icon

Srdce - katetrová ablacia

barbora286
14. okt 2015

Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem

vanmesko
7. feb 2020

@natalierusnakova áno v stredu ablacia a v štvrtok hneď ráno domov.

nela1984
9. feb 2020

Ahojte. Tak bola somv nusch a čakám na termín. Vraj pol roka až rok budem čakať. 14.2 ešte idem na ct srdca... Extrasystoly mam často a teraz sa mi pridruzilo aj silné pichanie u srdca. Stretli ste sa s tým niektorá? Po chvíľke to prejde a potom mi začne to vynechávanie dosť citelne

mischel03
9. feb 2020

@mamca31
@vanmesko
@natalierusnakova
Áno skúšajú mňa chceli nechať 5 min. Ale technik,čo vyvoláva arytmie skúšal skôr tak sa mi vyvolala potom ešte raz vypálili a nechali ma naozaj 5 min. A potom skúšali a už sa im nepodarilo.... Takže povedali,že by to malo byť ok....už som po 2,5 mesiaca a zatiaľ je všetko ok a aj sa cítim lepšie...

vanmesko
9. feb 2020

@nela1984 Ahoj pokiaľ ti idú robiť CT srdca a keďže čakať budeš čakať dlhšie tak ti búdu asi trošičku niečo iné robiť, asi izoláciu pľúcnych žíl ale fakt neviem, to ti mali oni povedať...dve pani so mnou ležali a u nich bol tento postup + plus vyšetrenie pred zákrokom nejakou trubicou, a mali nepravidelný rytmus srdca, zákrok bol dlhší ale pani, to na to že mala 78 rokov v pohode znášala, hádam lepšie ako ja😊

natalierusnakova
9. feb 2020

Baby keďže nás je tu tak veľa🙄chcem sa vás opýtať ale trošku odbočím ...dnes je spln cítite take tlaky na srdci?ja presne každý mesiac viem že kedy je spln podľa toho cítim ťažké srdce či ako to mám opísať🤔poznáte to niektorá?

mamca31
9. feb 2020

@mischel03 urcite skusali, len po tolkych hodinach a oblbovackach som uz asi ani nevnimala, co mi robia. Uz ked len isli vyvolavat tachykardiu mi bolo zle 😞😞. Predsa som mala nedavno 180 no ktovie z coho..povedali, ze sa to moze parkrat za rok stat, ze na par sekund, ale toto bolo 10-15min urcite. Uvidime.

mamca31
9. feb 2020

@natalierusnakova mna poznas, ja som citila dnes vselico 😂..tlaky hej..a predtsav si boli sme sa korculovat konecne a parada 😊

mamca31
9. feb 2020

@nela1984 dost dlho budes cakat, tykokos..mne zvykne pichat pri srdci, a vynechavat, ale ked som povedala kardiologovi, tak ja to mam vraj z chrbtice. Srdce vraj uz ok. Extrasystoly tiez niekedy citim, az sa mi hlava zatoci a niekedy sa pol hodinu spamatavam. a mne zvyklo vynechat pred zachvatom niekedy. Ale ze pichat a potom vynechat to neviem..😔

nela1984
10. feb 2020

@vanmesko s plucnymi žilami nič nespomínal. Prirovnal to k vypalovaniu bradavice, že mi dačo spalia na srdci a ze to môže trvať aj 6 hodín.

vanmesko
10. feb 2020

@nela1984 asi to bude niečo zložitejšie a asi preto dlhšie budeš čakať.

mischel03
27. apr 2020

@mamca31 a dostala si oblbovaky? Nám nič nedali... Ja som od zákroku v pohode....cítim sa super....ale predtým som mala ešte pred zákrokom tep tých 180-190 pri záchvate... Tak sa drž. Hádam ti je už lepšie,keď to píšem s odstupom času.

