Spánkové apnoe
Ahojte, jednej noci som sa zobudil z nicoho nic ze nieze by som sa nevedel nadychnut ale pripadalo mi to ako po vydychnuti som sa zabudol nadychnut. Trochu som sa zlakol, isiel som sa napit a znovu lahnut. Ale takto som to mal asi 4-5 za noc a uz cca 3 tyzdne. Niesom clovek co sleduje vo vsetkom google ale nakoniec som podlahol a naslo mi spankove apnoe. Mam 35 rokov, tak mi to pripada trosku divne len sa chcem opytat ze vraj to moze byt dedicne a kedze chceme mat dieta....
Na kazdej stranke hovoria nieco ine a obvodny lekar mi len povedal aby som prestal fajcit. Dakujem za radu
@kubo1989... Je to ako keby.... Cez den vsetko ok lahnete si a zrazu sa vam zviera hrdlo ako pri zapale pomalicky vieta zaspat... Vsak ste unaveny a po 3-4 minutach sa zobudite ze vydych ste zacitili ale nadych nie... A proste sa zlaknete
@kubo1989 ahoj, moze to byt ono a zhorsuje to napr.aj nadvaha, fajcenie ale aj choroba, napr.angina atd
Mám spánkové apnoe. Som žena, 40 rokov, nemám nadváhu, nefajčím, nepijem. Spánkové apnoe mám asi od mojich 33 rokov, potvrdila som si to v spánkovom laboratóriu. Rodinný výskyt zvyšuje riziko, ale nie je jediný faktor.
Dôležitá je stavba lebky, čeľuste, tvar krku, nosohltana, čo môže podporovať obštrukciu dýchacích ciest počas spánku.
Mám spánkové apnoe. Som žena, 40 rokov, nemám nadváhu, nefajčím, nepijem. Spánkové apnoe mám asi od mojich 33 rokov, potvrdila som si to v spánkovom laboratóriu. Rodinný výskyt zvyšuje riziko, ale nie je jediný faktor.
Dôležitá je stavba lebky, čeľuste, tvar krku, nosohltana, čo môže podporovať obštrukciu dýchacích ciest počas spánku.
@anonym_7aed2e mam aj epilepsiu po autonehode... Moze to mat suvist?
@kubo1989 kontaktuj svojho neurologa
@kubo1989 ja som to mávala po alkohole. Len vtedy, inokedy nie.
Ahojte , prosím vás poraďte mi , myslím si že mám spankové apnoe pretože sa mi stáva že sa zobudím na to že asi som nedýchala, taký zvláštny hrozný pocit , objednala som sa do spánkového laboratória ale termín mám budúci rok v júli , lenže prosím vás mám ísť ešte ku akému lekárovi ? Alebo ako to začať riešiť , je pravda že spať je lepšie vyššie ? Je tu niekto kto to mal že v zlom štádiu a čo vám pomohlo pomáha ? Môže to byť aj s alergie keď mi opuchnuté nos a hrdlo ? Ďakujem

@kubo1989... Je to ako keby.... Cez den vsetko ok lahnete si a zrazu sa vam zviera hrdlo ako pri zapale pomalicky vieta zaspat... Vsak ste unaveny a po 3-4 minutach sa zobudite ze vydych ste zacitili ale nadych nie... A proste sa zlaknete