Sú krčné mandle hmatateľné na krku?
Ahojte prepáčte za otázku ale sú krčné mandle hmatateľné na krku?..a môže sa jednať zväčšiť napr pri chorobné alebo alergií?
mandle su v hrdle vo vnutri, takze hmatatelne na krku skor nie. Daju sa nahmatat uzliny, zvacsa pod sankou (ale pri covide som mala po celom krku).
@uhnakova dcérka má na jednej strane krku akoby zdureninku ale je to hmatateľné len keď veľmi zakloni hlavu dozadu.. manžel má covid už od piatku a on v sobotu zvracala a mala teploty..potom ju prehnalo tak idem s tým zajtra k dr že čo to môže byť lebo test na covid mala negatívny..ale od strachu sa idem zblázniť
@amy2807 no moj maly to mal az takto bol ako skrecok
@enigmaenie a z coho?..u nej to take nieje ona musi zaklonit hlavu uplne dozadu aby to bolo vidno..
@amy2807 moj maly mal zapal priedusiek a on ma iba jednu mandlu kedze druhu mu vyoperovali s abcesom pred 4 mesiacmi . A evidentne ta krcma mandla co ostala robi sarapatu . Pokial ma covid tak ma mozno zapalene hrdlo a uzlinky hned reaguju .
Ak mas octanovu mast natri nahrubo na vatu priloz a obviaz .
@amy2807 ahoj boli ste u lekára? Ako ste dopadli? Moja malá má presne tak isto hmatatelnú zväčšenú uzlinu ,ale vidno ju len keď zahne hlavu dozadu.Našla som jej to náhodne dnes večer...
@marfuska245 je to ok vraj to majú deti bežné prehmatal jej to že je to mäkké pohyblivé tak je to ok a nejdeme to riešiť..a zakázal mi googlit 😁
@amy2807 ďakujem...tiež sa na to preistotu opýtam na preventívke ....Moja to má také väčšie ale tiež vidno len keď zakloní hlavu ...