icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

slapina
22. sep 2022

tak každému môže vyhovovať niečo iné, mne sa osvedčil alfasilver v účinnosti a jednoduchom používaní, keďže je vo forme spreja. myslím, že každý by si mal najprv poskúšať, aby zistil, čo je preňho vhodné a čo mu bude sedieť najviac.

janikk54
26. sep 2022

@slapina to je pravda, lebo predsalen na kazdeho zabera nieco ine, ale toto je, myslim, taka vec, pri ktorej to neplati, koza je len jedna, no nie? 😀 kazdy ju ma rovnaku a ucinkuje to takisto na kohokolvek.

bronik89
28. sep 2022

@janikk54 ja si tiez myslim, nakolko je tento sprej urceny aj pre deti, nie je to vobec nejak obmedzene vekom. to velakrat takto nebyva. vela produktov, co som videla, obsahuje striebro, ale toto mi pride z hladiska pouzitia najviac prakticke. nemam velmi rada naplasti, masti a veci podobne.

slapina
29. sep 2022

@bronik89 vyskúšala som aj náplasti, ktoré obsahovali striebro, ale nebolo to celkom ono, ja osobne si myslím, že náplasti ani nejak nie sú vhodné na otvorené rany, je všeobecne známe, že rana má dýchať, v takom prípade sa aj lepšie a rýchlejšie hojí.

janikk54
30. sep 2022

@slapina Ojoj, naplasti mi ani nespominaj 😀 Tolkokrat sa mi stalo, ze sa mi to prilepilo a to strhanie dolu potom neprajem nikomu. Taketo veci ja veru nedavam :D

zuzks5
11. okt 2022

@janikk54 no to vobec nie je dobre takto riesit, tiez hovorim z vlastnej skusenosti :D akoze v minulosti z detstva si takisto pamatam, ze nam mamina dala na barsco naplast a nijak nam tie rany neosetrovala. a to bola podla mna chyba, len tak na to nacapit naplast a nechat tak, nech sa tam ta pokozka pari.

bronik89
12. okt 2022

@zuzks5 tak ono sa uz vseobecne v dnesnej dobe vela veci nerobi ako sa robili kedysi, aj nasi rodicia to uz vnimaju :D su s tym v pohode, beru to ako to je, nesnazia sa mi vnucovat nazory, dokonca si nechaju od nas mladsich poradit. za toto som vdacna, lebo nie kazdy to ma rovnako :D

slapina
13. okt 2022

@bronik89 to je pravda, poznám z vlastnej skúsenosti :D čo by som za to dala, aby nám niekedy mamina (moja alebo svokra) nevnucovala svoje návody na život🙂 ale tak to je stará škola, tejto staršej generácii je veľakrát ťažko niečo vysvetľovať🙂

zuzks5
19. okt 2022

@slapina presne. ale akoze co sa tyka vychytavok a veci, ktore jej nejakym sposobom vedia ulahcit zivot, to zase ano, to si odo mna s radostou nechava poradit :D zalezi ako v com.

janikk54
24. okt 2022

@zuzks5 co mas napriklad na mysli? ono to je velakrat tazko s tymito nasimi rodicmi, ja osobne zavidim kazdemu, kto ma takych, ktori tak akosi aj vedia kracat s dobou, ja toto veru nemam. obaja maju zastarale sposoby aj co sa tyka mediciny, maminu mam rada, ale skutocne nemusim, ked sa snazi velmi radit ohladom vychovy atd. ja mam celkom ine nazory ako ma ona a dost ma to stve.

zuzks5
25. okt 2022

@janikk54 no tak napriklad mala problem alebo sa bala nieco si dat na popaleninu, ved studena voda je najlepsia a nic ine ani nechcela vidiet. takze v tomto napriklad, ale to velakrat ludia maju takyto nazor prave kvoli tomu, ze nevedia, akym sposobom ranu osetrit, co pouzit.

bronik89
27. okt 2022

@zuzks5 ano, studena voda na popaleninu je fajn, ulavi sa ti, ale asi vazne len na chvilku :D a potom co? je to dokonca este haklivejsie ako ine rany, takze asi aj preto si vacsinou ludia na to nezvyknu nic davat, ale podla mna jednoznacne treba.