milan122
27. apr 2020

@mamca31 ja mam rok po a je to bez problémov.. Pol roka som mal zvláštne pocity pri športe ale zmyzlo to... Chce to čas upraví sa to. TERAZ pravidelne behám a davam 10 km a bez problémov tep stupne na 170 a v pohode klesne... Daj tomu cas a bude to Ok👍

mamca31
30. apr 2020

@mischel03 ano, dostala. Je mi lepsie odvtedy, za rok mi vybehol tep asi 3x na takych 180. Ale sa mi zda, ze je to stale lepsie a lepsie. 😊 dakujem pekne, aj ty sa drz

mamca31
30. apr 2020

@milan122 uz je to lepsie. Aj so synom si zabeham. Niekedy mam zvlastne pocity, ale potom to prejde. Vydrzim ovela viac, ako pol roka, ci rok po zakroku. Mne tiez vybehol na 180cca asi tak 3x, potom ok. Mne nechali polku betalocu, tak ked nieco, dam si..😊 dakujem pekne 😊

mamca31
21. máj 2020

@milan122 ja som mala vcera pri obycajnej chodzi okolo 160, neviem, akurat som nemala ninc pri sebe, ale hlava sa mi tocila, a pocit na odpadnutie, musela som si sadnut a pockat kym klesne. Taketo daco som mala v zime, na jesen, cize to vychadza tak 4krat do roka cca. Sice lepsie, ako kazdy den, ale neviem no. Inak vladzem v pohode, ani neviem ako sa to zacne, len citim, ze tep stupa..na nervy..

milan122
21. máj 2020

@mamca31 držím palce... Koľko si po zákroku? Akú arytmiu si mala

natalierusnakova
21. máj 2020

@mamca31 ahoj !cooa ako prešlo?

mamca31
23. máj 2020

@natalierusnakova preslo no, dala som si tabletku

mamca31
23. máj 2020

@milan122 v auguste to budu dva roky..😞..mne nasli tri tachykardie. Supraventrikularnu, Avnrt a co ja viem, nejaku slow-fast a fast-slow, ja uz ani neviem, ale oni vraveli, ze je to rarita mat tolko arytmii. 😲. A vraveli, ze to bude ok, no obcas sa to moze objavit na par sekund, no neviem, to bolo viac ako par sekund. Uvidime.

liv1
24. máj 2020

@milan122 ahoj tak aj ty si bol na ablacii? Aky konkretny problem si mal?

milan122
25. máj 2020

@liv1 avrnt

liv1
25. máj 2020

@milan122 tomu nerozumiem ale neva 😊

milan122
26. máj 2020

@liv1 tuším tak sa to vola 😀 proste 180 tep v kľude

natalierusnakova
26. máj 2020

@milan122 ahoj a ako často si to mával?

liv1
26. máj 2020

@milan122 omg 🙏 tak uz len pevne zdravie zelam nech je vsetko ok

irusa
26. jún 2020

žienky...majú ma volať z VUSCH v Košiciach na abláciu a a ja sa tak bojím....

ria6868
26. jún 2020

@irusa Ahoj,netreba sa báť🙂 Je to len kus nepríjemné,nebolí to,dáš to v pohode. Ja som bola dvakrát už,v BB. Príjemný personál,atmosféra na sále v pohode.Zákrok trvá približne 1,5 hodiny a plus..podľa toho čo zistia na začiatku,to sa potom rieši..

irusa
26. jún 2020

@ria6868 ja sa strašne bojím, že na tom stole ostanem... som strašný bojko v takýchto veciach...síce som prežila dva krát prirodzený pôrod so supraventriculárnou tachykardiou... ale tento zákrok odkladám už 10 rokov.....lenže v poslednu dobu je to už neznesitelne 2x do týždna mi vyletí pl z priebehu 5 sekund z 80 na 130..toto je ešte horšie ako sup. kde mám tep nad 200

ria6868
26. jún 2020

Práve preto sa treba na to dať...neboj,povedz im že sa veľmi bojíš,nech ti dajú nejaký oblbovák 😉

ria6868
26. jún 2020

Ja som bola druhýkrát teraz v apríli ale po prvom sa mi to vrátilo,teraz dúfam že už dobre bude. Som bez liekov,no ešte sa to hojí...