icon

Srdce - katetrová ablacia

barbora286
14. okt 2015

Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem

natalierusnakova
21. feb 2019

@ivinka123 ahoj no ja som tiež nečakala že to ešte raz zazijem 🙄keď ma prepúšťali stým ze zakrok sa podaril a vidím po polroku zase! Neviem v decembri sa mi to stalo a ze vraj do februára ale teraz mi povedali ze najskôr v máji!!! Kde si bola ty? A ako si to zastavila, vyvolala si zvracanie?

mamca31
21. feb 2019

@ivinka123 ja mam panicky strach, ale toto bolo ine, to viem rozoznat. Ja mam tiez strach a nervy a tiez aj vselico ine, no mne nasli 3 drahy, co nie je bezne. Ale samozrejme ten strach tam je.neberiem antidepresiva, lebo posobia na srdce a hlavne ked je aj porucha rytmu, tak to zvladam sama. Ale zachvat mi presiel za par minut ci sekunt, neviem. Mne bolo povedane, ze sa to moze z casu na cas na kratko objavit, ak viackrat, tak treba zaznamnik z www.palpitacie.sk. to mi poradil lekar internista aj arytmolog. Kde si bola?

mamca31
21. feb 2019

@ivinka123 ja nejdem na druhu ablaciu, to @natalierusnakova a dufam tiez, ze bude vsetko ok. Srdce mam tiez v pohode pri vysetreni

veronica13
20. sep 2019

dobrý deň, ja sa chcem spýtať boli ste druhykrát na tej ablácii? Ja mávam supervertikulárne tachykardie tak raz za rok ale tep 230 mala som to teraz včera naposledy a mali problém zo záchranky mi to zastaviť a ja sa tej ablácií tak bojím. Ja som už bola aj v ustave srdcovo cievnych chorôb v bb a tam ma taký mladý doktor od toho odhovoril.
@natalierusnakova

ivinka123
20. sep 2019

@natalierusnakova mne sa to tohto roku opakovalo uz 2x po ablacii :( mne na 90% pomaha tep vratit do normalu daviaci reflex, cize normalne si strcit prsty do krku a pri napnuti na vracanie to zvykne skocit naspat. Niekedy to musim spravit viac krat, aby sa podarilo. Ale naposledy som to skusala dlhsie a nepomohlo, tak ma bral kamarat na pohotovost a ako som tam cakala vonku, tak z nicoho nic mi to same od seba skocilo naspat nastastie, ale trvalo to dost dlho zas cele :( ja uz naozaj neviem, kde je problem.
Mne ablaciu robili v NUSCH v Bratislave, aj zvazujem, ci tam ist opat, alebo nie. Kedze prva nepomohla, tak neviem veru.

ivinka123
20. sep 2019

@veronica13 ja som zatial absolvovala len tu jednu, zial, teda u mna neuspesne :( kedze po roku odvtedy sa mi to opat opakuje v rovnaych intervaloch ako pred nou, cca raz za pol roka. Mne povedali, ze to nie je zivot ohrozujuci stav, ked mi robili ablaciu, ale teda je to maximalne neprijemne a prirodzene, ze sa clovek prelakne z toho. Ja som ju absolvovala v NUSCH v Bratislave. Nie je to nic strasne, ak Ti to ma pomoct, urcite do toho chod. Keby som vedela, ze ta druha by mi mala pomoct, idem hned, nevaham.. len som uz skepticka, kedze prva velmi uspesna teda nebola, aj ked nejaky vzruch mi tam vtedy odstranili, ale teda ocividne nie to bola ta prava pricina vyvolavajuca mi tachykardie :( drzim palce a netreba sa toho bat, je to trosku neprijemne, ale da sa to v pohode prezit 🙂 drzim palce

natalierusnakova
20. sep 2019

@veronica13 ahoj no to nerozumiem prečo vás odhovaral práveže ja s koľkým lekármi som sa o tom už rozprávala každý to odporučil... Zvláštne. Áno bola som druhý krat v marci čiže už skoro pol roka a musím zaklopať, no prvýkrát sa mi to vrátilo po polroku tak dúfam ze nie😉ja tepy keď už tak tiež 240🤪to boli stavy boooze

mamca31
20. sep 2019

@veronica13 ja by som nevahala, mozno mate dalsie tachyarytmie, alebo sa to zrastlo, stava sa. Ja som rok po, mne klop klop celkom ok, mam aj ja svoje dni, ale som v pohode, pred ablaciou som nevladala ani len chodit. A to sok mala zachvaty raz za tri roky. Potom kazdy den skoro. Mne odstranili 3 druhy a bola som v Nusch.

mamca31
20. sep 2019

@natalierusnakova veru, to vie len clovek, co to zazil..

natalierusnakova
20. sep 2019

@ivinka123 mne to prvýkrát robili aj cez kľúčnu a cez spodok ta kľúč a bolela veeelmi Le až po zákroku, teraz druhýkrát už vedeli kde to miesto je takže išli hneď zo spodnej slabiny a hlbšie, no ja len dúfam ze ok ale keď máte možnosť ja by som neváhala!!! Skúsiť treba ja som to chcela hneď lebo napchavat sa liekmi celý život by som nechcela😉🤪

milan122
8. okt 2019

Ahojte môžem sa pridať do diskusie

milan122
8. okt 2019

Môžete po ablobacia športovať, bicyklovať, behať?

