icon

Sú falošné diagnózy na PN čoraz častejšie?

17. sep 2024

Baby, ja neviem, ale nerozmohol sa v poslednej dobe nejaký nesvar? Volala mi známa, tak sme klabosili a vypadlo z nej, že je už pol roka pn a do práce sa nechystá. Ze rok bude isto. Keď som sa spýtala, že čo sa stalo, čo jej je,zasmiala sa, že nič. 🙏 čítam aj tu hodne, že idú baby pn po md napríklad. To akože s čím? Ja som nemarodovala 12 rokov, ptm dva týždne s covidom, tak ma zaujíma, aké diagnózy im Dr píšu. Však už sú elektronické pn, to akože stále menia diagnózy? Nechaoem. Vysvetlite mi to niektorá?😂😂🙏

really8
17. sep 2024

Tak vyhorenie je dnes popularna diagnoza. A ako ju vysetrit ze? Najma u ludi vo vypovednej dobe. Cest vynimkam bechcem sa nikoho dotknut.

evkamotka
17. sep 2024

Mne psychiater sam od seba nukal pn s vychadzkami ani nemám depresiu ale inu dg. Nesla som. Ale ocividne to nie je problem

bublinka1426
17. sep 2024

@anonym ''Ci to len politici môžu kradnúť z našich daní?''

to znamena ze mame vsetci odrbavat? lebo to robia oni?

autor
17. sep 2024

@bublinka1426 presne si to pochopila. Úplne do bodky. 😘

katkaseiner
17. sep 2024

@gemerka17 presne toto som chcela napisat...len psychiku som chcela nazvat vyhoretím

bublinka1426
17. sep 2024

super vlastne som ta hned odhalila. ze sa pytas ako ojebat system.

bublinka1426
17. sep 2024

@katkaseiner boze moj to pojdem aj ja robit psychologa ,

kazda bude zrazu vyhoreta hlavne drbnute matky co nastupia hned na PN po MD ci RD a ani riadne neodpracuju.... lebo su sy vyondiate zeny uz hned po MD

bublinka1426
17. sep 2024

@katkaseiner nic proti tebe len som komentovala to vyhoretie

luccija
17. sep 2024

Veď nemôžeš porovnávať kamarátku, ktorá chce byť doma rok s tými čo chodia na PN po materskej atď...keď má dlhodobú PN nechcela povedať pravdu...ale väčšinou sú to platničky, chrbtica, psychické problémy, autoimunitné, rakovina a pod, po mozgovej príhode...dostať krátkodobú PN týždeň, dva nie je problém, ak dlhšie tak ver tomu, že musela byť u odborného lekára, komisii atď ..
Mužova kolegyňa je dlhodobo doma s migrenami, závraty má zuzene cievy a má 35 r určite nie je čo závidieť

lienka.7
17. sep 2024

@autorka uplne zbytočná téma... prepac. pokial nezačnú tvrdo postihovať aj lekarov, ktorí tieto vymyslene PNky vypisujú, nic sa nezmení.
Btw, k tej vymyslene PNke, už som to písala inde, naša suseda tak bola rok uplne v pohode doma, strážila vnuka.
Bola s lekárkou dohodnutá, ze vraj ju boli chrbtica. Normalne chodila na rehabilitacie, masaze, infuzie a pod., ako keby ju fakt bolela. Cize nielen že sa jej platila vymyslena PNka, ale ešte aj preplacali zdravotné úkony, ktoré ona vôbec nepotrebovala. A potom sa divíme, ze je náš štát, ako aj zdravotníctvo v takom stave, v akom je. Jasne, lebo Fico, ze? Nie nahodou preto, že ludia sú podvodníci ???
Ďalšou nedokazatelnou kategóriou sú akoze tie "vyhorenia". A najmä teda pri ukončení PP v OL, ze?

