Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
ahoj! ja som cakala dva mesiace myslim ale znama vraj asi pol roka! tie dva mesiace boli strasne dllhe naozaj sa to potom vlecie... no neviem ako v bystrici, to sa ale caka na schvalenie poistovne a potom podla poradovnika! neboj dockas sa! prajem vela stasticka no ja som este presne v ten termin dostala menzes boooze uz pobalena, psychicky pripravena a buum zase som musela cakat na dalsi termin, skoro ma j... o
@natalierusnakova ja som tiež dostala, mne meškali, a mala som 4.den a išla som v pohode s tamponom.po tých liekoch na riedenie som na druhý deň trošku viac krvacala,ale prešlo to.
@mamca31 hej viem ze v ba to ribia ale v kosiciach davaju druhy termin
@natalierusnakova inak 1. a 2. deň tuším ani tam nerobia, lebo sme sa o tom bavili, 4 deň už nevadilo. Aj mňa by j.blo
@natalierusnakova áno, to som vedela, že oni nerobia, niekto tu aj písal tuším.
@mamca31 no vidis! 🙂 ale to nic vsetko prejde, my sme to zvladli zvladnes aj ty! niekto tu pisal ze vraj neboli a vsetko v pohode, dufam ze budes patrit k nim a budes to mat supsup rychlo bezbolestne!!! nebol moj pripad🙂))
@natalierusnakova veru ani môj to nebol. Bolo to horsie, ako pôrody, možno je to aj dĺžkou, u niekoho je to kratšie, ale my sme si vytrpeli, nechcem strašiť, ale to zrýchľovanie a spomaľovanie mi dalo zabrať..
Ďakujem za odpovede, veľmi by som bola rada keby to bolo dva mesiace, ale spomínal tiež že čaká sa veľmi dlho, že možno sa dostanem na rad až v roku 2019, to by som moc nechcela. Ale hádam to posúri, lebo nie som na žiadnej liečbe, čo mi až tak nevadí, žijem s tým od malička a takúto 10 hodinovku som mala asi len 4x, väčšinou do pár minút do zastavím. Bolesti sa nebojím, už som po operácii chrbtice hádam vydržím i keď bez narkózy neviem neviem 🙂 A maródi sa na to?
Jeden sa tam pýtal, koľko dajú PN a že 2dni, potom možno ešte obvodný vypíše, alebo neviem, ja som doma.dva týždne treba šetriť nohu, potom sa dá normálne fungovať.tri mesiace sa to ešte hojí.nemozes potom dvíhať ťažké.
Ťažké nedvíham len robím nočné, ale uvidím, len nech už sa toho zbavim 😊 a neviete aký je rozdiel medzi avrnt to som mala najskôr napísané a potom že avrt, niečo hovoril že mám navyše a že keby mi niekto chcel podať isoptim tak mu mám ruky dolámat 😂
@mamca31 presne som povedala ze porod nic oproti tomu a to som nemala lahky!aj tam ked ma priviezli na salu som sa pytala ze ake to bude, ze sa nemam bat ze to nic nieje! neviem ale znesiem toho dost bez revu a placu ale to uz som sa skoro rozplakala...
@natalierusnakova veru, aj ja.
@vanmesko ja neviem rozdiel, mne našli tri tachyarytmie, dve v skrytej drahé a jedno to avnrt, ale neviem čo je rozdiel. Ja som bola extrém. Hihi.
No to ste ma nepotešili dúfam že to nebude u mňa extrém 😊 teda u mňa ten pôrod tiež nebol bohviečo 😊 škoda že to nerobia pri plnej anestézii.
No uvidím ako dopadnem, dám potom vedieť, ale som rada že ste mi odpísali je fajn sa s niekým, kto má stým skúsenosti porozprávať 😊
@vanmesko
@vanmesko juuj zamalinko! este k tej marodke znama marodi uz pol roka! ja uz som mesiac po a tiez stale na pn. zalezi ako sa vudez citit ale ja som ch ela nastupit po dvoch tyzdnoch do prace, tak obvodna povedala ze to ma vypise az kardiolog! tak neviem a kamoske tukal na celo ze preco sa suri do prace ze srdce sa hoji aj pol roka!
a daj urcite vediet som zvedava a drzim palce!!!
