Strach z eboly
Zalozila som tuto skupinu aby som zistila aky nazor mate na toto cele,ake mate pocity,nebojite sa ze ten vyrrus sa pomaly ale isto dostane aj knam?Kazdy den nas strasia v novinach o Ebole a niekto mavne rukou si povie ze zas strasia ale ruku na srdce,mne teda neni vsetko jedno....
Mne pride total nezodpovedne poslat do Europy stareho deda ktory je smrtelne chory na virus na ktory neni liek a umiera nan sskoro kazdy.
@jerryjanka ani to neni na podcenovanie
@jerryjanka ebola, Ukrajina, Izrael......vsetko zle
Tak, ako to už spomínal niekto v komentároch, to médiá šíria strach. Netreba to čítať / pozerať, veď koľko pozitívnych správ dávajú v správach? Koľko pozitívnych správ je v novinách? A pomôže nám to, keď budeme informovaní o každej katastrofe / chorobe / únose? Je to strašné, čo sa deje vo svete (a veľakrát aj to, čo sa deje tu u nás), ale takto ľudia žijú akurát v strachu, čo všetko sa môže stať. A to vážne neprispieva k dlhému a spokojnému životu.
Ja hovorím, čo sa má stať, tak sa stane, ovplyvniť to nemôžeme, a trápiť sa pre niečo, čo môže byť, je úplne zbytočné. Síce ešte deti nemám, je možné, že to v budúcnosti budem všetko vnímať inak.
Zlé veci sa diali vo svete od jej počiatku, problém je len ten, že správy o tom sa dostali leda tak do vedľajšej dediny...
Tak vypni telku a necitaj noviny,nebudes sa bat....
Ja nepanikarim a aj viem ze to co sa ma stat nzmenim,zijem na plno,len mi to je luto ked pozriem na moju zabetku malu 4 r.zeby som nechcela aby sa tu take nieco zacalo sirit....a ked si predstavim ze Bulharsko neni prave natom najlepsie co sa tyka zdravotnictva :/
Tak uz aj v Srpsku je 14 ludi pod karantenou,cakaju na vysledky.
@kamajka Každý triezvy človek? tak toto zadávateľka témy podľa mňa zabila. Myslím, že by viac mala čítať o epidemiológii ale nie na MK ale v odbornej literatúre. Taktiež by sa mala povzdelávať o predaji médií a pod. takže vykresliť všetko čo najtemnejšie je úlohou TV, novín.
Opitá životom som aj ja, skôr by som sa bála, že padne lietadlo v ktorom poletí manžel na služobku, dcérka ochorie viac ako bola, to sú asi triezve obavy.
Ebola je fakt pecka
@niki101988 boooooze ved ja si vychutnavaam zivot preboha ved nie som doma zabarikadovaanaaa.Len so sa pytala som si o tom myslite nech popiseme.
@katkabg Áno nie si zabarikádovaná ale zbytočne stresuješ srdce a cievy niečím čo nezvrátime. Myslím si, že ak má prísť niečo na vyhubenie ľudstva alebo preriedenie tak to príde
@fidka79 Tak tak, myslím si, že obezita x ľudí zabije skôr ako príde ebola do SR
Na Slovensku je taka chudoba,ze ebola to zbali a pojde do prdele 🙂 pozerat menej sprav,pretoze skus si poratat kolko je v televiznych novinach negativneho,same kradeze,vrazdy,choroby,korupcia......namiesto sprav si radcej zapni vecer sitcom a nic ta nebude trapit a nemusis premyslat nad problemami sveta 🙂
v správach nam predložia na zlatom podnose to čo oni chcu aby sme si myslely a aby sme slepo tomu verili..
stale len zlo a nič dobre akoby nebolo na tomto svete...
račej dobrú komediu alebo prechádzku z malu jak spravy
Ved hej mate pravdu zienky 😉
Ja mam strach z polovice veci, o ckm sa hovori v spravach. Isteho casu som icn prestala pozerat, lebo som sa s ty zozierala aj v noci (kec bola kriza a vsade sa hovorilo o hromadych orepustaniach).
nie, nebojím sa . Zo zásady sa nebojím ničoho dopredu ani dopredu nič takéto neriešim, ani sa nezaťažujem takýmito myšlienkami. Čo má prísť príde, bez ohľadu na to, či by som sa bála alebo nie.
tak vraj uz aj na ebolu je vakcina, pokial nie som v tej oblasti,kde s tym maju problem,tak to nemam dovod riesit. Tiez vacsina z nas asi nebude zrovna v kontakte s virologmi,co tam tu situaciu riesia a ebolu budeme vidiet asi tak najskor v katastrofickom filme. Media sa toho chytia,lebo je to zaujimave a kazdy si hned predstavuje ako tym chudakom tecie krv z oci,usi. Treba si tiez uvedomit to,ze ebola sa vyskytuje hlavne v oblastiach,kde ti ludia nemaju poriadnu gygienu, lekarsku starostlivost a ako som citala,tak mnohi ludia nespristupnili chorych pacientov lekarom,alebo az vtedy ked bolo neskoro a cele to tam riesia inak,nez by mali.
Ebola sa normalne vyskytuje kazdy rok prakticky v urcitych ohniskach,teraz to nabralo trosku vacsi rozmer,ale nie je dovod na paniku. Zaujimave je,ze kolko ludi chodi na last minute dovolenky do Kene a pritom nie su vakcinovani proti niektorych ochoreniam,kde je tiez 90% umrtnost. Ale eboly co vidime v novinach sa bojime ako cert kriza. 😉
@katkabg
@tenerifka ti ludia robili robotu, ktoru by ani jezna z nas nerobila, pracovat v prostredi kde je horuco, epidemie, otrasna strava, konflikty, zabijanie atd..... robili to pre ludi, robia to aj pre nas, aby sa tito ludia zacalai konecne starat o seba samych a necakali na humanitarnu pomoc, tak ked teraz sami ochoreli, myslim ze si zasluzia to, aby sa aj o nich niekto postraral, nemyslite? 😖 kadejaky ozran alebo nezodpovedny turista spadne niekde v tatrach a dolame sa a ide po neho cely zachranny tim a stoji to tiez niekolko tisic eur, ale to je v poriadku.... ak by to bol vas pribuzny, apelovali by ste na vsetky mozne organy, aby ho dostali prec a liecili doma, alebo nie? nechali by ste ich umriet v tej krajine? 🙄
ja by som sa viac bala toho, ze ebolu alebo variolu pouziju rusi vo vojne. netreba ani zbrane, vypustia tieto 2 virusy medzi ludi a pokapeme jak ryby na suchu. nehovoriac o tom, ze virusy vedia krasne mutovat, staci obycajny virus chripky a pojdeme do prdele. takze ludia, zime kym sa da, ked to pride, nezabranime tomu 😝
Je upne nelogicke bat sa veci ako ebola a nebat sa cestovat na Slovensku autom.

viac sa bojim konfliktu Rusko Ukrajina a toho čo z toho môže vzísť