Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
@irusa ahoj tam som bola aj ja!dvakrát🤪no aj mne riadne lepilo ale neboj zvládneš to ja som mala pri prvom 240tep potom sa mi to vrátilo po pol roku ale uz 180najviac a teraz som už rok po...a dúfam 😁🙄😏
@natalierusnakova boli to ????
@irusa. Hmmm no ja ťa nebudem teraz strašiť ale myslím že 🤔...ako ti to povedať?pocit že to budeš mat za sebou prekoná aj bolest!!!prvýkrát mi to robili aj cez kľúčnu aj cez spodok tak to bolo hnusne fakt a hlavne ten hrudník ma bolel ešte poriadne dlho potom😏😏druhy krát išli rovno na to miesto takže vedeli že len spodnou cestou a to mi odlahlo riadne!neboj zvládneš to máš možnosť tak sa neboj a kľudne sa pytaj😉
@natalierusnakova kde ti to robili...ja mám ísť do Košíc
@irusa v Košiciach tiež!keď nechceš brať lieky tak nerieš neboj sa naozaj keď som to zvládla ja ....kedy ideš?
@natalierusnakova no mne žiadne lieky ani nedali...majú sa mi ozvať
Dobrý den mám 21 rokov a som mesiac a pol po ablacii 🙂 chcela by som sa vás opýtať ako ste to mali s cvičením a asi kedy je správna doba si bezpečne objednať alkoholický drink 🙂 za odpoved ďakujem
@simonka1123 juuuj super otázka🤣🤣🤪to musis odhadnúť sama ako sa cítiš!cvičenie beh plávanie bycikel je v pohode to mi povedali že bez problémov samozrejme pomaličky začať...posilku mi zakázali činky a pod.
@irusa ahaa lebo mne dali pre istotu egilok keby nieco že pred ablaciou!a dosť dlho sa čaká teda a keď sa dockas a dostaneš menzes tak ako ja tak zase cakaaas🙄🤣🤣
@natalierusnakova mne obvodná dala concor...no uvidím kolo budem čakať....práve som mala zase tep cez 200
@natalierusnakova keď som bola ja na zákrok,tak jedna baba dostala menzes po tomto ako ju prijali a spravili jej to....🤔
@natalierusnakova tak asi to je všade inak....mne vraveli,že 10 dní sa šetriť....t.j.ziadne schody,dvíhanie dieťaťa, nesoferovat 4dni....a potom pozvoľne všetko...🤔
@mischel03 asi hej vidíš všade inak mňa otočili s menzesom ale jedna baba tu písala že v ba jej to urobili🤷
@irusa uaau a to máš tak z ničoho nič?
@natalierusnakova áno ...
@irusa ako dlho ti to trvá?
@irusa a ako si pomôžeš?či to prejde len tak?mne poradili že keď už naozaj neklesá tak si pomôžeš tak že vyvolas vracanie normálne prsty do krku🤪alebo zapchat nos a fuknut👍funguje to
@natalierusnakova vyložiť nohy, čupnúť do podrepu a zastaviť dych... a najnovšie umyť tvár studenou vodou
@natalierusnakova prípadne ešte zatlačiť na oči a oprieť sa o stenu
@natalierusnakova ty si mala aký tep ?
@irusa presne toto mi radili predtým ale na kardio vraveli že nohy voobec nevykladat že to len zhorší!!!oči zatlacit mi nezaberalo 😏ja 240tep 🙄
@natalierusnakova tak sme na tom podobne..ako dlho si mala také stavy,kým si išla na ablaciu ?
Ahojte. Mne keď som sa dostala na urgent poradil lekár že je dobré tlačiť ako keby som išla na stolicu a tak zastaviť dych na dlhšie a opakovať aj viac krát,kým to neprejde.....a zabralo...a doktorka v BB to tiež vravela,že nadýchnuť sa a zastaviť dych na chvíľu ,volá sa to Valsalvov manéver..skúšala som aj studenú vodu,ale nezaberalo no a zdvihnúť nohy
to len zhoršilo..neviem,možno som to nerobila dobre. A po ablácii odporučili ozaj len pár dní oddychovať,nešoférovať a potom normálne ako predtým fungovať. Po 10 dňoch som šla do roboty. Hojí sa to ešte vraj nejaké tri mesiace...mesiac som ešte mala brať Concor pol tablety..a športovať ,tak to tiež zas nie hneď ale ja sa tak akurát byciklujem,lenivá som športovať. Pohybu mám dosť v práci 🙂

@ria6868 prosím vás a ako dlho po zákroku sa vám to vrátilo? Ja som bola v novembri a zatiaľ je všetko ok.... vďaka