icon

Som pozitívna na Covid a doma mám štvormesačné bábätko

horwi
2. okt 2021

Ahojte, viete nieco o covide vs bábätko?
Mam doma 4 mesacnu dceru a som pozitivna (zistila som to dnes vecer, takze pediatricku nezastihnem uz) . Dost sa bojim o nu.

Strana
z2
ls85
20. nov 2021

@janinah ja som mala minuly tyzden len obycajnu nadchu, respirator na ustach 24/7 a co myslis, uchranila som babo a manzela? Nie🤷🏼‍♀️ Uz sme chori vsetci

fineta
20. nov 2021

@horwi dojcila som počas ochorenia a dcéra neochorela. Mala v mlieku dostatok protilátok. Ziadne opatrenia sme doma nezavadzali. Fungovali sme v bežnom režime.

denych
19. jan 2022

@zuvelyn dobry vecer, ako ste riesili, aby syncek vypil mlieko alebo sa aspon trosku napapal? Nasa 11 mesacna prekonala covid minuly tyzden a odvtedy do nej nevieme absolutne dostat mlieko a takmer ziadne tekutiny, nechce. Tuhu stravu sa naje, ale tekute nic, mam pocit akoby zabudla ako sa poje z flase 🥺

taga
19. jan 2022

@denych skuste poharik

ankare
19. jan 2022

@denych skús slamku, pohar, štamperlík,...

ankare
19. jan 2022

@horwi dojči čo najviac. Neboj, dobre bude. Skoré uzdravenie!

denych
7. feb 2022

@ankare uz nedojcim, ale zvladli sme to 🥰

janiela6
10. feb 2022

@horwi Doplním vlastnú skúsenosť, hoci predtým som komentovala... V čase napísania komentu som bola tehotná, dva mesiace na to som porodila. Počas šestonedelia mal pozitívny PCR najstarší syn. O týždeň na to aj ja. Dva dni som preležala v teplotách, trochu sopeľ a kašeľ. Zvládli sme. Povinná karanténa mňa aj mojich štyroch detí, žijem s nimi sama. Nič vážne, len mierne sople. Najmladšieho som naďalej normálne dojčila, dokonca aj trojročnú sem-tam. Testovala som iba 8 ročnú, tá mala negatívny Ag test. Ani by mi nenapadlo testovať bábätko, to je nezmysel. Netestovala som ani trojročnú. Deti mali iba mierne sople, trochu zakašľali a to je celé. Presne také isté stavy, ako nosia zo školy a škôlky, nič, čo by ma malo znepokojovať. Do trojročnej nedostanem žiadne kvapky, lieky, vitamíny, jednoducho nič a prešlo. My ostatní sme sa dopovali vitamínmi C, D, zinok, cesnak, na imunitu.

mamina1419
10. feb 2022

@horwi vieš že pozitívny test môže vyjsť aj keď nemáš zrovna covid ? Ľuďom už prepína a neboja sa choroby ale boja sa žiť. Sú omnoho horšie choroby ktoré môže dieťa dostať než covid.

kallanchoe
10. feb 2022

@horwi ak dojčis je to výborné....zvyšujes mu imunitu...možno ani nechytí....u nás doma mal s nami 5 a 2 ročný....starší mal viac soplov...bol na slinny test....mladšieho som testovat nedala,sparát do nosa zbytočne,a vatu by iste necmulal 5 minút......ale mal sople tiez....to bolo všetko...neboj zvládnete to....keď mal asi 2 týždne,starší doniesol zo škôlky rotavirus....mal 39 teploty,zvracal,kakal,nakazil aj mna bábätko to nechytilo....doktorka povedala vtedy, že zrejme kvôli tomu že dojcim

ckatka
10. feb 2022

@miriam11 prepáč ale to co si napísala je strašná kravina. Deti covid mávajú, mávajú aj kašeľ a už dokonca je aj prípad úmrtia bábätka.

My sme mali covid v novembri /decembri. 11 mesačne dieťa to znášalo najhoršie, keďže prirodzene nebolo očkované a nakazilo sa od staršieho brata.
Mali sme fakt par veľmi zlých dní a noci keď som sa oňho fakt bála, kaslal, teplotoval, najhoršie ze mu nemali čo dať.
Potom sme sa dohodli na infekcnom a spustili mi monoklonalne protilátky a nonstop som potom dojcila dva dni a potom sa mu uľavilo.

janage
10. feb 2022

Napíšem našu skúsenosť. Vnučka dcerinej učiteľky 3mesacna skončila s kovidom a horuckami v nemocnici. Ja osobne kovid nekovid pri sopli, kašli by som pri bábätku sebe nasadila rúško.
Také malé stačí že má nádchu a upchaty nos a už nevie ani mlieko poriadne vytiahnuť lebo nevie dýchať pri jedení.

jjanulienka
10. feb 2022

My sme boli všetci pozitívny a mala (bude mat 2 roky) tej nič nebolo....
úplne zbytočne budeš mat respirátor... daj jej cebion kvapky a decko...
prajem skore uzdravenie 😉

kvetinka75
10. feb 2022

@vierka82 u nás keď mal niekto chripku - ešte pred kovidom, tak sa automaticky izoloval, išiel vyležať a ten kto išiel k nemu do izby si dal rúško. My sme tie rúška používali aj pred tým. A neochoreli sme. Ja nemám rada ani len škriabenie v hrdle, nádchu, upchatý nos, takže mne sa to osvedčilo. A keď išiel chorý na wc, do kuchyne, kúpelky, tiež si dal rúško. Doma mám dieťa s autoimunitným ochorením a nikdy neochorelo. Takže ja by som aspoň to rúško nosila, pre istotu. Aj keby len soplíky malo mať bábo. Na čo ho zbytočne tomu vystavovať.

tayla
Odpoveď bola odstránená
ckatka
11. feb 2022

@tayla ja ani tak nie ako to babatko

4444mono4444
17. feb 2022

@lucia147852 dobrý poraďte...môj priateľ je pozitívny ,má covid
...aj náš 5 mesačný syn začal teplotovat 39,7 vôbec nechce klesnúť čo máme robiť? Máme čipky aj panadol aj zábaly robíme a nič

denych
17. feb 2022

@4444mono4444 skuste vanu ak mate doma, napustite vodu tak 36-37 st, sadnite si s dietatkom do vane, nech sedi na vas a oblievajte telicko s poharikom.

Strana
z2