Sprej na hojenie rán
Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem
@janikk54 ja si tiez myslim, nakolko je tento sprej urceny aj pre deti, nie je to vobec nejak obmedzene vekom. to velakrat takto nebyva. vela produktov, co som videla, obsahuje striebro, ale toto mi pride z hladiska pouzitia najviac prakticke. nemam velmi rada naplasti, masti a veci podobne.
@janikk54 no to vobec nie je dobre takto riesit, tiez hovorim z vlastnej skusenosti :D akoze v minulosti z detstva si takisto pamatam, ze nam mamina dala na barsco naplast a nijak nam tie rany neosetrovala. a to bola podla mna chyba, len tak na to nacapit naplast a nechat tak, nech sa tam ta pokozka pari.
@zuzks5 tak ono sa uz vseobecne v dnesnej dobe vela veci nerobi ako sa robili kedysi, aj nasi rodicia to uz vnimaju :D su s tym v pohode, beru to ako to je, nesnazia sa mi vnucovat nazory, dokonca si nechaju od nas mladsich poradit. za toto som vdacna, lebo nie kazdy to ma rovnako :D
@zuzks5 co mas napriklad na mysli? ono to je velakrat tazko s tymito nasimi rodicmi, ja osobne zavidim kazdemu, kto ma takych, ktori tak akosi aj vedia kracat s dobou, ja toto veru nemam. obaja maju zastarale sposoby aj co sa tyka mediciny, maminu mam rada, ale skutocne nemusim, ked sa snazi velmi radit ohladom vychovy atd. ja mam celkom ine nazory ako ma ona a dost ma to stve.
@janikk54 tak veľa ľudí v prvom rade nevie, že čo je na to dobré, tak asi preto to ani neriešia, tiež som taká bola. proste nemáš informácie, nemáš nič :D a takisto si celé detstvo pamätám len také tie dezifenkcie, ktoré keď mi mamina dala na ranu, tak mi vyšli oči z jamôk od bolesti :D
ved prave, ale nastastie doba natolko pokrocila, ze uz aj v tomto je ovela viac moznosti a bezbolestnych, lebo tiez som taka hakliva na rany vseobecne. nerobi mi to dobre proste, ani krv nemozem vidiet, nic take :D
tak to je jasné, zakaždým sa to tým deťom snažíme nejakým spôsobom uľahčiť. keď sa dá, tak nevidím dôvod, prečo nie. my dospelí dačo znesieme, aj keď v poslednej dobe som tiež taká, že nerada vidím aj krv napríklad :D kedysi mi to vôbec nevadilo, ono sa všetko vekom akosi mení, človek to neovplyvní :D
@danalop je to Alfasilver a kedze sa pouziva formou spreja, tak je dost prakticky. cize nie, nie je to ziadny detsky puder :D aj ked by sa mohlo zdat, ale jedine farbu maju spolocnu 🙂 tiez som predtym bola taka, ze som pouzivala kadeco, co som prave nasla, neboj sa :D ale uz to nerobim, tie produkty, ktore na to nie su vyslovene urcene, tak logicky nemozu pomoct :D
@danalop ano, je. nie je to vyslovene dezinfekcia, tie zvyknu stipat, to by som asi ani ja popravde nerozdychala :D ale obsahuje striebro, ktore takpovediac urychluje hojenie ran. nam sa teda osvedcilo, ze bez osetrenia to trvalo ovela dlhsie ako ked som si to postriekala. tak jasne, ze kazdy je radsej, ked ho taketo poranenia na kozi netrapia.

tak každému môže vyhovovať niečo iné, mne sa osvedčil alfasilver v účinnosti a jednoduchom používaní, keďže je vo forme spreja. myslím, že každý by si mal najprv poskúšať, aby zistil, čo je preňho vhodné a čo mu bude sedieť najviac.