icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

Strana
z20
mon2523
21. okt 2025

@1radula1 Lenze pod tou gazou ta rana nebude dychat ale ze vobec, tak to tiez asi nebude uplne najstastnejsie riesenie a moze sa tam drzat vlhkost, co niekedy spomali hojenie alebo tam moze nastat infekcia ci mokvanie.

xili99
23. okt 2025

@mon2523 Obycajna mala ranka mokvat nikdy nebude a infekcia tiez je taka diskutabilna 🙂

melynda
5. nov 2025

@xili99 No neviem, ja som mala aj úplne drobné ranky, ktoré sa pod leukoplastom nešťastne rozmočili a hojili sa potom dlhšie. Záleží aj kde to je, na akom mieste a ako veľmi sa človek potí. Osvedčilo sa mi radšej nechať to chvíľu na vzduchu a keď niekam idem, tak len ľahko prelepiť, aby sa to nešúchalo o oblečenie. 👍 Vtedy to vie byť fakt nepríjemné.

henrikir
6. nov 2025

@melynda to mna by porazilo z tohto asi 🙈 staci, ze mam stipanec od komara a idem sa zblaznit, nie tak este taketo volaco.

mon2523
7. nov 2025

@henrikir Tak kazdy je inak haklivy a citlivy 😀 Niekoho ide rozdrapit z malej ranky a iny prezije aj tretiu svetovu 😂 Samozrejme v ramci srandy. Ja som taky nezmar odmala, nikdy som si nic nerobila z toho, ked sa mi volaco stalo. A tym padom, ked je clovek takto nastaveny, sa z toho podla mna aj rychlejsie vystrabi. 😉

xili99
10. nov 2025

@mon2523 Presne, hlava robi vela 😀 Vacsinou sa mi to zahoji skor, nez si to vobec stihnem vsimnut. Ale tak kazdy mame asi iny prah paniky 😂

melynda
11. nov 2025

@xili99 Ťažko povedať, či je to zrovna tým 😀 Alebo aj konšteláciou hviezd 😂

monicka144
12. nov 2025

No jasné 😂 Niekedy mám pocit, že tie hviezdy vedia ovplyvniť aj to, ako sa mi zahojí záder na prste 😅 Ale inak súhlas, fakt záleží aj od miesta... Napr. na rukách sa mi všetko hojí horšie, lebo furt niečo robím a ani neviem, kedy si to znova odriem. Keď je to na nohe, tak sa to zahojí raz-dva.

henrikir
20. nov 2025

@monicka144 ved to je take logicke by som povedala. s rukami stale narabas, pouzivas ich.

mon2523
21. nov 2025

Ved prave a este horsie, ked clovek pracuje manualne, tam ti nepomozu ani rukavice. Ja som dost citliva na taketo veci veru 😀

xili99
24. nov 2025

@mon2523 Tak som asi rada, ze som taka odolna voci vsetkemu 😂

melynda
26. nov 2025

Haha, úplne vás chápem baby 😂 Ja som presne ten typ, čo si najprv všimne modrinu a až potom rozmýšľa, kde sa vlastne zobrala. A keď už ide o záder alebo odreninu… No čo vám poviem, buď sa to zázračne zahojí samo alebo si to stihnem trikrát rozškriabať pri úplne najnevhodnejšej príležitosti 😝

monicka144
1. dec 2025

@melynda No záder aj keď môže na prvý pohľad vyzerať ako drobná ranka, tak niekedy vie potrápiť ale že nehorázne. 🙈

henrikir
4. dec 2025

@monicka144 joj ani nehovor, mne sa zader zapalil, cele mi to napuchlo, zahnisany cely prst okolo lozka, no proste taka bolest, ze ma to normalne aj v noci budilo. hrozne to bolelo, ani repik nepomohol 🙈

mon2523
Dnes o 14:14

@henrikir Jemine, toto mal raz moj chlap, ale na nohe. To je vlastne ako taky absces, vsak?

xili99
Dnes o 14:26

@mon2523 To je co, prosim pekne? Nepoznam, ale znie to dost bolestivo 😀

monicka144
Dnes o 14:36

@xili99 Ono je to v podstate ako taký hnisavý pľuzgier, panaricium - sorry za fotku, to len aby si si to vedela predstaviť. Mala som to aj ja a veru nie je to nič príjemné. Predtým, než sa mi to udialo, som ani netušila, že také niečo reálne existuje. 🙈 A to nie som na takéto kožné veci absolútne náchylná.

henrikir
Dnes o 14:41

@monicka144 to ako keby si moj prst odfotila pred par dnami. 🤐 strasne. takuto bolest som uz davno nezazila, co by ma v noci zobudila. no akoze neprajem to nikomu. a to zrovna na takom mieste na ruke, ked clovek tie ruky stale pouziva, no proste bolelo ma uplne vsetko, aj ked som len pero do ruky vzala, to bolo nerealne, aby som nieco napisala vobec 🙈 hnus.

melynda
Dnes o 14:44

Z čoho to vlastne vzniká? 🙈 Ja som to ešte nikdy nemala, klopem si.

1radula1
Dnes o 14:54

@melynda Absces na prste, teda zápal nechtového lôžka vzniká väčšinou tak, že sa do oblasti okolo nechtu dostanú baktérie. Často sa to stane napríklad pri malom porezaní, zadretí sa triesky alebo keď si hlbšie zastrihneš necht a potom vznikne drobná rana. Baktérie sa tam množia a telo na to reaguje zápalom – prst sa začervená, opuchne, bolí a môže sa vytvoriť hnis. Je to vlastne obranná reakcia organizmu proti infekcii. 😉 No jednoducho nič príjemné.

Strana
z20