bublinka1426
17. sep 2024

@lienka.7 mna by zaujimalo s cim chodia zeny zazracne hned po MD (samozrejme ze su aj chore zeny co maju narok)

sticker
izabellik
17. sep 2024

@bublinka1426 a este ked aj niekolko mesiacov dopredu planuju, ako pojdu po ukonceni na pnky 😀

earlgrey
17. sep 2024

Mne kamarát pred pár dňami napísal, že je celý mesiac PN a pýtam sa ho, že čo mu je...a on, že nič a rehotajúcich smajlíkov a aj, že ako môžeš byť PN ak ti nič nie je? A on, že AKOŽE CHRBTICA....a hlavne, že denno denne pracuje u seba doma na pozemku, kde si stava nový dom 🙄 takže takto sa okráda štát...

simca06022011
17. sep 2024

velmi zalezi od lekara a podla mna od znamosti, lebo kopa ludi je co ma vazny problem napr. aj s tym chrbtom a nedostanu ani PN. Ani len na vysetrenie ich riadne lekar neposle a o tom, ze to neliecia a neriesia ani nehovorim. A potom mame ludi, co sa tvaria ako chori, chytis ich ako si uzivaju po meste, behaju po navstevach, a Pnkuju rok a potom idu na IDcko :DDD

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
cukroska
17. sep 2024

Pýtaj sa s kým klábosíš o tom. Netreba si skrývať nick nech vieme kto je tak zodpovedný,pracovitý a má šťastie,že nemá žiadne choroby.
A v prvom rade je to každého vec a prístup k práci.

autor
17. sep 2024

@cukroska ejha # zrejme som udrela klinec po hlavičke 🙂

lienka.7
17. sep 2024

@bublinka1426 nemôžem to tu napísať "od srdca" lebo by ma blokli🤐🙈🤣 (s čím idú po MD na vymyslenu PNku).

katkaseiner
17. sep 2024

@bublinka1426 nic, v pohode...ja som to tu len citala, tak som prispela. Ja som sice tiez vyhorela ale nesla som na pn, proste treba zmenit prístup alebo pracu

cukroska
19. sep 2024

Fíha a mne zase pripadá potrebuješ návody 😂Ja nie som uz v materskej školke Nech si každý robí co chce. Kým za nich nemusím ťahať ja ako to bolo nie raz tak mi je to fakt jedno .Lebo kto nemá prístup k práci a tai si vždy byde robiť co chce 😏

cukroska
19. sep 2024

Pokiaľ to neohrozuje Teba tak nevidím jediný dôvod to riešiť! Teda riešiť môžeš ,ale nezabudni na jednu dôležitú vec. Kto chce využívať,zneužívať,podvácať a nechce sa mu robiť tak to robiť bude. Lebo dodnes nepochopím ani ja akp môže mať niekto minimálne raz dva krát v mesiaci grcačky,sračky a neprísť do práce a my s mužom este ano raz tak,žeby som musela ostať doma. Ale kým nemusím kvôli niekomu ťahať a nadčasoť alebo robiť za dvoch neriešim. A uz vôbec nie cez Mk 😅 Sú dva druhy ľudí ktorí robiť nechcú a tí ktorí využijú všetko.

lea02
10. máj 2025
@svetlonos

Mam výbornú kamosku od detstva. Cieľavedomá, pracovitá, vytrvalá. Pracovala v korporate, nebola žiadna nadriadena ale mala projekty a zo služobnej si domov chodila len veci prehodiť, opraty a znova naspäť. Tam už žiadna 8 hodinová pracovná doba. Tu hodina tam 2 a denne z toho bolo razom aj 10 hodín. Takto to islo islo cez rok. Vyhorela. Dala výpoveď, odôvodnila to vycerpanim.
Bol roka bola hotová, minimálne pol dna prespala, neschopna uvazovat co bude ďalej.
Ona bola vždy aktívna, sportovala, chodila na túry, len tak niečo ju nepolozilo.
Kludne mala s tým narok na PN ale bolo jej to blbé. Až o 3/4 roka bola schopná fungovať ako pred tým. Nasla si super pracu na skrátený úväzok, plat lepší ako pred tým za plný.
Takže aj toto môže byť jeden z reálnych vážnych dôvodov. A vtedy mala len priatela, vztah v pohode, hypo splatena, mala okolo 30 rokov vtedy.
Povedala mi to až keď už bola uplne v pohode v novej práci.

