Sprej na hojenie rán
Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem
@domcci72 ved prave. ja som bola kedysi strasny domased. a teraz si neviem predstavit den bez nejakej fyzickej aktivity. obcas (raz do tyzdna) si idem zabehat, a to som beh kedysi nenavidela 😀 som dychcala po 100 metroch. ale tak samozrejme, vsetko je to iba o treningu.
@dankovicova Tiež behávam, nie úplne pravidelne, ale občas to potrebujem. Ale teda pri behu sa mi zatiaľ ešte žiadny úraz nestal. 😀
@xili99 Prevazovanie a osetrovanie rany, nehojilo sa to najprv tak, ako by sa to hojit malo. A to nehovorim o upratovani, vareni, prani, zehleni, proste vsetko som robila ja, lebo ocino nebol schopny spravit sam realne nic. Robila som to s laskou, to je jasne, ale tak keby som tvrdila, ze ma to nevycerpavalo, tak by som klamala. 😉
@xili99 samozrejme, mne pripadalo, ze toho berie az prilis. akoze ja si myslim, ze je dolezite tie vitaminy brat pocas celeho roka, nielen takto, ked sa ti nieco udeje alebo po operacii, to mi pride uz neskoro, telo kym si na ne zvykne (ak vobec) 😉
no a ja na rany nemam nic take specialne doma, jedine toto som mu na to davala, tak aj v lekarni odporucali.
@janikk54 mozem sa spytat, je to ok pouzit ho aj na mokvavu ranu? ta rana asi nebude dychat tym padom, ci? mala som na tom obvaz, viem, ze to nebol uplne dobry krok, ale potrebovala som to proste niecim prekryt, aby sa mi tam nedostali nejake necistoty a nebodaj nespravila infekcia.
Niektore vitaminy, ako vitamin D, maju dokonca aj protizapalove ucinky a pomahaju regulovat imunitne reakcie, co je dolezite na znizenie opuchu ci podporu efektivneho hojenia. To som vycitala, nie som taka mudra 😀 Ale tak ja sa priznam, ja vitaminy velmi neuzivam.

@truthy hovorí sa, že kto nič nerobí, nič sa mu nestane, nie? ale to by človek ani športovať nemohol, proste nič, len doma byť. všade ti niečo "hrozí", ale to neznamená, že teraz sa aj hýbať prestaneme.