icon

Stále mi je teplo

luciaxy
2. apr 2014

Ahoj baby, uz rok a pol sa trapim s tým, ze mi je casto teplo. Citim take teplo hlavne v tvari, horia mi usi aj lica. Vacsinou to trva niekolko dni a vtedy sa aj dve, tri noci dost potim a niekedy som cela roztrasena a bucha mi srdce. Po par dnoch to prejde a potom mi je dobre. Najprv sa mi to objavovalo len pred mendzesom, ale potom sa to nejako zacalo objavovat hocikedy nezavisle od cyklu. Dokonca mi to prestalo na pol roka a potom sa mi ten stav zase vratil. Moja Dr. mi povedala, ze musi porozmyslat kam ma este posle. Krvny obraz, zelezo, magnézium mam v poriadku, hormony u zenskej Dr. tiez O.K. Robili mi aj stitnu zlazu a nadoblicky, ale zatial len krvne testy a všetko mam idealne, na vysetrenie ma objednali az v juli. EKG v poriadku. Neviete mi poradit, co by to mohlo byt, kam by som mozno mohla moju Dr. naviest? Mne ani tak nejde o to aby to preslo, ale o ten strach, ze mi nieco je a ja neviem co. Dakujem za kazdu radu.

luba28
2. apr 2014

@luciaxy a neni to psychicke??? nemas stres,alebo strach???

zuzanaca
2. apr 2014

Psychika?

lilila65
2. apr 2014

@luciaxy neberies antikoncepciu?

mirka135
2. apr 2014

@luciaxy podla mna to mozd byt sposobene hormonmy alebo stresom hamblivostou peed ludmi.kedy sa ti to stava? Ked si doma ci v spolocnosti?

luciaxy
autor
2. apr 2014

Aj nad psychikou som rozmyslala, ale ja nemam ziadne stresy, deti zdrave, s manzelom vsetko O.K. Zacalo to, ked som dostala prvy mendzes 8 mesiacov po porode. Po troch mesiacoch som zacala uzivat antikoncepciu a vtedy sa to zvrhlo. Bolo mi teplo aj 3 tyzdne vkuse. Po troch mesiacoch som ju preto vysadila a potom mi bolo cely mesiac dobre. Po mesiaci to zase zacalo.

lilila65
2. apr 2014

@luciaxy preto som sa pytala antiko, bo ja som to mala presne podobne, teraz mam na mesiac vysadene a je mi tiez lepsie

winona24
2. apr 2014

to sú podľa mňa hormóny .... poraď sa s gynekológom

macamac
2. apr 2014

@luciaxy antika ti asi rozhádzala hormóny. môže trvať, kým sa to upraví

tova
3. apr 2014

@luciaxy a nezabudla si napisat ze zijes na Maledivach? 🙂

naturonline
3. apr 2014

Tiež si myslím, že je to spôsobené hormonálnymi výkyvmi. Nie je to ľahké a hlavne na dlho.... Treba však sledovať, či sa na týchto výkyvoch nepodieľajú aj iné faktory - pohár vína, ťažká strava, rozčúlenie sa .... ak nie, tak by som určite vyskúšala niečo na vyrovnanie hormonálneho obrazu. Napríklad bylinky - čaj určený pre ženy v období menopauzy - najlepšie s obsahom červenej dateliny, tá má vysoký obsah fyto-estrogénov.

luciaxy
autor
3. apr 2014

Ja sa stale sledujem, s cim tie moje stavy suvisia, ale na nic som neprisla. Napr. mi cely den nic nie je a vecer si dam sprchu a uz mi je teplo, alebo idem dat spat syna, lahnem si k nemu a uz to na mna ide. Tiez som rozmyslala nad tymi cajikmi, tak asi skusim tu datelinu.

anatalia77
3. apr 2014

Mna napadla predcasna menopauza..

luciaxy
autor
3. apr 2014

Gynekologicka mi brala krv na hormony a bolo to O.K. takze menopauza to nie je.

naturonline
4. apr 2014

Ono to nemusí byť menopauza. Výkyvy hormónov môžu mať rôzne príčiny. A budme s sebe úprimní, pri dnešnej strave plnej hormónov, to nie je ani nič výnimočné. Skúsila by som ešte minimum kuraciny - u detí môže spôsobiť rýchly rast a vývoj, u žien sa môže tento prísun hormónov prejaviť práve takto - zvýšené potenie sa.
Ja mám 21-ročnú a 3,5 ročnú dcérku a kuracinu používam skutočne málo. Dcére mojej známej, ktorá miluje kuracie mäso, narástli prsia v 9-tich rokoch ..... ☹
Držím palce!

tova
4. apr 2014

stitna zlaza?

tomi16
30. máj 2014

aj mne je neustále teplo, potím sa v oblasti tvare, už len ráno keď vstanem. mam síce dosť pohybu pri dvoch malých deťoch, normálnym krokom idem do práce ale to neznamená že mi musí byt stále teplo. Stále mam spotený chrbát. Neviem čim to je ale stále cítim vnutornú teplotu, pritom keď som si merala , nemám zvýšenu.. čo robiť ?

luciaxy
autor
30. máj 2014

@tomi16 presne to citim aj ja a stale neviem z coho. Bola si s tym u lekara? Ja s tym chodim uz dva roky k Dr. a stale nic. Teraz mi zistili tetaniu, tak neviem, ci to moze byt z toho. Niekde som tu citala, ze to mozu byt parazity.

asimama
30. máj 2014

@naturonline ahoj..ale toto si asi myslela ale kupovanu kuracinu,ze?ci vseobecne..?

kaktusik007
31. máj 2014

@asimama kupovanu. Tu v hypermarketoch - stoji malo a niekde sa ta cena musi odrazit - takze to vdaka tomu, cim ich krmia.

durik
Odpoveď bola odstránená
asimama
31. máj 2014

@kaktusik007 fu som si odlahla 🙂 lebo my mame vacsinou vsetko chovane doma..ale tak pre istotu 🙂

naturonline
2. jún 2014

nie, kupovanu. ak je kvalitna a doma chovana, niet lepsieho, chutnejsieho a dietnejsieho mäsa, ktore je tak lahko dostupne 🙂

tomi16
13. jún 2014

@luciaxy ahoj lucia xy neviem z coho, nie nebola somm u lekarky konretne s tymto ale ked som bola vo febr. marod tak som jej to spomenula. Neviem cim to je , citala som ze to moze byt aj stitnou zlazou... ja som stale v pohybe ale preco sa spotim hned rano ked len obliekam deticky do skolky . V byte neprekurujeme... Uz som z toho zufala. Aj o parazitoch som citala... zacala som pit feniklovy csj ten vraj odburava parazity. No parazity mame skoro kazdy..... podla jedneho clanku. inak aj ja som z PP.

gween
14. jún 2014

Milé mamičky ! Ak máte chuť pomôcť PA pri písaní dizertačnej práce a tým podporiť prirodzený pôrod, prosím vyplnte dotazník na www.studioprezeny.sk. Ďakujem. Ema 😉

angelinka13
20. jún 2014

Babenky, vyskusajte salviu (bud tinkturu alebo caj), jedna mamicku to tu minule pisala, ze jej velmi pomohla na zvysene potenie, hoci uz vela poskusala predtym.

gabriela255
20. jún 2014

A mne je zas naopak stále zima 😖

granko1234
17. apr 2022

@luciaxy skúsila si si vtedy odmerať tlak. Ja mám také príznaky pri vysokom tlaku

zanalab
17. apr 2022

Skusila by som este zobrat krv na pecenove testy.Pocula som ze aj pri problemoch s pecenou byva teplo.