icon

Spokojnosť s nadváhou

12. nov 2021

Ženy, ktoré mate nadváhu a uvedomujete si to (nie obezitu), dajme tomu 15-20 kg naviac, ste so sebou aj tak spokojne? Chcete schudnúť a robíte pre to nieco alebo sa len udržiavate na pôvodnej váhe ?

Strana
z2
luccija
12. nov 2021

Veď si pozri BMI tabuľky je rozdiel či hovoríme o 50 kg čo nabrala 20 kg, alebo ,85 kg ja by som tiež mala mať váhu okolo 64 kg

dadis
12. nov 2021

@snezienkaaa82 Presne tak. Ale vseobecne povedane, ze je velke rozmedzie toho, co je normalna vaha. Su krasne zeny, co maju 45 kil a su krasne zeny co maju 85 kil. Dolezitejsie ako vaha je zit vyrovnany zivot, starat sa o vsetky stranky svojho zivota. Napr.zdravy pristup k jedlu a tiez taky pohyb je podla mna dolezity. Akykolvek, ci prechadzky, tanec, box alebo golf. A samozrejme dusevna stranka, napr. viera, alebo akykolvek "mentalny" trening.

luccija
12. nov 2021

A dôležitý je obvod pásu tam som pohorela na plnej čiare🙂

luccija
12. nov 2021

@dadis presne moja kamarátka ma toľko kg čo ja, ale nemá tuk je pevná, ale vyzorovo vyzeráme ako keby som mala o 10 kg viac

dadis
12. nov 2021

@luccija Mne to vyslo ok

tosomja
12. nov 2021

@petamich pri mojej výške by som mala vážiť o 5 kg viac ako vážim. A ja už kilo navyše cítim a aj vidím na oblečení. Toľko koľko mám je hraničné s podvýživou, ale vôbec tak nevyzeram.

petamich
12. nov 2021

@tosomja a na konci dna je to vzdy subjektivne mozno ja by som ti zavidela a ty si povies, este kilo potrebujem 😂

thoughtfulweirdo
12. nov 2021

@dadis Celkom teraz nerozumiem 😂 ja neriešim, kto ako vyzerá, len odpovedám na autorkinu otázku.

kittykat22
12. nov 2021

Ja som vzdy bola uber stihla. Vela som sportovala, riesila ako vypadam. Do 33 rokov som trpela aby som vypadala ako z katalogu. Dnes mam 37 a mozem sa z vysoka 💩 na katalogove cisla. Mam par kg navyse a je mi to jedno. Ale vidim diametralny rozdiel v kvalite zivota. Nenahanam sa ako somar ze treba cvicit, nemam potrebu sa terorizovat mysienkou ze treba udrzovat postavu a byt krasna. Uzivam si zivot, dam si vino a kolac, dam si aj ine ako saty zvyraznujuce postavu a idem vonku s kamaratmi. Keby som vedela aky moze byt zivot krasny ked sa clovek zamera aj na nieco viac ako je postava, tak nepreserem skoro 20 rokov svojho zivota trapenim a vytvaranim si komplexov z problemov, ktore nikdy neexistovali.

suge
12. nov 2021

Ja nemám nadváhu, ale podvýšku.😄😉 K téme konkrétne, mám miernu nadváhu, ale pred ideálnou hmotnosťou uprednostňujem iné veci. Napríklad to, že sa dokážem dobre a s chuťou najesť je u mňa znakom psychickej aj fyzickej pohody. Nejem a chudnem keď som chorá, mám "nervy", skrátka keď prežívam zlé, stresujúce obdobia. Čiže moje kilá navyše sú pre mňa znakom, že sa mám celkovo dobre a pochybujem, že by mi nejako škodili po fyzickej stránke.🤗

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
zuzahajdulka
Autor odpoveď zmazal
somtunovaa
12. nov 2021

@zuzahajdulka mna by teraz čiste hypoteticky zaujimalo koľko máš rokov.
Pretože myslieť si že človek s nadváhou nemôže byt so sebou spokojný je podľa môjho pohľadu nezrelý názor.

