icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

simdob
24. okt 2023

@bronik89 ja si pamatam aj z detstva, ze aj ked sa mi volaco stalo, tak z toho proste nikto vedu nerobil 😀 samozrejme, ze ak to nebolo nejak extra vazne a vedeli, ze prezijem 😅 tak to nechali tak 😀 a teraz je to podla mna uplne inak. ked vidim niekedy tie mamicky ustrachane.

danina09
24. okt 2023

@simdob no tak teraz je celkovo vsade viacej nastrah, tak zase na druhej strane sa zase nie je velmi comu divit 🙂 aj aut je viac ako byvalo kedysi. same dieta teraz nepustis nikam.

waggi
27. okt 2023

@danina09 To je síce pravda, ale to nemení nič na veci, že sa môže zraniť hocikde, či na ihrisku alebo dokonca aj doma. 🙂 Všade máš nejaké nástrahy. Ale ustriehnuť to nevieš a ani nemôžeš.

simdob
2. nov 2023

@waggi mne najviac utkveli v pamati take tie klasicke zelezne preliezky, ake boli kedysi 😀 podla mna boli uplne vsade. no a rozhodne najviac urazov sa mi stalo prave tam 😀 ale aj tak to bolo stastne detstvo 😀 krasne zazitky, ziadne telefony, internet nebol, proste to vsetko bolo cele uplne o inom. a aj tie urazy patria jednoznacne k tomu.

dagmara17
2. nov 2023

@simdob Tak tak 😀 Netreba to hneď brať ako tragédiu aj keď sa niečo také dieťaťu udeje. Práve naopak, myslím si, že je to skvelý spôsob, ako sa to samotné dieťa učí. Na vlastných "chybách". 🙂

dankovicova
3. nov 2023

@dagmara17 veď pokiaľ je to niečo, čo vieš aj ty sama ošetriť doma, tak je to ok. 🙂 tým sa riadim 😀

mon2523
7. nov 2023

@dankovicova My z toho doma nerobime velku vedu. ja uz to pri tom mojom certovi beriem proste ako samozrejmost 😀 Nie je dna, aby sa daco nestalo 😀 Aj ked samozrejme nic vazne, ale to staci, ze len prejde cez dvere a musi napriklad do zarubne narazit 😀 Neskutocne, nechapem, po kom to ten nas krpec ma 😀

ertlovik18
8. nov 2023

@mon2523 U nas takisto hned rano pred skolou (aby toho nebolo malo, kazdodenny stres a nahanacky asi nestacia), uraz doma. Mame asi tak male umyvadlo, ze ho nie je vidiet dobre alebo co. Katastrofa.

ferala
9. nov 2023

@ertlovik18 A co si mu na to dala? Tak dufam, ze nic take vazne sa nestalo 🙏 To cloveka zamrzi, ze velakrat na takej beznej veci si dieta vie riadne ublizit.

fednaja
15. nov 2023

@ferala To si viem aj ja 😂 Niekedy úplne stačí, že som zamyslená a ublížim si trebárs aj na zárubní pri prechode cez dvere, jedno mi je 😀 No niekedy to proste neovplyvníš 😂 Nie som šmatlavá, ale stane sa každému raz za čas podľa mňa 😀 A úplne najlepší je zakopnúť o nohu stola/stoličky 😀 Môj malíček na nohe to dobre pozná 😀

dagmara17
15. nov 2023

@fednaja Týmto si každý človek istotne niekedy prešiel 😂 Vtedy vidíš hviezdičky, ba až celý život sa ti razom premietne pred očami 😂

oomina
16. nov 2023

V lete som si tak ublížila, zakopla som až sa mi to zapálilo a normálne mi to aj hnisalo, som nechápala 😀 To sa mi ešte nestalo. Tak si predstav tú bolesť, aj som si dobre ponadávala samozrejme 😀

dankovicova
16. nov 2023

@oomina človek by ani nepovedal, ako ti aj to ponadávanie si dokáže priniesť obrovskú úľavu 😀

ferala
20. nov 2023

Myslim si, ze clovek si moze davat pozor akokolvek len vie a chce a aj tak to proste nestaci 😀 To je taka nahoda, ze dovi. A ten nabytok akoby cakal, kym prejdes okolo a zakopnes on 😂

smitjan
21. nov 2023

A na odreniny ako take je dobry vyslovene ze sprej? Lebo som videla aj taku mast, tak ze ci to nebude dobre nahodou, lebo neviem.

