icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

dankovicova
17. jún 2024

@vikss1 samozrejme, ze je, je uplne bezpecny, nemas sa pri nom coho obavat. 🙏 na co ho ale chces pouzit?

vikss1
17. jún 2024

ale vsak ta moja krpana 😀 vozila sa na kolobezke, ale ja netusim, co robila, normalne rovna cesta, ziadne kamienky, nerovnosti, nic take 😀 zrazu sa pozriem na nu a ona na zemi. ale neplakala, bola hrdinka 😅 no ale rucku mala oskretu po laket. nie velmi ale predsa.

monicka144
18. jún 2024

@vikss1 Ale tak to je v pohode, celkom bežná vec u detí, budú aj horšie pády, ver mi 😂 Keď sa horšie nestalo, tak je to ok. Ale ono veľa spraví aj tá reakcia rodiča, inak. Pokiaľ tomu pádu nevenuješ nejak extra veľa pozornosti, tak dieťa v momente zabudne, že vôbce spadlo 😀 Keď ho začneš čičíkať a ľutovať, tak jasné, že ho to rozľútostí 😅 Niekedy si to až tak netreba všímať proste.

danalop
19. jún 2024

@monicka144 Máš pravdu 😀 Treba to niekedy len predýchať a počkať, ako sa situácia vyvinie 😂 Väčšinou to nie je také zlé ako to najprv znie 😀

jarinka33
21. jún 2024

@danalop no jaj mam zase to stastie, ze mojim detom sa moze stat fakt asi cokolvek a je im jedno 😀 mam dvojicky a v tomto su fakt ze rovnake. ani ako male nezvykli nejako plakat, ked spadli, udreli sa, potkli, proste nic. 🙂 ale hej, dost vela spravi aj to, co vidia od druhych a ako ich clovek uci, vedie.

bubbinaa
24. jún 2024

@jarinka33 Poviem ti, nie je nad to 😀 Citala som nedavno o najcastejsich detskych urazoch a na prvych prieckach bolo poranenie koncatin, hlavy, ustipnutie hmyzom, cudzi predmet v tele alebo aj popalenina. Vyssie tu bolo spomenute, ze sa dake dieta chytilo sporaka. Bezna vec, staci chvilka nepozornosti veru.

janikk54
27. jún 2024

@bubbinaa myslim, ze vsetky z vymenovanych sa daju nejako prezit, ale ten cudzi predmet v tele teda znie hrozne 😀

slavkadud
1. júl 2024

@bubbinaa Popaleniny su najhorsie 🙏 To je jedno, ci sa to tyka dietata alebo dospelaka, to je proste extrem, co sa bolesti tyka. Samozrejme zalezi, v akom rozsahu to clovek ma, ale je to strasne neprijemna zalezitost.

henrikir
3. júl 2024

@slavkadud a dalsia vec, ze inak to znasa dietatko a inak dospely clovek a inak muzi 😂

javorinska
4. júl 2024

@henrikir je to jedno, ak je to proste na takom mieste ako dlan napriklad, kedze ruky neustale pouzivas, tak je to veru najhorsie, je to neprakticke, neprijemne a bolestive 😀 ale tak co spravis. vies si pomoct tak, ze nejakym sposobom to hojenie urychlis, ale to je tak vsetko.

truthy
8. júl 2024

@javorinska ano, mne staci chytit sa hrnca a uz odmietam robit cokolvek v ten den 😂 😂 kto si ako spravi, tak ma. 😂

slavkadud
10. júl 2024

@truthy Tak ono su dni, kedy proste musis 😀 Ci sa ti to paci alebo nie. Proste mas deti, tak musis fungovat a basta. 😀 Len si na to nieco rychlo das, co je po ruke a frcis.