somtunovaa
12. nov 2021

@kittykat22 presne aj ja to mám takto. Pol života som na sebe makala a venovala život svojmu vzhľadu, mala som malo od kariéry fitness models, proste fitko bol môj zovot, potom som zistila že život je o niečom inom. Našla som si perfektného muža, porodila dve pre mna dokonale deti ( jedno ma vývojovú chybu ale pre mna je dokonalé), mužovi sa pacim, venujem sa rodine, deťom, tomu čo ma baví a napĺňa. Milujem svoju práci a svojich pár kíl navyše považujem za úplne vedľajších. Aj keď ako spomínam fyzicky tie kila na sebe cítim, psychycky vôbec.

zuzahajdulka
Autor odpoveď zmazal
luci310
12. nov 2021

A o čo ti vlastne ide?

somtunovaa
12. nov 2021

@zuzahajdulka názor moletnych žien je jedna vec… ak sa niektorá citi zle a túži schudnúť… v poriadku, no v príspevku píšeš svoj pohľad na tie ktoré podľa teba pôsobia spokojne a vyrovnane so sebou, že pravdepodobne túžia byt štíhle 😂 ak pôsobia vyrovnane a spokojne je možnosť že naozaj sú vyrovnane a spokojne.
V určitom veku alebo skôr v určitom bode ktorý neviem popísať ale nazvala by som ho vnútorná vyrovnanosť, alebo vnútorná dospelosť človek netúži po fyzickom vzhľade ale tuzi po naplnení iných potrieb.

viestta
Odpoveď bola odstránená
vanda323
12. nov 2021

@luccija Ahoj, mne doktorka na EKG napísala do správy morbidna obezita. Skoro som odpadla 😄😄😄

somtunovaa
12. nov 2021

@viestta samozrejme že majú túžby a medzi nimi môže byť aj túžba “ byť štíhla”, … ale nemusí. Reagujem na vetu
@zuzahajdulka
Myslim, ze aj tie, co posobia ako plne spokojne a vyrovnane so svojou postavou v skutocnosti tuzia byt stihle.
Čo určite nie je pravda. Príde mi to ako bagatelizovanie, že všetky vyrovnane moletky nie sú so sebou v skutočnosti spokojné.

dadis
12. nov 2021

@zuzahajdulka Nemas 20kg nadvahu. Je to hlupost. Pri tvojej vyske urcite vyzeras dobre

zuzahajdulka
Autor odpoveď zmazal
suge
13. nov 2021

@zuzahajdulka Normálna hmotnosť 177 cm vysokej ženy je 58 kg?😲

akvi
13. nov 2021

@suge presne aj ja kukám, ze pri 177cm je 58kg uz asi len kostra. Ja mam 173 cm a ked som po stresujucom období vychudla na 57kg som si pripadala ako z koncentráku. Aj ľudia sa ma pýtali, ci som chorá. Ako jasné, ze záleží od celkovej konštrukcie a svalstva a nedá sa zovšeobecňovať. Ja sa najlepšie cítim, ked mam tych 63 kg. Co je vlastne výška mínus 110. U mna tento " výpočet" sedí. A ešte veľmi záleží aj od veku, ja som do 40-ky nemala absolútne žiadny problém udržať hmotnosť, prípadne aj schudnúť, ak som to tak cítila. Teraz uz vidím, ze je to čoraz ťažšie. Bavila som sa s jednou fitnes trénerkou a ona mi povedala rovno, ze radšej nech sa zmierim s tým, že po 40-ke nejaké to kilo pribudne, ze ak sa budem silou mocou snažiť udržať hmotnosť ako ked som mala 25, tak ma to bude stáť veľa úsilia. Ze radšej ostať spokojná, cvičiť pravidelne s mierou a neriešiť, ze sa nevopcham do šiat z promocií 😁.

aandrea9
14. nov 2021

Tak pri výške 160 cm mať 80 kg to je obezita a nie ze nadváha v rozmedzí 15-20kg🤦‍♀️

dadis
14. nov 2021
Strana
z2