Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
@liv1 musis to surit! nieje to sranda a viem presne o com hovoris, kolegyna sa tiez pozerala ze preco si hned volam zachranku ze to rozdycham ale vedela som ze uz nieje dobre a niekto mi hovoril ze to treba zachytit a potom to aj oni suria viac! skus nejaku inu doktorku alebo sa skus sama objednat neviem odkial si?
@natalierusnakova presne, aj mňa chceli z nemocnice pustiť a nešla som, urobila som dobre. Druhý deň mi to zachytili a už som mala termín na vyšetrenie do BA a následne aj termín na ablaciu.
@mamca31 vidis a mne ten aspirin teda anopirin dali len na mesiac po op. a tebe na dva! a magnezium beriem uz velmi dlho, kupujem sama ale vela mi to doporucovali na srdiecko a hlavne na tie tepy! skus sa opytat!!!
@natalierusnakova v BA. Som u doktora ktorý robil pri transplantáciách v BA, ale je tam doktorka ktorá to stále brzdí. Nechápem preco. Naj bolo, keď mi to začalo, ako mi všetci tvrdili že psychika 🤦♀️
@natalierusnakova skúsim, ale určite by som mohla aj sama nasadiť. No, neviem podľa čoho dávajú tie lieky, vidíš, ja mám aj ten betaloc este, sice polku len, ale predsa.potom už nebudem mať ani ja.ved toľko liekov som nebrala za 35rokov, co teraz poslednú dobu. Hroza
@natalierusnakova sú tomu už tri roky keď to píšem aj mi slza vypadla 😔
@liv1 no to som uz tiez pocula od jednej ze uz nevie v akom stave sa ma pytat na vysetrenie lebo ju odfajcia ze psychika!!! no neviem ci je to normalne! fakt neviem ci musis mat do Nusch odporucanie od obvodneho alebo nie, lebo mne to vypisali ty zachranari! tam uz som sa vlastne len telefonicky objednala!
@mamca31 no a ten betaloc som sa pytala ze ci si mam dat keby ze naahodou nieco sa vrati tak mi doktorka povedala ze niee ale radsej volat zachranku aby to zase natocili ze kde je problem lebo vlastne ten betaloc ti to zastavi... ja som s toho v riti vidis kazdy inak
@liv1 ako tri roky?
@liv1 chápem úplne, vyhovárajú sa na psychiku čo nakoniec aj u môjho známeho robili až nakoniec sa aj dostal na psychiatriu veľmi zle to znášal, ale nakoniec náhodou mu to zachytili v kúpeľoch a už je po ablacii a úplne fit. Ja som to neriešila presne kvôli tomu že by ma nechali na liekoch a ablaciu mi nikto nenavrhol.
@vanmesko nerozumiem no vazne skus si tam zavolat a objednat sa na vysetrenie ved za opytanie nic nedas! daj vediet normalne ma to vytaca
@natalierusnakova mne aj súkromná lekárka povedala, že to zvyknú dávať, ona robila v Nemecku 32rokov. Inak keď ma to chytilo tak aj pri Coronal 5ke, keď to chcelo prísť, prišlo. To je len taká mini dávka.aj to mi vysadia potom.
Aj mňa to už vytáča. A pritom to robia ako na bežiacom páse..
@mamca31 aha neviem ja som brala len ten betaloc ale teraz uz nie! zajtra by ma mal kuknut nejaky kardiolog po znamosti tak sa skusim este opytat!
@mamca31
hej urcite vysadia! malo by byt vsetko ok kedze ti odstranili to co mali!!
@natalierusnakova oki, daj vedieť potom. 😊
@mamca31 no vraj urobia aj styri ablacie denne!!! pecka nie?
@natalierusnakova to nie že obvodný. To musí kardiológ vypisat
@natalierusnakova prvý krát kedy začali tie extra systoly tak rapídne, sú tomu 3 roky už. Potom bol po liekoch chvíľu kľud, potom zas, potom zas nič. A teraz je to už naplno cca rok a stvrt vkuse. Navyse ja mám ale aj boreliozu a Dr je presvedčený že to mám z toho. Ktovie...
@vanmesko teraz som nepochopila že čo si neriešila?
@liv1 ja som u kardiologa nebola akorat na internom ale to uz bolo pred ablaciou takze som sa objednavala sama! uvidis co ti povedia
@benculka uaau este v tehotenstve no to musi byt nieco!
@liv1 boze vkuse ved to je chore! musis byt vycerpana no neviem co ty nasi doktori! fakt potrebujes zmenit dr.!!!
@natalierusnakova ako do plaču mi je z toho ...snažím sa vždy ukľudniť, že viem čo to je a že neumieram..... 😢
@benculka verim ti! a tiez si sa neliecila? na gynde si to spomenula ked si otehotnela, ako si mozes pomoct ked teraz vlastne ani ziadne lieky nesmies no super...
@natalierusnakova mne ani lieky nedali. Vraj je to bežné.... Ale 11000 za 24 hod. sa mi až tak bežné nezdá......vraj sa mám upokojiť, že stres spôsobuje extrasystoly 😂 tak sa snažím byť takmer 2 roky pokojná ....

@liv1 ja už s tým žijem roky od 10 rokov, prvý krát mi to zachytili až v 18 išla som 200 pulz 7 hod. a skončila som na JiSKe, odvtedy mi to ambulantne asi ešte 2x zastavovali skúšali na mne lieky ktoré my vyvolávali tachykardiu denne, tak som prestala brať a mávala som to tak raz za 3 mesiace na minútku, teraz už po 40 a druhom pobyte na JiSKe kde bol problém mi 180 pulz za 10 hod. stiahnuť na normal sa konečne našiel kardiológ ktorý nakoniec zistil že väčšinu liekov nemozem, je nutná len ablacia a to ma aj tak pustili s rytmonormom po ktorom som myslela že umrem všetky vedľajšie účinky som mala. Tak už len ablacia.