nuni11
15. júl 2024

@slavkadud No ono teraz v lete ja mam pocit, ze sa u nas stale daco deje 🙈 🙏

javorinska
18. júl 2024

@nuni11 podla mna je to uplne normalne, nakolko v lete si vseobecne viac vonku (hlavne deti), mas viac aktivit ako pocas chladnejsich mesiacov, takze je tam logicky vacsia sanca aj na tie urazy trebars 😀

ferala
19. júl 2024

@javorinska a samozrejme zalezi aj od samotneho dietata, ako velmi je samostatne, ci sa drzi neustale pri maminej sukni a podobne 😀 v nasej rodine to je s detmi tak, a to bez vynimky, ze najradsej behaju, lietaju same, vsade vsetko skumaju a skusaju, co je na jednej strane aj dobre, lebo nie su take uzkostlive a vedia sa aj same zahrat. ale ano, na druhej strane je to tak, ze nie je dna, aby s niecim domov neprisli 😂 aj ked len s rozbitym kolenom, ale predsa 😀

nuni11
22. júl 2024

@ferala Najhorsie, ked to stipe jak slak, to dietatu nevysvetlis nijak, ze to proste musi stipat, aby sa to zahojilo 😂

bronik89
23. júl 2024

@nuni11 tak ked mu na to nacapes daco s vysokym obsahom alkoholu, jasna vec, ze to stipat bude 😀 s tym proste musis ratat.

simdob
25. júl 2024

@bronik89 to nedavam ani sebe, nie este tak dietatu. podla mna je to uz prezitok 😀

javorinska
25. júl 2024

@simdob no moj otec berie ako dezinfekciu ciste palene 😀 samozrejme, ze dezinfikuje primarne zvnutra, ale uz viackrat som sa neubranila ani tomu, aby mi daco palenkou neosetril. 🙈 🙊 teraz uz nie samozrejme 😅

melynda
30. júl 2024

@javorinska Skutočne skvelé riešenie, čo dodať 😀 Najmä pri deťoch.

slapina
1. aug 2024

@melynda že? 😀 ale tak pozri sa, kedysi sa to tak proste absolútne neriešilo, ja si napríklad ani nepamätám, že by mi na boľačku niečo naši okrem leukoplastu ako dieťaťu dávali 😀 proste ma mamina zakaždým umyla, zalepila a čau 😀

waggi
2. aug 2024

@slapina Ale tak vtedy ani nebolo na trhu toľko vecí ako je teraz predsa. 🙂 To nemôžeš tak brať. Ani hračky neboli také ako dnes, mala som jednu drevenú kačicu a aká som bola šťastná. 😀

nuni11
2. aug 2024

@waggi Hej, doba pokrocila. 😀 Vidis a prezili sme aj s tym, co sme mali. Ale tak bez niektorych veci si ozaj uz neviem predstavit existovat.

bubbinaa
5. aug 2024

@nuni11 To je fakt, ani zásoby liekov som predtým také nemávala ako mám dnes. 😂

monane
5. aug 2024

@bubbinaa veď presne, opatrnosti proste nikdy nie je dosť. 😀 tiež som najradšej pripravená, ako potom banovať. napríklad aj tie výlety. máš deti, tak rozmýšľaš inak, tak to proste je. 😀

panipanka
5. aug 2024

@bubbinaa domaca lekarnicka musi praskat vo svikoch 😀 to je zaklad. 😅

ninapat
6. aug 2024

@panipanka no tak to moja ani nahodou nepraska 😂 to co tam vsetko mas? nedavno som ju inak triedila. a to tak, ze vsetko stare alebo nepotrebne, co uz istotne nevyuzijem, slo naspat do lekarne alebo do kosa.

ninapat
6. aug 2024

@ninapat ale vsetko sa vratit do lekarne neda, ci?

monane
6. aug 2024

@ninapat tiež som nevedela donedávna, ale výživové doplnky napríklad a vlastne všetko, čo je voľnopredajné, to vôbec. ostatné tiež všetko vraciam.

waggi
7. aug 2024

@monane Všetko vracať nemusíš, veď ja mám toľko produktov a aj liekov, ktoré už majú po dátume spotreby a využívam ich stále, takú veľkú hlavu si z toho rozhodne nerobím. Samozrejme, že záleží, o čo sa jedná, ale inak ich využívam neustále väčšinou. Až kým sa neminú.