Som pozitívna na Covid a doma mám štvormesačné bábätko
Ahojte, viete nieco o covide vs bábätko?
Mam doma 4 mesacnu dceru a som pozitivna (zistila som to dnes vecer, takze pediatricku nezastihnem uz) . Dost sa bojim o nu.
@zuvelyn dobry vecer, ako ste riesili, aby syncek vypil mlieko alebo sa aspon trosku napapal? Nasa 11 mesacna prekonala covid minuly tyzden a odvtedy do nej nevieme absolutne dostat mlieko a takmer ziadne tekutiny, nechce. Tuhu stravu sa naje, ale tekute nic, mam pocit akoby zabudla ako sa poje z flase 🥺
@horwi Doplním vlastnú skúsenosť, hoci predtým som komentovala... V čase napísania komentu som bola tehotná, dva mesiace na to som porodila. Počas šestonedelia mal pozitívny PCR najstarší syn. O týždeň na to aj ja. Dva dni som preležala v teplotách, trochu sopeľ a kašeľ. Zvládli sme. Povinná karanténa mňa aj mojich štyroch detí, žijem s nimi sama. Nič vážne, len mierne sople. Najmladšieho som naďalej normálne dojčila, dokonca aj trojročnú sem-tam. Testovala som iba 8 ročnú, tá mala negatívny Ag test. Ani by mi nenapadlo testovať bábätko, to je nezmysel. Netestovala som ani trojročnú. Deti mali iba mierne sople, trochu zakašľali a to je celé. Presne také isté stavy, ako nosia zo školy a škôlky, nič, čo by ma malo znepokojovať. Do trojročnej nedostanem žiadne kvapky, lieky, vitamíny, jednoducho nič a prešlo. My ostatní sme sa dopovali vitamínmi C, D, zinok, cesnak, na imunitu.
@horwi vieš že pozitívny test môže vyjsť aj keď nemáš zrovna covid ? Ľuďom už prepína a neboja sa choroby ale boja sa žiť. Sú omnoho horšie choroby ktoré môže dieťa dostať než covid.
@horwi ak dojčis je to výborné....zvyšujes mu imunitu...možno ani nechytí....u nás doma mal s nami 5 a 2 ročný....starší mal viac soplov...bol na slinny test....mladšieho som testovat nedala,sparát do nosa zbytočne,a vatu by iste necmulal 5 minút......ale mal sople tiez....to bolo všetko...neboj zvládnete to....keď mal asi 2 týždne,starší doniesol zo škôlky rotavirus....mal 39 teploty,zvracal,kakal,nakazil aj mna bábätko to nechytilo....doktorka povedala vtedy, že zrejme kvôli tomu že dojcim
@miriam11 prepáč ale to co si napísala je strašná kravina. Deti covid mávajú, mávajú aj kašeľ a už dokonca je aj prípad úmrtia bábätka.
My sme mali covid v novembri /decembri. 11 mesačne dieťa to znášalo najhoršie, keďže prirodzene nebolo očkované a nakazilo sa od staršieho brata.
Mali sme fakt par veľmi zlých dní a noci keď som sa oňho fakt bála, kaslal, teplotoval, najhoršie ze mu nemali čo dať.
Potom sme sa dohodli na infekcnom a spustili mi monoklonalne protilátky a nonstop som potom dojcila dva dni a potom sa mu uľavilo.
Napíšem našu skúsenosť. Vnučka dcerinej učiteľky 3mesacna skončila s kovidom a horuckami v nemocnici. Ja osobne kovid nekovid pri sopli, kašli by som pri bábätku sebe nasadila rúško.
Také malé stačí že má nádchu a upchaty nos a už nevie ani mlieko poriadne vytiahnuť lebo nevie dýchať pri jedení.
My sme boli všetci pozitívny a mala (bude mat 2 roky) tej nič nebolo....
úplne zbytočne budeš mat respirátor... daj jej cebion kvapky a decko...
prajem skore uzdravenie 😉
@vierka82 u nás keď mal niekto chripku - ešte pred kovidom, tak sa automaticky izoloval, išiel vyležať a ten kto išiel k nemu do izby si dal rúško. My sme tie rúška používali aj pred tým. A neochoreli sme. Ja nemám rada ani len škriabenie v hrdle, nádchu, upchatý nos, takže mne sa to osvedčilo. A keď išiel chorý na wc, do kuchyne, kúpelky, tiež si dal rúško. Doma mám dieťa s autoimunitným ochorením a nikdy neochorelo. Takže ja by som aspoň to rúško nosila, pre istotu. Aj keby len soplíky malo mať bábo. Na čo ho zbytočne tomu vystavovať.
@lucia147852 dobrý poraďte...môj priateľ je pozitívny ,má covid
...aj náš 5 mesačný syn začal teplotovat 39,7 vôbec nechce klesnúť čo máme robiť? Máme čipky aj panadol aj zábaly robíme a nič
@4444mono4444 skuste vanu ak mate doma, napustite vodu tak 36-37 st, sadnite si s dietatkom do vane, nech sedi na vas a oblievajte telicko s poharikom.

@janinah ja som mala minuly tyzden len obycajnu nadchu, respirator na ustach 24/7 a co myslis, uchranila som babo a manzela? Nie🤷🏼♀️ Uz sme chori vsetci