Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
@natalierusnakova no jasne, psychika robi svoje a ked mam blby den, tak sa to odrazi aj na srdci, ale ked mam myslienky inde, vobec si to nevsimam. A chrbtica moze robit problemy, a aj pocity, ze to srdce vynecha alebo poskoci.
@milan122 dik aj vam a dajte vedieť...
Ahojte, neviete mi niekto povedať,že ako dlho trvá hospitalizácia pri tomto zákroku? Po zákroku je človek ako obmedzený, čo nemôže a ako dlho? Ďakujem.
@mischel03 ahoj jeden deň ti to urobia, druhý ta sledujú a púšťajú domov 😉pol roka sa vraj hojí rána,potom vraj sa môže všetko... 😏 😁
@natalierusnakova ďakujem, a keď prídem domov sú nejaké obmedzenia ako nedvihat ťažké a pod.?
@mischel03 hej hej len všade hovoria inac🙄do Rače môžeš hneď len nič ťažké pol roka😉
Ja som bola 1 mesiac na PN, taky kludovy rezim, kratke prechadzky... a to mam lahku pracu
@kaya60 aj ja pre istotu len v nemocnici povedali ze v pohode do prace a keď som sa pýtala na marodku tak sa smiali 😬😁ved co to je pre nich...
Ďakujem baby, ja len preto,že dcérka má 17 mesiacov a stále ju potrebujem dvíhať....veď viete...ale hádam to nebude až také,že by bol s tým problém. Ďakujem vám. Ešte dúfam,že stihnem vyzdravieť. Pekný deň vám želám.😉
Baby a ešte jedna otázka....nepotrebujem pred zakrokom nejaké ako predoperačné vyšetrenie? Lebo nič nepovedali ani nenapísali.....a ja som sa vtedy zabudla opýtať.....🙄
@mischel03 anooo potrebujes
@mischel03 a s tým dvihanim to pri deťoch sa fakt neustrazis😁ja som bola na abl. Dvakrát a ten druhy krát som si dávala viac pozor aj keď... 😏 Kedy máš ísť? Ešte menzes je otázka mne kvôli tomu zrušili termin👍super potom som zase čakala mesiac
@natalierusnakova 20.11.2019 mám ísť na zákrok, nič idem tam telefonovať....
Tak som tam volala a netreba žiadne vyšetrenia....a menzes vtedy by som nemala mať. Ďakujem.
@mischel03 no to neviem lebo mne brali odbery, zaujimave🤔... Držím ti palce a nebojaj
@mamca31
Ja som dostala menzes cestou do nemocnice a vracali sme sa naspäť 😬🙄to bolo...
@natalierusnakova super noo 😕, ale uz si potom, to je hlavne
Ahojte tam konečne som sa dočkala termínu po roku a pol v SUSCCH vBB..4.2.20 aj to po tom čo som sa po roku pripomenula lebo extrasystoly boli otrasné, tak som úplne znechutená ale teším sa. A tiež asi žiadne predoperačné že len mám prísť ráno a nič viac.
@vanmesko ahooj rok a pol? 🙄🙄🙄Och to je dllho, to je zaujímavé že vám netreba tie vyšetrenia... A ako sa cítiš? Stavy?
@natalierusnakova oni to robia myslim v bdelom stave takze asi preto netreba tie vysetrenia.
@vanmesko kolko mas tych extrasystol? Mas komorove alebo predsienove?
Rok a pol asi preto, že ma zabudol kardiológ objednať, aj keď tvrdil že bežne sa čaká rok, no moc neverím lebo sa divne tváril keď so sa mu po roku pripomenula. Som bez liekov a búšenie mávam tak raz za mesiac dva, len zhoršilo sa vynechávanie rytmu a dosť je to bolestivé, hlavne keď som v kľude a mávam horsie a lepšie obdobie. Ale beriem to športovo a veľa športujem a to mi pomáha najviac to som za tie roky zistila. Tie extrasystoly neviem či som dobre definovala, kardiológ povedal že sú to sprievodné znaky, v živote som nemala holter a ani mi ho nechcú dať lebo mám toľko záznamov s tachykardie že netreba, tak neviem či sú to tie preklepy srdca, no mávala som to, len teraz sú bolestivé a časté, aj som sa ho pýtala či si mám aj na toto zvyknúť, keď tak dlho čakám. Viem že som to roky neriešila kvôli práci, tak som to tajila, kde sa nesmie robiť ani s cukrovkou, tak keď to konečne môžem vyriešiť a kardiológ sľúbil že to kvôli mojej práci posúri tak čakám rok a pol. Dosť som sa rozpisala ale na dlho som sa odmlčala tak asi dobieham 😊
@natalierusnakova ďakujem 😊 tak ved vieš, úplne mi to jedno nie je. Veď úspešnosť majú skoro 100%😁

@natalierusnakova držím palce ak vam