Som závislá na nosných kvapkách. Ako s tým prestať?
Ahojte potrebujem niečo čo mi pomôže prestať užívať nosné kvapky. Užívam ich cca od 12-13 roku života. Bola som na to liečená a evidentne nič nezabralo. Cez den vydržím bez nich ale v noci ked nespím a dycham ustami to je katastrofa. Ráno som nevyspatá nervozna. Ako s tým prestať? Som s toho zúfala tak ako aj môj muž, chcem sa toho zbaviť pre naše dieťa, aby sa mi nos nadobro nerozpadol. Kritika mi nepomôže, ak mate dake rady ako s tym bojovať budem samé oko. Ďakujem
tiez som ich uzivala iba na spanie, cely den nic a na spanie som proste potrebovala...mne pomohli tabletky resp. doplnok vyzivy Nasivin, uz nepouzivam kvapky od juna 🙂
Ahoj ja som tiez roky striekala do nosa , je to zavistlost ako keby si brala drogy. U mna je to dookola to iste ,akonahle nachladnem musim si streknut lebo nevydrzim so zapchatym nosom a zacina mi migrena. Teras som bola zasa tak dala mi sprej,tabletky na odpuchnutie sliznice a papier co potrebujem k operacii. Ja mam este aj pre istotu krivu prepazku.
Pocula som aj o tom ako to robia tym laserom a moja dr mi povedala ze nemam verit vsetkemu ze to sa nerobi. Popritom to robia .
Asi na tvojom mieste vyskusam tie tabletky na odpuchnutie ,musis ich brat tyzden a nesmies si streknut.
ahojte, ja som bola "zavisla" take styri mesiace. strekla som si dva krat za den muconasal s eter.olejmi. raz pocas dna a potom akonahle som si lahla do postele okamzite plny nos. cuduj sa svete, sterimar obycajna slana voda s medou po dvoch dnoch ma zbavila upchateho nosa. nieco cez 8 eur - cize dost to stalo. kazdopadne, to je recept za mna. ale nemyslim ze pri niekolkorocnom uzivani nosoveho spreju by zakladatelke toto pomohlo. ale drzim palec.
@pillipilli tento rhinocort som mala aj ja a pomohol mi na tu moju závislosť...
@mia_ko ja som používala tieto https://www.mediexpert.cz/p/volny-dech-nosni-pa...
pomohlo mi to , tam je ale nutné tie tablety na odpuch a proste počas tých tabliet vydržať , ja som mala tuším to clarinase tiež a tieto pásky na noc a keď som mala problém s nosom tak som si preplachovala physiomerom a vyliečila som to
Aj ja som bola zavisla,cca rok/dva,bez nich som v noci nezaspala a cez den neexistovala. Az som si povedala dost! Prve tyzdne boli tazke,byt s upchatym nosom..v noci som nespavala,ja viem dychat len nosom,takze ustami mi to neslo,nevedela som si zvyknut. Obmedzila som davku len na jeden strek v noci. Postupne som nepotrebovala ani ten jeden strek. Bolo to super,ked som sa z toho dostala. Chce to naozaj pevnu volu,musis chciet 🙂 drzim palce!
P.S,ziadne naplaste,lieky ani nic netreba na to,musis chciet prestat,to jak s fajcenim.