janikk54
2. nov 2022

@bronik89 no to som si tiez zvykla len studenu vodu davat cely zivot :D ani za svet nic ine, uz len ta predstava nejakej neprijemnej dezifenkcie je strasna :D

slapina
4. nov 2022

@janikk54 tak veľa ľudí v prvom rade nevie, že čo je na to dobré, tak asi preto to ani neriešia, tiež som taká bola. proste nemáš informácie, nemáš nič :D a takisto si celé detstvo pamätám len také tie dezifenkcie, ktoré keď mi mamina dala na ranu, tak mi vyšli oči z jamôk od bolesti :D

janikk54
8. nov 2022

@slapina ano, myslim si, ze kazdy jeden z nas ma taketo spomienky :D to kedysi proste nic ine nebolo, vsetci na rozbite kolena davali jedno a to iste :D

zuzks5
9. nov 2022

ved prave, ale nastastie doba natolko pokrocila, ze uz aj v tomto je ovela viac moznosti a bezbolestnych, lebo tiez som taka hakliva na rany vseobecne. nerobi mi to dobre proste, ani krv nemozem vidiet, nic take :D

bronik89
16. nov 2022

@zuzks5 no tak ono sa to hlavne pri tych detoch vyplaca taketo nieco🙂 to mozem potvrdit. ja vydrzim kadeco, ale tie deti velmi nie, takze pre nich je to fajn vecicka.

slapina
20. nov 2022

tak to je jasné, zakaždým sa to tým deťom snažíme nejakým spôsobom uľahčiť. keď sa dá, tak nevidím dôvod, prečo nie. my dospelí dačo znesieme, aj keď v poslednej dobe som tiež taká, že nerada vidím aj krv napríklad :D kedysi mi to vôbec nevadilo, ono sa všetko vekom akosi mení, človek to neovplyvní :D

janikk54
22. nov 2022

haha ano, muzovi som osetrovala vcera ranu, hned som ho musela ist ratovat :D ani neviem, co robil, len sa proste niekde suchol, o stenu tusim :D ach ti chlapi.

bronik89
23. nov 2022

@janikk54 haha, ved jasne, to su proste chlapi :D my zeny vydrzime kadeco, ved aj mame vyssi prah bolesti, nie? :D ale tak aspon, ze si bola na blizku, lebo inak neviem, co by spravil, ako by si pomohol :D

slapina
24. nov 2022

@bronik89 tak potom som bola asi v minulom živote chlap alebo ja neviem :D tiež som taká, že rany nemôžem ani vidieť, krv už duplom nie :D každý sa proste neznesie pozerať na také veci :D ale toto podľa mňa s prahom nemá nič :D

janikk54
5. dec 2022

@slapina vsak ale to je celkom normalne :D kazdy nema v sebe taku tu flegmatickost :D mne mozu robit cokolvek, som s tym v pohode :D a takisto som v pohode aj so zubarmi, to si tiez nemoze kazdy povedat :D

danalop
6. dec 2022

@janikk54 To je čo, prosím ťa? Vyzerá to ako detský púder na zadok :D Akože ja zvyknem ošetrovať tým, čo mám zrovna po ruke, ale toto by mi asi nenapadlo :D

janikk54
12. dec 2022

@danalop je to Alfasilver a kedze sa pouziva formou spreja, tak je dost prakticky. cize nie, nie je to ziadny detsky puder :D aj ked by sa mohlo zdat, ale jedine farbu maju spolocnu 🙂 tiez som predtym bola taka, ze som pouzivala kadeco, co som prave nasla, neboj sa :D ale uz to nerobim, tie produkty, ktore na to nie su vyslovene urcene, tak logicky nemozu pomoct :D

slapina
13. dec 2022

@danalop haha, ale si ma pobavila :D puder by ti asi velmi nepomohol si myslim :D mozno ked ti rana mokva, aj tym si nie som velmi ista :D

slapina
13. dec 2022

@janikk54 no myslim si, ze ho vedia ocenit najma mamicky s detmi, lebo deti byvaju zvycajne take, ze si nechcu nechat osetrit rany prave kvoli tomu, ze sa boja toho, ze to bude riadne boliet/stipat.

danalop
14. dec 2022

@slapina Čiže je absolútne bezbolestný, keď ho odporúčaš aj pre deti? Lebo inak ja osobne som v tomto ako také dieťa :D Práveže veľakrát mi príde, že tá moja takmer 5ročná toho znesie oveľa viac ako ja :D

janikk54
19. dec 2022

@danalop ano, je. nie je to vyslovene dezinfekcia, tie zvyknu stipat, to by som asi ani ja popravde nerozdychala :D ale obsahuje striebro, ktore takpovediac urychluje hojenie ran. nam sa teda osvedcilo, ze bez osetrenia to trvalo ovela dlhsie ako ked som si to postriekala. tak jasne, ze kazdy je radsej, ked ho taketo poranenia na kozi netrapia.

slapina
3. jan 2023

@janikk54 tak ono už to možnože nie je ako kedysi tieto dezinfekcie, že ťa išlo pri použití rozdrapiť od bolesti :D ale tak áno, istotne je to nepríjemné stále.

danalop
3. jan 2023

@slapina No, tak vieš ako, doba pokročila, ale niektoré produkty sa inak vyrobiť pravdepodobne ani nedajú🙂 Väčšinou tieto dezinfekcie obsahujú veľké množstvo alkoholu, aby mali aj nejakú tú účinnosť, preto také bolestivé stavy po použití :D