icon

Srdce - katetrová ablacia

barbora286
14. okt 2015

Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem

vanmesko
13. nov 2019

@mischel03 a ty si na termín koľko čakala? Ja som, ale na druhej strane rada že je v zime 😁 len ma štvalo, keď kardiológ, ktorý tam aj robil BB a tvrdil že to posúri, keď lieky nemôžem robím nočné... a termín po roku a pol 😁

liv1
13. nov 2019

@vanmesko chapem . Obdivujem ta ako vydrzis bez liekov 🙏. Asi fakt zabudol to tak vyzera 😳. A co robis ze nemozes brat lieky?

mamca31
13. nov 2019

@liv1 ano, robili mi vysetrenia

mamca31
13. nov 2019

Ja som bola v Ba v maji a na 1.august som dostala termin

vanmesko
13. nov 2019

@liv1 robím výpravkinu, ale lieky neberiem kvôli tomu že isoptin nesmiem, lebo že mám dráhy navyše či čo a ostatné ako verpamil,vasocardin a rytmonor katastrofa všetky vedľajšie účinky a zachvaty furt 😭 čo som tak na magnézku a tabletky na spanie keď je najhoršie.

mamca31
13. nov 2019

@vanmesko mne vypalovali tri drahy, vsetko tachykardie. Rozne druhy. No extrasystoly a vynechania po ablacii citim viac. Predtym som to az tak nevnimala, mozno sa aj viac sledujem. Ale od tachy mam ako tak pokoj. Za ten rok aj nieco som mala taky kratsi zachvat dvakrat. No strach tam je urcite..

vanmesko
13. nov 2019

@mamca31 ach no zbohom mne asi viac vadia tie vynechania i keď strach že záchvat dostanem v robote je otrasný, raz som dostala a od nervou že neviem zastaviť som skončila na Jiske už nikdy viac 🤪

mamca31
13. nov 2019

@vanmesko ty kokos, no pekne. A na tie vynechania co povedali? Budu ti robit to, alebo tachykardie? Ci aj aj, oni tam este najdu hoci co, u mna ani neverili, ze nieco bude, nie to este tri..a vraj rarita..no takze tak. 😊

vanmesko
13. nov 2019

@mamca31 ja vôbec neviem, vyšetrenie u mňa na preventívnej EKG v klude skoro ok, kde mierna odchýlka bola akože stres a iné nič, bola som prvý krát u kardiológa za posledny rok dovtedy len pohotovosti a 2xJiska kde moja diagnóza supravertkalna tachykardia a odporučenie k internistovi kde zas len lieky 😭 a tým to haslo a naučila som sa roky s tým žiť, no už teraz sa to stými vynechavaniami moc nedá a zevraj sú to sprievodné znaky tachykardie tak uvidim.

mamca31
13. nov 2019

@vanmesko ano, chapem. Mne sa tachykardia zvykla rozbehnut aj po vynechaniach, teraz klop klop nie. Ekg som aj ja mala ok vzdy, lenze ja som uz mala take stavy, ze som na zachod nevedela ist. Az raz ma brali do nemocnice a ostala som nasilu, ked ma zas chceli poslat domov. Na treti den mi chytili na ekg arytmiu a s tym mi uz vybavili termin do Ba.

vanmesko
14. nov 2019

@mamca31 ešte že asi sa nedala odbiť a to je dobré, ja na to nemám, keby na mňa netlačili aby som volala kardiológovi tak doteraz čakám na termín. Len ja zas až také zlen nemávam, hrozné obdobie je pre mňa jar a jeseň, ale to môže byť aj astmou, vtedy som zadychana, boli má srdce a vynechavacky najviac.

mamca31
14. nov 2019

@vanmesko hej, tak ja som uz nemohla tak byt pri detoch, iba lezat. A zvalili to na psychiku najprv, lebo ekg vzdy dobre, samozrejme ked uz bolo po zachvate, tak ma stale poslali domov, no vtedy som sa odtial nepohla, vedela som, ze to nemoze byt iba stres a psychika. Neexistuje. A mala som pravdu. Mna tiez tie vynechania niekedy trapia viac, inokedy menej, ale da sa. Je to neprijemne, teraz to citim viac, ako predtym.

