icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

vikss1
22. jan 2025

@silwii aj Alfasilver sluzi v podstate zaroven ako dezinfekcia. a plus navyse este aj pomaha predchadzat infekcii. vdaka striebru zabranuje mnozeniu bakterii.
pricom dezinfekcia ma len jednu ulohu - ranu vycistit.

silwii
22. jan 2025

@vikss1 A ked uz je rana trochu zacervenana, ale este nie je uplne infikovana. Aj na to je vhodny?

janikk54
22. jan 2025

@silwii ano, pouziva sa aj na rany, ktore uz zacinaju byt podrazdene. podporuje hojenie, takze je to uplne okej. ak by sa vsak rana zhorsovala, tak je jasne, ze je potrebne vyhladat lekara a radsej to konzultovat s nim.

bubbinaa
23. jan 2025

@janikk54 Tak to si musím zaklopať, lebo našťastie sme u nás takýto problém ani raz nemali a dúfam to tak aj zostane. 🙏

silwii
24. jan 2025

@vikss1 A je nieco, na co by sa fakt ze pouzivat nemal? Ze sa to neodporuca?

vikss1
24. jan 2025

@silwii Myslim, ze by sa nemal aplikovat na hlboke rany alebo tazko infikovane miesta. S takymi vecami by uz mal clovek urcite ist k lekarovi. Ale na povrchove rany a odreniny je fakt top. 😊

silwii
28. jan 2025

@vikss1 No musim vyskusat, este s nim skusenost nemam. Ale tak aj recenzie, co som citala, tak ho celkovo dobre hodnotia. 🙂

slavkadud
28. jan 2025

Ja som dnes objavila toto. 😂 Celkom usmevne.

bubbinaa
30. jan 2025

@slavkadud Áno, aj s týmto už máme niekoľko skúseností 😂 A teda nielen syn, ale dokonca aj mne sa zopárkrát pošťastilo 😀 Odvtedy máme na lego boxy. 😅 Skvelý vynález. 😅

vikss1
3. feb 2025

@bubbinaa kto nestupil v zivote na lego, tak nepoznal, co je to bolest. 😂 stare zname prislovie. 😂

janikk54
4. feb 2025

no ja mam pocit, ze u nas padam len ja 😀 a ano, je to kvoli hrackam, moj Simon ich ma vsade, upracem ich a o chvilku su tam zas. uz som to popravde aj vzdala. akoze ucime sa, ze to treba po sebe pospratovat, ale zatial sa mi velmi nedari, no 😂 mam pocit, ze si to viacmenej hovorim len pre seba 😀

slavkadud
6. feb 2025

@janikk54 Tak deti treba nejako motivovat nejakou pozitivnou spatnou vazbou a vysvetlit, ze upratovanie je proste sucastou zivota. Mozno by nebolo odveci si zaviest nejaku rutinu, kde sa po kazdej hre spolocne s detmi venujes upratovaniu. Tymto sposobom sa naucia, ze po zabave proste automaticky nasleduje poriadok 😉

janikk54
7. feb 2025

@slavkadud nepovedala som, ze neviem ako na to 😀 aj ten moj krpec to vie, len je strasne tvrdohlavy jednoducho a niekedy s nim proste absolutne nepohnem. ale tak to pozna kazda mama podla mna toto.

zuzks5
10. feb 2025

@slavkadud Ale zase akože áno, môžem povedať, že táto reklama vôbec nie je odveci 😀 Je to tak.

silwii
17. feb 2025

A kolko trva to zahojenie s tymto oproti beznej dezinfekcii?

slavkadud
18. feb 2025

@silwii Zalezi, o aku ranu ide, ale tak pri beznom porezani to mas zahojene za dva dni. Co velakrat to citim aj tyzden, ale hojenie rozhodne urychluje.

netti87
Autor odpoveď zmazal
janikk54
19. feb 2025

@slavkadud no moj krpec ho na seba chce striekat nonstop, aj ked mu teda absolutne nic nie je 😀 sa mu raz zapacilo, ked som mu osetrovala ranu a zistil, ze ho to nepalilo, nestipalo, tak teraz ma z toho srandu evidentne. uz som to musela premiestnit, kde na to nedosiahne, lebo vymysla hluposti 😀

zuzks5
20. feb 2025

@janikk54 A to si predtým mala niekde na dosah? 😀 To už je automatika pri deťoch si myslím - všetko odkladať pre istotu. To už musíš predvídať 😀

silwii
21. feb 2025

@slavkadud Myslim, ze je dobre mat nieco taketo po ruke, ked treba.
@zuzks5 Velakrat mozes pred tymi detmi schovat veci akokolvek dobre a vysoko, oni si to proste najdu, ked chcu 😀 Moja mala stvorrocna neter si normalne prisunie stolicku k linke a hlada v kredenci nieco zaujimave, to ozaj staci chvilka nepozornosti a je to tam 😀

slavkadud
24. feb 2025

@silwii Tak treba davat pozor stale, to uz je taka samozrejmost, ked pride dieta, ze uz budes cely zivot v strehu 😀

silwii
25. feb 2025

@zuzks5 Hej? Pouzivate ho doma bezne?

zuzks5
28. feb 2025

@silwii Jasná vec. Keď je treba, tak toto vyťahujem vždy 😉 Máme ho doma stále, je to taka naša prvá pomoc na odreniny, menšie popáleniny, ale napríklad aj na štípance. Myslím si, že hlavne pri deťoch sa celkom hodí mať ho po ruke. 😃 Čo doma zvyknete používať vy?

silwii
5. mar 2025

@zuzks5 Asi nic take specialne doma ani nemam, vlastne aj preto som sa pytala, ze co by bolo take najlepsie pouzivat takto bezne, co neskodi ani ked sa pouziva casto 🙂

zuzks5
7. mar 2025

@silwii Presne tak, tiež som rada, že som našla. Napríklad, niečo s upokojujúcimi vlastnosťami je naozaj skvelé na pokožku, ak je podráždená. A ak ide o malé rany, určite niečo, čo pomáha pri hojení. Hlavne ak je to bezpečné aj pre deti, tak to má veľkú výhodu.

silwii
10. mar 2025

@zuzks5 A nestipe teda vobec? Ked vravis, ze aj pre deti.

slapina
11. mar 2025

@silwii úplne v pohode, hojí rany a hlavne neštípe, nebolí, preto dávam iba to. môj synátor je na boliestky strašná citlivka, ale toto mu dávam bez problémov, čo som bola teda sama prekvapená 😀

slavkadud
11. mar 2025

Suhlas, za mna je tiez skvely. 🙏 Ale teda pouzivam ho aj ja, samozrejme, nielen deti 😀

silwii
12. mar 2025

@slavkadud A je vhodny ho brat aj von - na cesty, na vylety? Je to ok?

slavkadud
13. mar 2025

@silwii Nevidim dovod, preco nie 🙂 Ja ho nosim furt v kabelke, hlavne ked ideme s detmi na vylet. Na odreniny, skrabance uplne top, hned zaschne a nemusim riesit leukoplasty. Ale tak kazdemu vyhovuje nieco ine, nam toto.