Štípanie očí pri pohľade do očí: Čo môže byť dôvod?
Stretli ste sa uz s niecim takym, ze ked sa pozriete druhej osobe do oci stipu vas oci? Chodim s dietatom na pravidelne vysetrenia v ramci ktorych sedim oproti doktorke a ta sa so mnou o dietati rozprava a vzdy ked jej pri rozhovore pozriem do oci tak mna moje oci zastipu a musim sa pozerat na ine miesto, lebo mam pocit, ze mi z toho stipania oci slzy vyjdu. Doktorka sa na mna pozera, rozprava mi a ja musim uhybat pohladom, lebo vzdy ked jej pozriem do oci zastipu ma moje oci. Doktorka je naozaj mila, a dobra osoba, taka starsia pani. Ale nieco taketo som este nikdy nezazila so ziadnou osobou. A vzdy ked tam prideme sa toto deje. Ale staci, ze pozriem inym smerom a uz mam oci dobre. Ale staci sekunda pohladu do jej oci a uz sa to deje. Naozaj nechapem. Niekedy sa az blbo citim, ze rozprava mi a ja musim pozerat do stola, pozeram si na dieta aby som az tak divne neposobila a nepritomnym pohladom doktorke odpovedam.
@anonym_autor môže to byť tým, že sa snažíš počúvať pozorne a sústrediš na to, čo Ti Dr. rozpráva a potom zabúdaš žmurkať. A z toho Ťa štípu oči.
Je to zaujimave, este som sa s tym nestretla, ale nemusis sa citit blbo, ze na nu neopozeras. Ja mam taku doktorku, ktora zas mne nepozera do oci a rozprava dakam do steny 😃
@basska_b 🤣
Ale veď nikto nevydrží dlho pozerať do očí. Neviem prečo ťa štipu, je tam nad Vami nejaká neonka, alebo niečo , čo ti v uhle pohľadu na ňu zavadzia? Máš suché oči, dioptrie? Ja mám dioptrie a iný čo majú tiež , občas reagujú čudným mrknutim, ako keby dostali malú elektriku. 🤣
@basska_b 🤣
Ale veď nikto nevydrží dlho pozerať do očí. Neviem prečo ťa štipu, je tam nad Vami nejaká neonka, alebo niečo , čo ti v uhle pohľadu na ňu zavadzia? Máš suché oči, dioptrie? Ja mám dioptrie a iný čo majú tiež , občas reagujú čudným mrknutim, ako keby dostali malú elektriku. 🤣
@lion777 Nemam dioptrie ani ja a ani pani doktorka. A to staci naozaj 2 sekundy, ze jej pozriem do oci a stipu ma moje oci. Musim hned uhnut pohladom. To vobec, ze jej dlho pozeram do oci a potom stipu. To by som ani nezvladla jej dlhsie ako 2 sekundy pozerat do oci, lebo ako som pisala mne by slzy z toho stipania zacali ist.
@lion777 Nemam dioptrie ani ja a ani pani doktorka. A to staci naozaj 2 sekundy, ze jej pozriem do oci a stipu ma moje oci. Musim hned uhnut pohladom. To vobec, ze jej dlho pozeram do oci a potom stipu. To by som ani nezvladla jej dlhsie ako 2 sekundy pozerat do oci, lebo ako som pisala mne by slzy z toho stipania zacali ist.
@anonym_autor ok, tak pre niečo jej nemáš pozerať, nevadí. Dovysetri dieťa a už ju neuvidis. Ako sa hovorí, oči sú oknom do duše, niečo ti tam vadí.
Môžu na ambulancii používať dezinfekciu ktorá ti vadí a prejavuje sa to pri sústredenom pohľade kedy oči viac namáhaš.

Je to zaujimave, este som sa s tym nestretla, ale nemusis sa citit blbo, ze na nu neopozeras. Ja mam taku doktorku, ktora zas mne nepozera do oci a rozprava dakam do steny 😃