vikss1
21. nov 2023

@smitjan no ja sa teda vacsinou riadim tym, ze na kazdeho zabera nieco ine, ale toto mi nevyvrati nikto 😀 masti proste nie su take ucinne ako tie spreje. a to som ich uz vyskusala niekolko, fakt kadejake od vymyslu sveta, kazda jedna sluzila na nieco ine a vysledky sa nedostavili ziadne.

smitjan
27. nov 2023

@vikss1 Ja praveze nemam doma nic, tak za to sa pytam 🙂 Ani som to dako neriesila, ked sa mne osobne daco prihodilo. Pri detoch, to uz je ina pesnicka 🙂

ferala
29. nov 2023

@smitjan Tak to je jasne, ze vacsinou si pri tych detoch predsalen opatrnejsia ako pri sebe samej 🙂 Myslim si, ze to ma kazda matka v sebe tak nejak automaticky zakorenene a dane 😉 Ale netreba zabudat ani na seba, samozrejme.

danalop
1. dec 2023

@ferala No matky môžu aj vykrvácať a nepostavia samé seba na prvé miesto 😀 Proste deti sú priorita a hotovo. 🙂 Poznám to aj ja, to je samozrejmosť 😀 Ale tak akože keď už niečo fakt že ozaj bolí, tak to neignorujem, to je jasné. Bolesť ťa vie obmedzovať v starostlivosti o deti 😂 😂 😂

janikk54
4. dec 2023

@danalop ale tak netreba podcenovat ani svoje zranenia. mne sa uz jedna taka nedoliecena a zle zahojena rana zapalila a nebolo to veru med lizat 🙈

ferala
5. dec 2023

@janikk54 To zase zalezi od toho, ako velmi si ublizis, pripadne ako hlboko sa porezer napriklad. Vsetko sa ti zapalit nemusi. Ale tak samozrejme, ze je lepsie si na to nieco dat, to je akoze jasne.

zuzks5
6. dec 2023

za mna najlepsia vec na rany je momentalne u nas doma toto. aj na to spominane porezanie. na to som ja totiz expert, to o mne vsetci vedia 😂 aj s tupim nozom sa dokazem dorezat, to mi proste ide, ked varim veceru ja, tak to ma zakazdym uplne rovnaky scenar 😀

javorinska
6. dec 2023

@zuzks5 Pisu ze setrna aplikacia. To sa aplikuje ako?

zuzks5
7. dec 2023

@javorinska je to sprej, pretoze to je napisane takto 😀 setrnejsi sposob nepoznam, nakolko s tymto logicky s tou pokozkou neprichadzas do kontaktu, nedotykas sa jej ani nic. len nastriekas a nechas tak.

slapina
8. dec 2023

@zuzks5 ja uz som ho dlhsiu dobu nepouzila 😀 aj to len preto, lebo som nemusela, musim si zaklopat 😀 predtym vkuse nehody, rany, ale tak to cez leto sa podla mna deje ovela castejsie. teraz ledva von vyjdeme 😀

ferala
11. dec 2023

@slapina Ved prave 😀 Ale tak niektore nemehielka si vedia ublizit ci je leto ci je mraz 😂 A je uplne jedno, ci sa nachadzaju vonku alebo vovnutri 😀

monicka144
12. dec 2023

@zuzks5 Prosím ťa, kde ho zvykneš kupovať?

zuzks5
13. dec 2023

@monicka144 normalne v lekarni. ono to je prakticky liek, takze myslim, ze ho inde ani nenajdes. v internetovej lekarni istotne hej, ak by ho nemali u nas v kamennej, tak budem objednavat.

danina09
14. dec 2023

@zuzks5 akoze nie je uplne najlacnejsi, to je pravda, ale zase co sa ucinnosti tyka, tak nic lepsie doma asi nemam 🙂 a tie lacne veci sa aj tak z vlastnej skusenosti vobec neoplati kupovat.

monicka144
18. dec 2023

@danina09 To je pravda, to veľakrát nestojí za to vôbec. Radšej zainvestovať a reálne to aj využiješ, lebo vieš, že je to proste účinné. 🙂 Tak skúsim, pôjdem si ho kúpiť. Alebo teda aspoň pozrieť zatiaľ, že či ho majú vlastne 😀