Strach z rakoviny

1. aug 2022

ahojte, to, ze mam asi karcinofobiu hovorit nemusim, avsak ma len zaujima, ci je velka pravdepodobnost ze by som mohla mat rakovinu prsnika ked mam 21 rokov? cely prsnik mam hrckovity mam to tak “od mala” a nechapem proste preco. aj ked clovek ide na vysetrenie mam strach, ze teraz to je ok ale za 2 mesiace nemusi, stale si myslim na to co ak tie hrcky raz budu zhubne..
naozaj sa nechcem ozarovat s chodit stale na sona a podobne, ved aj to skodi..

petricka22
1. aug 2022

Ved sa pri vysetreni na to opytaj dr, ci je moznost, ze sa to moze nejako zvrhnut. Tie hrcky su zrejme len tukove tkanivo a neopodstatnena obava. Tak mysli pozitivne 😉

juliasb
1. aug 2022

Ja mam tiež hrcky na prsníku a už 2x prsník operovany. Práveže to beriem veľmi pozitívne, že som podrobne kontrolovaná a mam omnoho väčšiu šancu, že by mi prípadnú rakovinu odhalili v skorom štádiu.
Chápem tvoj príspevok veľmi dobre, tiež mam chorobný strach z rakoviny, úzkostmu poruchu, OCD....pravdepodobne ako ty.
Sú chvíle, keď niečo beriem ťažko veľmi, hlavne keď príde nejaký nový podnet. No za tie roky son sa už dokázala dostať do stavu, keď som v 98% času OK.
Samozrejme, že za 2 mesiace môžeš mat rakovinu ale nie len prsníka,ale aj rakovinu kože, úst, žalúdka, hrubého čreva, leukémia.....kebyže sa týmo stále zamyslas, tak nežiješ svoj život. Ja som takéto uzkostne myšlienky dokázala premeniť na niečo dobré- napadnu ma a ja si poviem - okej takže je šanca, ze ochoriem. Idem si teda zacvicit, nech znizim tu sancu že ochoriem. (Lebo cvičením sa vyplávajú toxíny z tela). Idem si zacvicit a zatiaľ na tu úzkosť aj zabudnem a mam pocit, že som niečo pre svoje telo urobila dobre.

autor
1. aug 2022

dakujem 🥺

sszuzu8
1. aug 2022

Ach šanca je 50/50 ako u každého iného človeka. Prevencia je nedrzat v sebe zlobu hnev nenávisť a nechuť k životu. Skratka pozitívna myseľ ta nikdy nepotopi 🙂 za každú chorobu si môže človek sám

martinmmartin
1. aug 2022

Sono neskodi, ani nahodou, ani trosku, mozes sa sonovat cely den v kuse ak chces. Preto sa to pouziva na nenarodene deti.
Su to len zvukove vlny ktore s tkanivami vobec neinteraguju. Jedina zobrazovacia technika ktora nema absolutne ziadne vedl ucinky.

autor
1. aug 2022

@juliasb odkedy som mala prvy krat covid, ide to dole vodou, mam z toho neskutocny strach. tie hrcky tam mam minimalne od svojich 15tich no v poslednej dobe sa strasne sledujem a nezvladam to uz. hrckate mam cele prsniky odjakziva neviem, preco mi teraz z toho tak sibe..

autor
1. aug 2022

@martinmmartin vdaka 🙏🏻 velakrat mi aj toto pomoze verit, ze je vsetko ok, no niekedy sa cez to musim prebojovat sama 😞

elizabetkamelissa
22. nov 2022

Ahoj ja mam tiez obrovsky strach z rakoviny ...akurat som v nemocnici lebo.mam problemy z crevami ..zmenila sa my stolica pridala sa trocha krvi a hlien tak mam obrovsky strach ...priateľ zomrel na rakovinu hrubého čreva ked mal len 27 rokov ..ja sa bojím ze skončím.rovnako ..nechcem takto trpieť .bolo to neskutočne utrpenie ..bola som pri nom od začiatku az do konca ..tolko trápenia co som videla 😭😭😭😭😭Boli ma srdce ked si na to spomeniem