icon

Sú krčné mandle hmatateľné na krku?

amy2807
13. júl 2022

Ahojte prepáčte za otázku ale sú krčné mandle hmatateľné na krku?..a môže sa jednať zväčšiť napr pri chorobné alebo alergií?

raja95
Odpoveď bola odstránená
uhnakova
13. júl 2022

mandle su v hrdle vo vnutri, takze hmatatelne na krku skor nie. Daju sa nahmatat uzliny, zvacsa pod sankou (ale pri covide som mala po celom krku).

amy2807
autor
13. júl 2022

@uhnakova dcérka má na jednej strane krku akoby zdureninku ale je to hmatateľné len keď veľmi zakloni hlavu dozadu.. manžel má covid už od piatku a on v sobotu zvracala a mala teploty..potom ju prehnalo tak idem s tým zajtra k dr že čo to môže byť lebo test na covid mala negatívny..ale od strachu sa idem zblázniť

janinah
13. júl 2022

@amy2807 nechoď k dr.najprv tam zavolaj.covid pravdepodobne má.tak nechoďte nakaziť celú čakáreň

amy2807
autor
13. júl 2022

@janinah volala som že mám prísť hneď ráno a spravia jej test

uhnakova
13. júl 2022

@amy2807 najskor ma covid, moje obe deti mali zvacsene uzliny (hmatatelne) a ja uplne obrovske guče po celom hrdle.

enigmaenie
13. júl 2022

@amy2807 no moj maly to mal az takto bol ako skrecok

amy2807
autor
13. júl 2022

@enigmaenie a z coho?..u nej to take nieje ona musi zaklonit hlavu uplne dozadu aby to bolo vidno..

uhnakova
13. júl 2022

@amy2807 nestresuj sa, tvoja mala ma zdurene uzliny, to byva pri mnohych chorobach, pri covide vyrazne. Ked prejde choroba, aj uzliny sa postupne zmensia, tak ze ich nevidno. A zajtra kludne moze mat test na covid pozitivny, moj syn mal az na treti den choroby.

amy2807
autor
13. júl 2022

@uhnakova ono ju takto volnym okom nevidno ani ked prehmatavam jej krk..musi zaklonit hlavu uplne dozadu az vtedy..

uhnakova
13. júl 2022

@amy2807 uz by som to na tvojom mieste nerobila, stlacanie uzlin je neprijemne a moze ju to boliet. Aj lekar prehmata len raz, nie opakovane.

enigmaenie
13. júl 2022

@amy2807 moj maly mal zapal priedusiek a on ma iba jednu mandlu kedze druhu mu vyoperovali s abcesom pred 4 mesiacmi . A evidentne ta krcma mandla co ostala robi sarapatu . Pokial ma covid tak ma mozno zapalene hrdlo a uzlinky hned reaguju .
Ak mas octanovu mast natri nahrubo na vatu priloz a obviaz .

marfuska245
21. júl 2022

@amy2807 ahoj boli ste u lekára? Ako ste dopadli? Moja malá má presne tak isto hmatatelnú zväčšenú uzlinu ,ale vidno ju len keď zahne hlavu dozadu.Našla som jej to náhodne dnes večer...

amy2807
autor
21. júl 2022

@marfuska245 je to ok vraj to majú deti bežné prehmatal jej to že je to mäkké pohyblivé tak je to ok a nejdeme to riešiť..a zakázal mi googlit 😁

marfuska245
23. júl 2022

@amy2807 ďakujem...tiež sa na to preistotu opýtam na preventívke ....Moja to má také väčšie ale tiež vidno len keď zakloní hlavu ...