Ahojte chcel by som sa podelit o moju skusenost ale este pred tym by som chcel upozornit na sprej znacky Muconasal vysoko navykovy uz po par pouzitiach kedze po uplinuti ucinku je nos upchaty este viac ako pred pouzitim. Takze ako som sa svojej zavislosti zbavil ja jedneho dna ked mi dochadzal sprej a nebola moznost si za ihned zakupit iny tak mi napadla taka sprostost ze sak dolejem kusok vody mal som olynt a tam nebol problem flasticku otvorit cuduj sa svete ucinok sa takmer nezmenil jasne tej vody tam slo len par kvapiek mozno tak v pomere jedna k jednej tych par dni som teda prezil takto ked som si kupil dalsi sprej opat olynt tak som to skusil opat ale tentokrat uz po pouziti polovice spreja opat cca jedna k jednej a mal som vlastne plne balenie 🙂 co ma ale prekvapilo bolo ze ked som pouzival takto zriedeny sprej moja zavislost slabla a nepotreboval som si striekat sprej tak casto. Ked som mal uz opat len polovicu tak som opat dolial vodu podotykam ze uz do tych predtym riedenych a takto postupne az som si nakoniec striekal do nosa asi len cistu vodu🙂 pomaly to ustupovalo az som sa toho zbavil uplne postupne pomaly a bez ziadnych sokov😀 takze postupne riedit vodou a uzivat cim dalej tym slabsi roztok az vam ho nebude treba vobec odporucam vyskusat potom dajte vediet ci pomohlo
Operacne je to hlavne pre tych ktory uz roky maju problem ,lekary sa snazia najprv liecit,v zahranici ked som bola mi lekar daval sprej na uvolnenie ,pomohol, ale akonahle som bola chora,stacilo po dvoch dnoch uzivania nosovich kvapiek,a znova som bola na zaciatku a bolo jedno ci napr nasivin,neuzivate 1-2tyzdne,ak nedokazete zit s upchatym nosom, tak si ho proste striknete (ste z toho podrazdena,nervozna,nie ste vo svojej kozi) ,na slovensku ked som sla k lekarovi,tak mi tiez dal nejaky sprej na uvolnenie,lebo ako som uz vravela mala som navali uvolneny-upchaty....najhorsie to bolo vecer a rano, lekar mi na to povedal ze to je normalna vec...v tedy taky nerv do mna....a nakoniec jedna dobra dusa mi vravela este o jednom lekarovi,tak som k nemu zasla a nakoniec to bol lekar ,ktory pracuje na jednodnovej chyrurgii Sofic clinic v presove....uzasny lekar.... Opisal mi ako asi to vyzera v mojom nose,ako ked mate na strome vyrastky,take bombulky, a toto mam v nose ktore sa stiahne len ak pouzijete nosne kvapky a tiez ze vsetky kvapky su rovnake,takze je jedno aku znacku pouzijete....na operacii to vsetko odstranil,uplna pohodicka....teraz aj ked som chora tak klasicky mi prejde upchaty nos ako u normalneho cloveka ktory NORMALNE pouziva kvapky...a vobec sa mi to nevratilo!!!!
Ak by ste boli niekto z presovskeho kraja,tak vam vrelo odporucim lekara,ma vlastnu ordinaciu,vy si mozte vybrat ku akemu lekarovi pojdete.....
@janesa1984 To teda vyskúšam. 😉
Už stým bojujem niekoľko rokov .
závislosť od nosových kvapiek je hrozne hrozná vec. Ja som 4 mesiace tehotná a už 3-4 týždne si dávam sprej Olynt alebo Nasivin . Som bývalý závislák nosových kvapiek, takže mne žiadne morské vody ani Vincentky vobec nepomáhajú. Nos mám ako zaliaty betónom bez kvapiek. Je tu niekto, kto bude vedieť poradiť a zažil tehotenstvo s nosnými kvapkami. Ďakujem
@zuzans258 bola som u krčnej lekárky, tá mi striktne nakázála žiadne kvapky a predpísala mi sprej Vincentku. Prvú noc som sa skoro udusila a neodolala a dala si Olynt do jednej dierky . A tak som zopakovala aj na druhý deň - Olynt do jednej a tej istej dierky. A na tretí deň som už nepotrebovala sprej ani do jednej ani do druhej dierky a odvtedy , klop klop som ok. Keby mi to niekto vtedy povedal tak mu neuverím. Skús to ....
Chcela by som sa s vami podeliť o moju skúsenosť....ani sama neviem ako a kedy bolo to pred rokom...mala som zápal dutín...noa samozrejme som si zaobstarala kvapky a brala ich...aj po piatich dňoch som mala stále nos upchatý a striekala som ďalej...a ďalej...po týždni už keď som nemala kvapky...bežala som do lekárne...nemohla som vôbec dýchať....takto to pokračovalo celý rok...zacala som kvapky kupovaty tajne...vždy do inej lekárne...lebo v dvoch má už poznali...vymýšľala som si rôzne historky...že pre deti a podobne...schovávala som si ich v kabelke...ani manžel ma to neprišiel....ale nastali veľké zdravotné problémy.... vyšetrenia na endokri ologii...nefrologiii....všade ok....len ja som pri taká za rok 16 kíl....nalievala som sa vodou....prišli veľké škaredé akné až nehojace sa rany a vredy na rukách....nohách.... tvári...jazvy...veľmi vysoký tlak 170/120.... problémy so zrakom....a ja som prišla na to že tie kvapky sú nebezpečné kortikoidy.... ktoré to všetko spôsobili..