@mamca31 prosim ta este sa chcem opytat dali ti nejake rady, tipy alebo ze co nesmies a co mas po op.? myslim stravu, kofein, alkohol🙂) niesom alkoholik ale mam takuu chut dat si uz aspon pivko! a beries magnezium???
Ešte raz ďakujem, no budem ich musieť v práci na to psychicky pripraviť 😂, ale však som roky nebola na PN.. tak sa hrnúť nebudem 😊
@natalierusnakova nepovedali nič, neviem, či môžem, nemohla som kávu, neviem, či by som už mohla, a vínko by som si dala tiež, no počkám si,kým mi vysadia lieky.ja nechápem tiež, kto môže pár dní ísť do práce, by som to nezvládla zatiaľ.
@natalierusnakova magnézium neberiem a zatiaľ pijem nealko pivo radler 😃
ja som dnes dobrala ten anopirin a tak ma tahalo dat si na lehatku nieco 🙂) uaa ale som to ustala! zaujimave ze magnezium ti nedoporucili!! ja som sa hrnula do prace lebo v tatranskej lomnici sezona v plnom prude a tiez to nevedia rozdychat a aj ma to serie len sa neda zdravie je prednejsie!
@vanmesko
@mamca31
@natalierusnakova dievcata a s akým problémom vás tam poslali? Ja mám tisíce extrasystol denne, občas šialene pocity, a vraj na ablaciu to “ešte” nie je. A to už by malo pomoct navzdy?
@liv1 ja som pisala uz na zaciatku, bola som najiske tyzden a nevedeli prist co to je! pretoze som to memalla zachytene na ekg, to len prislo a po podani nejakej latky adenokor alebo tak nejak sa to vola to preslo! potom da mi tostalo zase doma po dlhej chvili, zachranka mi nevedela ani odmerat tlak lebo im pipal pristroj, no hruza tak ma odviezli do nem. a tam zase po tej latke koniec! do tretice v praci ale to uz som volala hned zachranku ze to stihli zachytit na ekg preto som aj ten termin dostala skor! vraj niekto caka strasne dlho a ze davaju holtera lebo to potrebuju vidiet zachytene! neviem no a pocity strasne ako ked srdce ide vyskocit a nevies co zo sebou lebo ta prepadne panicky strach!
@natalierusnakova
a ano ked sa to podari ze je to navzdy a super ze aj bez tabletiek! vraj...
Ja som išla s tachykardiou a zachytenym wpw syndrómom, našli mi tri arytmie. Akurat tam hovoril doki, že jedna pani prišla a že mala 18000 extrasystol za den. Tak neviem
vraj toto je už vyliečenie.inak Ja som na predĺženej neplatenej, ale aj ja by som už tiez išla niekde robit.vydrzim tento rok už doma oddychovať asi. Ja budem brať aspirín do októbra.cize 2mesiace. A magnezko mi neviem prečo nedali.
@mamca31 ja ich mám cca 8 000 ale už som mala aj 13000. Ale keby len tie systoly. Niekedy strasne stavy strasneee že ťažko rozoznať či srdce či panika. Ale podľa mna vždy impulz srdce. Preskakovanie, take busenie že akoby mi išlo vyskočiť z hrude. No stále im je to “malo”. Jedna Dr na internom hovorí že preco mi nespravia vyšetrenia že či chcem chodit ešte 60 rokov s takými arytmiami
@liv1 no, je to veľa, ja som ich mala okolo 900 neviem si predstaviť viac aj to tak, že si ich nevšímame až tak. Ale okolo desaťtisíc to je moc. Mohli by spraviť to vyšetrenie, neviem do koľko je to pre nich akože v norme, že sa s tým nič nerobí. Môže to byť na nervy tiež to ti verim

@mamca31 *súriť