milan122
14. nov 2019

@mamca31 mne to robili v apríli a teraz po polroku sa cítim fajn po fyzickej stránke. Mám pocit ze dokonca viacej zvládam na bycikeli keďže mi tepová frekvencia nevyskočí hneď tak hore. Odporúčam začať po polroku bicykel a pomaly pridávať na zaťaži. Len ešte trochu mám problém na to nemyslieť a prestať sa pozorovať.... To ma dosť znervozňuje...

natalierusnakova
14. nov 2019

@milan122 ahooj to je najdôležitejšie na to nemyslieť, všetko bude dobre vždy to treba tak brat že sú oveľa horšie prípady ako my tu😏snažíme sa niečo stým robiť lebo sú aj taky co sa boja a radšej nejdu ani k lekárovi, ty myslím ze sú viac ohrozeny ako my🤔nemyslite??? 😉

mamca31
14. nov 2019

@milan122 presne tak. Aj ja vladzem viac, na bicykel som velmi nesla, na bicykli ma to raz chytilo pred ablaciou. Tiez na to casto myslim, inak pohodicka. 😊 @natalierusnakova veru, my to mame za sebou uz

mischel03
14. nov 2019

@vanmesko myslím,že na teba kardiológ zabudol ja som dostala termín o 4 mesiace, bratovi sa majú ozvať do roka.....myslím,že to dávajú podľa uváženia.

vanmesko
15. nov 2019

@mischel03 asi zabudol, len som sa tešila že sa toho zbavim 😊 nevadí aspoň stihnem s deťmi zopár lyžovačiek a hádam do leta fit😊

mischel03
15. nov 2019

Ďakujem za všetko, držte sa.😉

natalierusnakova
16. nov 2019

@mischel03 aj ty a drž sa! Dajte vediet😉

vanmesko
16. nov 2019

Ďakujem aj ja všetko a
@mischel03 daj vedieť ako si dopadla 😊

mischel03
22. nov 2019

@vanmesko ahoj, tak práve ležím po zákroku a myslela som,že to bude horšie. Dalo sa. Netreba sa báť.😉 Cca 2 hod. som tam bola. 😊

vanmesko
22. nov 2019

@mischel03 super, tak dúfam že bude už len dobre 😊

mamca31
22. nov 2019

@mischel03 2 hod pohoda 😂 mne to robili 4,5 hod..super, ze si uz po..😊

natalierusnakova
22. nov 2019

@mischel03 super zvládla si to, ja som tam bola oveľa dlhšie... Zajtra ta asi pustia, teraz si si po ležala celý deň čo? 😉 A nasli niečo??

mischel03
22. nov 2019

@vanmesko @mamca31 @natalierusnakova áno, bola to rýchlovka....mali ma robiť včera, ale jedna baba tam bola 6,5 hod. tak už nestihli....ale hlavne,že mám už po. Áno, našli ale neviem presne kde... vypálili mi celú dráhu.... našťastie sa nikomu ruky netriasli.😉😀 Púšťajú má zajtra ak bude všetko ok.

mischel03
22. nov 2019

Ešte ležať do rána....🤔😐

natalierusnakova
22. nov 2019

@mischel03 lezlez v kľude, ja som po desiatich hodinách išla na WC 🙄ale dá sa to 😉držím palceky

mischel03
22. nov 2019

@natalierusnakova no mi na záchod až zajtra....tak sa teším...😂😂😂 Vďaka. Všetko dobré prajem.😘

nela1984
21. jan 2020

Ahojte. Neviem ci je tato téma ešte živá. No skúsim. Pred dvomi mesiacmi mi na preventívne zistili extrasystoly (vynechávanie pulzu). Dostala som 24 hodinový holter, ktorý zachytil 28 tis. Extrasystoly. Tzn. 25% zo všetkých tepov.... Dali mi beta blokator, ktorý som netolerovala (tlak 80/49 a tep 37.stavy na odpadnutie). Odporučili ma do Nusch na ablaciu. 30.1 idem na vyšetrenie, termín ablacie ešte nemám. Je tu niekto kto mal rovnaký problém a pomohlo mu to? Ďakujem.

mischel03
21. jan 2020

@nela1984 ahoj, skús preluskat viac tém....ja som mala z ničoho nič pulz od 180 do 200. Supraventikularnu tachykardiu....to je myslím niečo iné ako máš ty. Na mňa to len zrazu prišlo a dalo sa to zachytiť len na včasnom EKG inak nie.....Ablacia má vysokú úspešnosť avšak stáva sa,že niekedy je potrebné viackrát....neboj bude to ok.