Nehovoriac o Tom...že mi úplne odpálili imunitný systém...a ja som bola vkuse chorá...keď som si to všetko uvedomila a priznala sa k problému....začala som kvapkat oba do jednej dierky....po troch dňoch sa už dalo na ňu v pohode dýchať...potom som odstavila a vyhodila kvapky navždy....odvtedy sa mi rapídne znížil tlak odvtedy už 120/80....citim sa oveľa lepšie a aj som trochu schudla....chcem vám len povedať že je to riadne svinstvo....a dá sa z toho za týždeň dostať.... nedajte sa..... určite to skúste
@pillipilli a skúšala som tuto clarinase...a tá tabletka mi dvihla tlak na 180/110...potom som to skúsila na jednu dierku...ako písali hore
Mne sa podarilo zbaviť závislosti na kvapkách vďaka nálepkam na nos. Od kedy som ich vyskúšal, používam ich každý deň a nevymenil by som ich za nič.
U mňa sa závislosť začala tak dva - tri roky dozadu, kedy som si uvedomil, že sa budím v noci na to, že sa mi nedá nadýchnuť. Keď spím dýcham len nosom, nikdy nie ústami a tak akonáhle mám upchatý nos zle sa mi spí alebo sa budím na to, že sa mi nedá nadýchnuť. Nechápal som prečo sa zobúdzam po 8 hodinách spánku totálne vyčerpaný. Až potom mi to došlo. Tým že som sa v noci stále budil, som sa vôbec nevyspal. A tak som samozrejme siahol po kvapkách. Vyskúšal som kadejaké morské soli a podobne ale najlepšie mi účinkoval olynth pretože pôsobil veľmi rýchlo. A tak som si pred spaním vždy strekol do nosa a vydržalo mi to tak 7 hodín. Ráno som sa už budil na upchatý nos. Ale tak to začalo, Musel som si olynth kupovať pomaly každý mesiac. Vždy som bol upozornený na to, že nepoužívať viac ako týždeň a ja som ho vedome používal už vyše roka. Aj som sa obával, čo sa mi môže stať, ale nemalo to našťastie zatiaľ žiadne iné vedlajšie účinky, ktoré by som postrehol. Priateľka mi však často hovorila, že to neskončí dobre a ja som vnútorne tiež vedel, že to nemôže takto pokračovať ďalej. Ale akonáhle som sa snažil odvyknúť si od spreju tak som sa nevyspal a cítil sa hrozne na druhý deň a to bolo horšie ako dáka závislosť.
Až jedného dňa som náhodou natrafil na reddite na diskusiu o veciach, ktoré zmenili človeku život a tam niekto spomenul nálepky na nos. Boli určené hlavne proti chrápaniu a veľa ľudí ich chválilo hlavne preto, že prestali oni alebo ich partner chrápať ale niektorý spomenuli aj to, že sa v noci lepšie vyspia. Tak som si ich objednal s Amazonu tuším z Anglicka. Dal som za ne okolo 12€ a za poštovné ďalších 10. U nás sa vtedy nedali zohnať vôbec. Som si povedal, že za pokus nič nedám. To som ešte netušil, že mi zmenia život. Že to bolo najlepšie investovaných 20€.
Príšlo mi to po 2 týždňoch domov a som sa rozhodol vyskúšať. Podľa návodu si treba dobre odmastiť nos a nalepiť pred spaním. Som si povedal, že však som sa umyl to stačí - ale veru, naozaj treba dobre odmastiť nos, lebo inak sa vám to v strede noci odlepí a stratí účinok. Tak som si poriadne umyl nos mydlom a na suchý nos nalepil a ihneď som pocítil a pochopil ako to funguje. Ono to jemne roztiahne nosné kanáliky zvonku a okamžite mi uvoľnilo nos a som sa mohol schuti zhlboka nadýchnuť. Už vtedy som tušil, že toto bude dobrá kúpa. A tak aj bolo. Už prvú noc som vyskúšal bez spreja iba s nálepkou a vyspal som sa parádne. Vôbec mi to na nose nevadilo a dýchalo sa mi úžasne. Od vtedy to používam každučký deň a všetky olynthy som vyhodil.
Keďže mi to tak pomohlo a vyriešilo to moju závislosť, tak som sa rozhodol zdieľať to tu s vami, možno to pomôže aj iným. Ževraj to dokonca pomáha aj obmedziť chrápanie. S tým ja nemám našťastie problém ale ľudia tieto nálepky kupujú hlavne kvôli chrápaniu.
V každom prípade odporúčam vyskúšať. Ja si to bez nich už neviem predstaviť.