mamca31
8. okt 2019

@milan122 mozte robit vsetko, aspon tak hovoria, no ja som rok po a na bicykli som bola len parkrat, skor prechadzky, ale vraj aj beh je dobry. Ja sa na to necitim, nebehala som ani predtym..

milan122
8. okt 2019

@mamca31

Ja som polroka alpo a všetko je OK len pri behu a bicyklovani nad 130 úderov mam divne preskoky v srdci. Predtým som behaval a aktívne bicykloval ale teraz nemôžem

natalierusnakova
8. okt 2019

@milan122 áno samozrejme a určite treba fungovať, srdiečko potrebuje pohyb ale ja co som sa pýtala lepší je beh, plávanie,prechádzky určite! Posilka vraj nie ale to len kým sa zahojí rana🤷‍♀️to mi povedali a super je vraj joga... Ja robím teda uuplne všetko len samozrejme ze tie činky ako niekedy predtým si netrufam😏

natalierusnakova
8. okt 2019

@mamca31 ahooj😉😉😉

natalierusnakova
8. okt 2019

@milan122 a 130tep je pri športe uuplne v pohode😉neboj preskoky cítim aj ja a také výpadky ale už asi aj v hlave 🤣🤣🤣

mamca31
9. okt 2019

@natalierusnakova caaauuu 😊😊

mamca31
9. okt 2019

@milan122 preskoky a 130uderov ja mam tiez, ale u mna to je aj psychika, neviem, kedy sa to vrati do normalu. Bicyklovala som velmi vela, lenze aj na bicykli som mala zachvat, tak mozno preto ten blok. V hlave..

milan122
9. okt 2019

@natalierusnakova ja práve naopak. Silové cviky s činkami som tak kde predtým ake kardio cviky nemôžem, keďže mam preskoky pri vyššej tepovke.. Nevieš /neviete ako dlho sa to má hojit?

natalierusnakova
9. okt 2019

@milan122 no činky by som neriskovala lebo vraj aj polroka sa hojí, mne sa to presne po polroku vrátilo a akorat na sánkovačke s deťmi ale to som behala po kopci jak salena a v - 20zime🤦‍♀️teraz som po druhej abl. Tak si dávam pozor no mne povedali ze keď sa to do roka nevráti tak by malo byt ok😉a kde vám to robili??

natalierusnakova
9. okt 2019

@milan122 po polroku mi dali holter na jeden deň, možno keby ste si to aspoň takto vyskúšali skontrolovať???

milan122
9. okt 2019

@natalierusnakova V BA v april,

milan122
9. okt 2019

@natalierusnakova hneď mi povedali ze za dva mesiace ked douzivam aspirin tak môžem čokoľvek 🤔🤔

natalierusnakova
9. okt 2019

@milan122 tak asi niečo iné ja som brala ASPirin len mesiac, v BA asi iné podmienky🤣asi záleží na tom aká aritmia to bola a aký bol priebeh. No ale vy keď máte pri behu 130tepou kedy vám to klesne? Lebo ja keď behám v robote na štvrté poschodie alebo tak pod. Tak tiež bije jak šalene ale ukludni sa to raz dva...

mamca31
9. okt 2019

@milan122 mne tiez v Ba, august minuly rok, ale tak do sportu sa moc nehrniem, a predsa som mala mensi zachvat aj minuly tyzden. Hlava sa mi zatocila a na par sekund vybehol pulz, ked som brala maleho do skoly, potom ten strach, och. Ale preslo to, no predsa mi dali aj betalok do zily, lebo som mala aj u lekara nad sto. Vtedy cely den taky divny. Ale ja som mala zachvaty na dennom poriadku a od abl. Teraz mensi a v zime tiez tak na par sekund. Pojdem aj na holter, ale to len ku svojmu dr. Inak ja mam polku betaloku este, pre istotu, kedze mne vypalovali 3druhy arytmii. Kardiolog povedal, ze sportovat mozem. Tak, ako pise @natalierusnakova . Zmenu pocasia citim vzdy, vtedy je to hrozne aj tie tlaky,, ci preskoky.. povedali mi na kontrole, ze oni to spravili na 99%. 100%to uz nebude. Ja sa tesim, ze mozem fungovat, lebo pred, som uz nemohla ani na zachod...zas oproti tomu rozdiel.

milan122
9. okt 2019

@natalierusnakova ono to klesne hneď lebo zastavím bežať, keď cítim taky výboj do chrbtice alebo na hrudi

natalierusnakova
9. okt 2019

@milan122 hm tak v tomto radiť nemôžem keď chrbtica t a k to nepoznam asi na kontrole treba spomenúť, ale tep keď klesne tak je asi ok!? A to ako dlho beháš???

milan122
9. okt 2019

@natalierusnakova co sa týka arytmie je to OK
. Žiadne zachvaty.. Ešte tuto vec musím doriešiť.. Možno to chce len čas

natalierusnakova
9. okt 2019

@milan122 určite ved všetko má svoj čas a hlavne nemyslieť na to však mamca31😉???