu ked mas nejaky zdravotny problem nie je az taky problem ale potom nad tym rozmyslat a zapodievat sa tym neustale to uz je problem zvaz to v akej intenzite to je a ak prehnane skus vyhladat pomoc lekara drzim palceky

llenka014
14. sep 2021

Poznám