A ozaj - už ich dostať aj na Slovensku za fajn cenu. cca 10€ a vydrží mi to mesiac. A to je ozaj dobrá cena za dobrý spánok. Nájdete ich na www.nasalstrips.eu
Ahoj nie som baba ale som chalan 15 ročný volám sa Lukáš už nejakú dlhšiu dobu som závislý na kvapkách na značka Nasic som závislý už cca 5 rokov keď si ich nedám boli má hlava oči neviem bez nich existovať nosné dierky mám tak zapchaté že mám nich stúple a keď mi nedá dýchať snažím sa dýchať nosom a keď sa nedá aj keď sa snažím tak sa mi krúti hlava mám za sebou 4 operácie na nos nosné mangle,hrdelné mangle,cisty nose , a vypaľovanie sliznice ja neviem dýchať ani ráno ani večer mesačne dávam do toho (20€-30€) snažím sa prestať
Pre tých ktorý sú závislý naozaj zažili ste ten pocit že sa noci dusite počas spánku a stanete hore dáte si kvapky musíte stať na nohách 20-30 minút aby lepšie a skvor zabrali najhoršej fázy som bol pred pár mesiacmi keď sme išli z dovolenky lietadlom Egypta hlava má tak bolela ako by mi niekto do nej vrtál až tak že sme museli zájsť gu doktorovi je to veľmi zle keď si závislý prestaň čím skvor tým lepšie od zajtra si kvapky nebudem dávať iba noci na spánok ešte potom píšeš séria 1 dúfam že aj posledná
Bola som závislá na muconasal približne 10 mesiacov. Naozaj som už bola v koncoch. Kvapky som si musela striekať každú hodinu. Nedalo sa mi spat. Keď som si ich zabudla chytala ma uplna panika. Včera som podstúpila turbinoplastiku v ORL klinike v BB. Musela som ísť na operáciu pretože aj keď som kvapky vysadila na 2 týždne stále som sa dusila a nevidela som žiadnu zmenu. Nepomáhali mi žiadne lieky nič. Som po operácii a dýchať sa mi už dá na 50%. Do týždňa by to malo byt úplne Ok. Naozaj ak máte s týmto problem a neviete ako to riešiť určite podstúpte tento zákrok. Je to operácia v ktorej ste v celkovej anestéze. Po prebudení som necítila žiadne bolesti a cítim sa úplne skvelo. Netreba sa toho bat. Pre mna toto bolo jedine riešenie a neľutujem.
Takže bola som závislá na nosovich sprejoch....nasivin,othrivin,olynth..... až som sa dostala do štádia, že som si rozleptala sliznicu...a liečba?.....vysadila som ich... strekla som si len v noci pred spaním do jednej nosnej dierky,aby som aspon ako tak mohla dýchať... neskôr už ani to nebolo treba...teraz,aj keď mám nádchu, či zapchaty nos... neexistuje že by som si niečo dala
@dadulaa a ako dlho ti vydržal efekt po tej turbinoplastike? Teda operácii nosných slizníc? Ja to mám tiež zasebou... Prvé 2 roky úplne super, tretí sa mi to zhoršovalo a opúchali sliznice nanovo a teraz už znova 3-4 roky som závislá od muconasal plus, nič iné nezaberá... Keďže som astmatička, mám spreje aj na priedušky, aj tabletky proti alergii a áno, dlhodobo aj kortikoidne spreje do nosa, už som ich vystriedala niekoľko, mometasone, avamys, dymista, rhinocort , flixonase Nadal drops... Všetko bez žiadúceho výsledku, nos mi vôbec neodpuchne ... Konvičku na výplach nosa používam asi 7 rokov, no vôbec mi po nej nos neodpuchne... Používam aj sprej vincentku, ale tak isto nemá žiaden efekt... Ja neberiem muconasal preto, že si musím "niečo" kvapkať do nosa, ale preto, že nič iné mi nezaberá... Akonáhle mi spuchne sliznica v nose, začnem sa dusiť, začne ma v momente škriabať príšerne v krku a dusím sa .... (V dobe korony ani nevravím, ako po mne ľudia zazerajú...) A ten kašeľ neprestane, kým si nedám muconasal a neodpuchne mi nos... Už som z toho zúfalá... Problém s opuchnutým nosom mám minimálne 10-11 rokov... A mám pocit, že to začalo v tehotenstve, chodila som na ORL veeeľmi často a vtedy mi dávali celé tehotenstvo nasivin kvapky v takej super polohe aby to zatieklo tam, kde má... Kortikoidy mi ani vtedy nezaberali... RTG dutín aj MR dutín je úplne v poriadku... Ale ja už som zúfalá z toho upchatého nosa, kašľa, nevyspatia, bolestí hlavy... 😫
