Sprej na hojenie rán
Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem
@waggi mne najviac utkveli v pamati take tie klasicke zelezne preliezky, ake boli kedysi 😀 podla mna boli uplne vsade. no a rozhodne najviac urazov sa mi stalo prave tam 😀 ale aj tak to bolo stastne detstvo 😀 krasne zazitky, ziadne telefony, internet nebol, proste to vsetko bolo cele uplne o inom. a aj tie urazy patria jednoznacne k tomu.
@dagmara17 veď pokiaľ je to niečo, čo vieš aj ty sama ošetriť doma, tak je to ok. 🙂 tým sa riadim 😀
@dankovicova My z toho doma nerobime velku vedu. ja uz to pri tom mojom certovi beriem proste ako samozrejmost 😀 Nie je dna, aby sa daco nestalo 😀 Aj ked samozrejme nic vazne, ale to staci, ze len prejde cez dvere a musi napriklad do zarubne narazit 😀 Neskutocne, nechapem, po kom to ten nas krpec ma 😀
@mon2523 U nas takisto hned rano pred skolou (aby toho nebolo malo, kazdodenny stres a nahanacky asi nestacia), uraz doma. Mame asi tak male umyvadlo, ze ho nie je vidiet dobre alebo co. Katastrofa.
@ertlovik18 A co si mu na to dala? Tak dufam, ze nic take vazne sa nestalo 🙏 To cloveka zamrzi, ze velakrat na takej beznej veci si dieta vie riadne ublizit.
@ferala To si viem aj ja 😂 Niekedy úplne stačí, že som zamyslená a ublížim si trebárs aj na zárubní pri prechode cez dvere, jedno mi je 😀 No niekedy to proste neovplyvníš 😂 Nie som šmatlavá, ale stane sa každému raz za čas podľa mňa 😀 A úplne najlepší je zakopnúť o nohu stola/stoličky 😀 Môj malíček na nohe to dobre pozná 😀
V lete som si tak ublížila, zakopla som až sa mi to zapálilo a normálne mi to aj hnisalo, som nechápala 😀 To sa mi ešte nestalo. Tak si predstav tú bolesť, aj som si dobre ponadávala samozrejme 😀
@oomina človek by ani nepovedal, ako ti aj to ponadávanie si dokáže priniesť obrovskú úľavu 😀
Myslim si, ze clovek si moze davat pozor akokolvek len vie a chce a aj tak to proste nestaci 😀 To je taka nahoda, ze dovi. A ten nabytok akoby cakal, kym prejdes okolo a zakopnes on 😂
A na odreniny ako take je dobry vyslovene ze sprej? Lebo som videla aj taku mast, tak ze ci to nebude dobre nahodou, lebo neviem.
@smitjan no ja sa teda vacsinou riadim tym, ze na kazdeho zabera nieco ine, ale toto mi nevyvrati nikto 😀 masti proste nie su take ucinne ako tie spreje. a to som ich uz vyskusala niekolko, fakt kadejake od vymyslu sveta, kazda jedna sluzila na nieco ine a vysledky sa nedostavili ziadne.
@ferala No matky môžu aj vykrvácať a nepostavia samé seba na prvé miesto 😀 Proste deti sú priorita a hotovo. 🙂 Poznám to aj ja, to je samozrejmosť 😀 Ale tak akože keď už niečo fakt že ozaj bolí, tak to neignorujem, to je jasné. Bolesť ťa vie obmedzovať v starostlivosti o deti 😂 😂 😂
@zuzks5 Pisu ze setrna aplikacia. To sa aplikuje ako?
@javorinska je to sprej, pretoze to je napisane takto 😀 setrnejsi sposob nepoznam, nakolko s tymto logicky s tou pokozkou neprichadzas do kontaktu, nedotykas sa jej ani nic. len nastriekas a nechas tak.
@zuzks5 Prosím ťa, kde ho zvykneš kupovať?
@monicka144 normalne v lekarni. ono to je prakticky liek, takze myslim, ze ho inde ani nenajdes. v internetovej lekarni istotne hej, ak by ho nemali u nas v kamennej, tak budem objednavat.
@danina09 To je pravda, to veľakrát nestojí za to vôbec. Radšej zainvestovať a reálne to aj využiješ, lebo vieš, že je to proste účinné. 🙂 Tak skúsim, pôjdem si ho kúpiť. Alebo teda aspoň pozrieť zatiaľ, že či ho majú vlastne 😀

@bronik89 ja si pamatam aj z detstva, ze aj ked sa mi volaco stalo, tak z toho proste nikto vedu nerobil 😀 samozrejme, ze ak to nebolo nejak extra vazne a vedeli, ze prezijem 😅 tak to nechali tak 😀 a teraz je to podla mna uplne inak. ked vidim niekedy tie mamicky ustrachane.