Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
Ahojte. Tak bola somv nusch a čakám na termín. Vraj pol roka až rok budem čakať. 14.2 ešte idem na ct srdca... Extrasystoly mam často a teraz sa mi pridruzilo aj silné pichanie u srdca. Stretli ste sa s tým niektorá? Po chvíľke to prejde a potom mi začne to vynechávanie dosť citelne
@mamca31
@vanmesko
@natalierusnakova
Áno skúšajú mňa chceli nechať 5 min. Ale technik,čo vyvoláva arytmie skúšal skôr tak sa mi vyvolala potom ešte raz vypálili a nechali ma naozaj 5 min. A potom skúšali a už sa im nepodarilo.... Takže povedali,že by to malo byť ok....už som po 2,5 mesiaca a zatiaľ je všetko ok a aj sa cítim lepšie...
@nela1984 Ahoj pokiaľ ti idú robiť CT srdca a keďže čakať budeš čakať dlhšie tak ti búdu asi trošičku niečo iné robiť, asi izoláciu pľúcnych žíl ale fakt neviem, to ti mali oni povedať...dve pani so mnou ležali a u nich bol tento postup + plus vyšetrenie pred zákrokom nejakou trubicou, a mali nepravidelný rytmus srdca, zákrok bol dlhší ale pani, to na to že mala 78 rokov v pohode znášala, hádam lepšie ako ja😊
Baby keďže nás je tu tak veľa🙄chcem sa vás opýtať ale trošku odbočím ...dnes je spln cítite take tlaky na srdci?ja presne každý mesiac viem že kedy je spln podľa toho cítim ťažké srdce či ako to mám opísať🤔poznáte to niektorá?
@mischel03 urcite skusali, len po tolkych hodinach a oblbovackach som uz asi ani nevnimala, co mi robia. Uz ked len isli vyvolavat tachykardiu mi bolo zle 😞😞. Predsa som mala nedavno 180 no ktovie z coho..povedali, ze sa to moze parkrat za rok stat, ze na par sekund, ale toto bolo 10-15min urcite. Uvidime.
@natalierusnakova mna poznas, ja som citila dnes vselico 😂..tlaky hej..a predtsav si boli sme sa korculovat konecne a parada 😊
@nela1984 dost dlho budes cakat, tykokos..mne zvykne pichat pri srdci, a vynechavat, ale ked som povedala kardiologovi, tak ja to mam vraj z chrbtice. Srdce vraj uz ok. Extrasystoly tiez niekedy citim, az sa mi hlava zatoci a niekedy sa pol hodinu spamatavam. a mne zvyklo vynechat pred zachvatom niekedy. Ale ze pichat a potom vynechat to neviem..😔
@milan122 ja som mala vcera pri obycajnej chodzi okolo 160, neviem, akurat som nemala ninc pri sebe, ale hlava sa mi tocila, a pocit na odpadnutie, musela som si sadnut a pockat kym klesne. Taketo daco som mala v zime, na jesen, cize to vychadza tak 4krat do roka cca. Sice lepsie, ako kazdy den, ale neviem no. Inak vladzem v pohode, ani neviem ako sa to zacne, len citim, ze tep stupa..na nervy..
@mamca31 ahoj !cooa ako prešlo?
@natalierusnakova preslo no, dala som si tabletku
@milan122 v auguste to budu dva roky..😞..mne nasli tri tachykardie. Supraventrikularnu, Avnrt a co ja viem, nejaku slow-fast a fast-slow, ja uz ani neviem, ale oni vraveli, ze je to rarita mat tolko arytmii. 😲. A vraveli, ze to bude ok, no obcas sa to moze objavit na par sekund, no neviem, to bolo viac ako par sekund. Uvidime.
@milan122 ahoj a ako často si to mával?
žienky...majú ma volať z VUSCH v Košiciach na abláciu a a ja sa tak bojím....
@ria6868 ja sa strašne bojím, že na tom stole ostanem... som strašný bojko v takýchto veciach...síce som prežila dva krát prirodzený pôrod so supraventriculárnou tachykardiou... ale tento zákrok odkladám už 10 rokov.....lenže v poslednu dobu je to už neznesitelne 2x do týždna mi vyletí pl z priebehu 5 sekund z 80 na 130..toto je ešte horšie ako sup. kde mám tep nad 200
Práve preto sa treba na to dať...neboj,povedz im že sa veľmi bojíš,nech ti dajú nejaký oblbovák 😉
Ja som bola druhýkrát teraz v apríli ale po prvom sa mi to vrátilo,teraz dúfam že už dobre bude. Som bez liekov,no ešte sa to hojí...

@natalierusnakova áno v stredu ablacia a v štvrtok hneď ráno domov.