@francesska2 ahoj ja som na tom bola veľmi zle a nakoniec som sa sekla a celý deň som bola bez... síce ma bolela hlava a bolo mi naprd ale teda dala som to....jedine na noc som si dala a to len do jednej nosnej dierky....na ďalší deň zase do druhej....ale celý deň bez..stale som si musela balzamovat pery aj pod nosom niekedy...bola som fakt biedna....teraz aj keď som mala nadchu alebi tak....nedavam si sprej...dokonca ani keď mám upchatý nos... radšej si vtedy miesto jedneho vitaminu C dám 2tablety....neni to sranda.. viem o čom píšeš..bola som ešte aj tehotná vtedy a aj som si porevala....ale dala som to chvalabohu a už cez 3 roky nedávam skutočne nič a to aj keď je nádcha
@francesska2 ešte mi pomohlo potom nadýchnuť sa chytiť nos a fuknut akože do nosa (ale poriadne)a potom pustis nos a máš sa nadýchnuť nosom...ja som ale vždy nosom vydýchla...aj tak mi veľmi pomohlo a na chvíľu sa mi uvoľnilo a mohla som dýchať... vyskúšaj
@zuzans258 Cčko beriem 1000 ku a aj 4-5 tabliet denne... Ale ja keď mi opuchne nos a nedám si muconasal, tak kašlem vkuse nonstop až sa pozvraciam, aj z kašľa, aj z toho škrabania v krku... Riešením by bola možno znova turbinoplastika nosa, len by ma zaujímalo, ako dlho komu vydržal po tejto operácii voľný nos... Mne keď to robil lekár, vravel, že sa to zvykne vracať tak po 2-3 rokoch a mne sa to tak aj vrátilo, po radiofrekvencnej operácii tých nosových mušlí... A keďže mám 35, desí ma predstava chodiť na operáciu každé 2 roky, už teraz mám strach, že sa mi ten nos 👃 rozpadne 🙈 veľmi by ma zaujímalo kto akú operáciu podstúpil a ako dlho mu to vydržalo...
@francesska2 rádiofrekvenčna? Ja som bola normálne na chirurgickom zákroku kde ma uspali a sliznicu mi vyoperovali. Nemôžem si to vynachváliť. Som po operácii rok a vôbec sa mi nos neupchava. Jedine keď som chorá. Už nikdy by som nesiahla po muconassal. Tiež mi nepomáhali žiadne lieky, výplachy nosa tak som to riešila takto. Zacala som už mávať strašne bolesti hlavy, zalahovalo mi v ušiach, stále som chodila len po doktoroch a ti mi povedali že keď prestanem užívať muconasal že sa budem dusiť tak 3 mesiace a potom na to prejde 😂 a preto že som sa nechcela trápiť 3 mesiace som riešila operáciu. Mna operovali v BB na ORL klinike.
@ivanaaa29 áno, také dve elektródy mal v ruke a pri plnom vedomí posediačky mi pálil sliznicu nosa 🙈 ako 2 roky sa mi dýchalo fantastický, po 2 rokoch sa to začalo zhoršovať no a po 3 rokoch od operácie to bolo úplne späť... Keďže si rok po operácii, daj mi vedieť aj po dvoch, troch rokoch ako si na Tom, alebo keď sa to začne vracať... Inak tie 2 roky po operácii mi nepuchol nos dokonca ani počas choroby, nádchy, bolo to úplne že super 🙂 len časom sa to samo vrátilo... A áno, bolesti hlavy mávam veľmi časté a silné, a už som bola kvôli tomu aj na očnom, aj na ORL, RTG, neurológia, MR mozgu a všetko v poriadku... Takže nakoniec to môže byť z toho upchatého nosa a nedostatku vzduchu 🤔 a inak pamäť 🙈🙈 strašná... To aj ty tak máš, také výpadky?
Ja som to poriešila tak, že som si striekala len do jednej nosnej dierky a iba pred spaním. Ta druhá mi strašne opuchla, ale po niekoľkých dňoch sa uvoľnila. Vtedy som prestala striekať úplne a asi po troch dňoch sa všetko dostalo do normálu. Bola som závislá asi 5 rokov. Už tri roky som “čistá” 😃

@womankc ahoj a ako sa volaju tie naplaste? spýtam sa na to mojej krčnej ale tá mi vie predpísať len sprej do nosa pre alergikov že ona nevidí dôvod prečo by som mala ísť či už na operačný zakrok alebo na laserovu mukotomiu....
@laurask rada by som to riešila aj operačne len orl doktorka mi odmieta dať odporučenie na zakrok