@svetlonos mohla teda ísť na PN s tým, že vyhorela?

mamina7070
10. máj 2025

psychika alebo chrbtica to budu najcastejsie dovody na taketo PN
tiez ma fascinuje to planovanie niektorych zien konci mi prac pomer idem na PN konci mi naterska idem na PN
atd ale postupne sa to sprisnuje
na vychode marodije polka ludi v pracovnom veku resp tam choroby dlhsie trvaju, ale uz sa zvysili kontroly lekarov tak hadam sa to pohne

0silvia0
10. máj 2025
@mamina7070

psychika alebo chrbtica to budu najcastejsie dovody na taketo PN
tiez ma fascinuje to planovanie niektorych zien konci mi prac pomer idem na PN konci mi naterska idem na PN
atd ale postupne sa to sprisnuje
na vychode marodije polka ludi v pracovnom veku resp tam choroby dlhsie trvaju, ale uz sa zvysili kontroly lekarov tak hadam sa to pohne

@mamina7070 preco prave na vychode?

natalka13
10. máj 2025
@betulinka1

Zamyslela si sa nad tým, že nechce o tom hovoriť? Ak plánuje ročnú PN, chystá sa na ID a to teda bude potrebovať realnu diagnozu. Jedna vec je PN na dva týždne ale uplne ina PN je potom dlhodobá s následným vybavovaním ID.

@betulinka1 rocna PN je akoze nutnost pre ID?
Zasnem kolko je tu naivnych zien. Ludia zneuzivaju system, konecne s tym stat ide nieco robit.

mamina7070
10. máj 2025
@0silvia0

@mamina7070 preco prave na vychode?

mamina7070
10. máj 2025

cize najviac zneuzivaju vychodniari a SZCO

Najkratšie boli na PN zamestnanci, v priemere maródovali 43,12 dní. U SZČO to bolo 68,09 dní a u dobrovoľne nemocensky poistených osôb 102,22 dní.

. Najdlhšie boli lekárom vypísaní poistenci Prešovského kraja, ktorí na PN strávili priemerne 53,89 dní. Naopak, najkratšie to bolo u poistencov Bratislavského kraja, priemerne 33,86 dní," priblížil Kontúr.

0silvia0
10. máj 2025
@mamina7070

@mamina7070 ved ja sa len pytam, nepoznam statistiky. Asi maju ochotnejsich lekarov, nechapem to. Moja mudr. ma stale kontroly. Diky za info.

mamina7070
10. máj 2025
@0silvia0

@mamina7070 ved ja sa len pytam, nepoznam statistiky. Asi maju ochotnejsich lekarov, nechapem to. Moja mudr. ma stale kontroly. Diky za info.

@0silvia0 hej chapem to nebolo v zlom, ja tiez nechapem ako niekto ide na par mesiacov na PN len tak bez vazneho dovodu to v tej praci nechyba? Musia za neho ini robit

0silvia0
10. máj 2025
@mamina7070

@0silvia0 hej chapem to nebolo v zlom, ja tiez nechapem ako niekto ide na par mesiacov na PN len tak bez vazneho dovodu to v tej praci nechyba? Musia za neho ini robit

@mamina7070 tak ja som bola po operacii chrbtice 4 mesiace PN pred 3 rokmi. Prvy krat po 30tich rokoch zamestnania. Cize uplne opravnene a 2x mala pocas mojej pn moja mudr. kontrolu od posudkovej lekarky, kedy mi volala domov a este potrebovala odo mna nejake doplnujuce info pre posudkovu, ktoru mala prave v ordinacii.
Cize fakt nerozumiem, ako si moze nejaky mudr. toto zobrat na triko a ako si vie obhajit vela neopravnenych PN. Asi tam kontrola peeniek nefunguje tak ako by mala.