Sú moje problémy z liekov, alebo je to súčasť života s astmou?

natalyb
12. máj 2021

Dobrý deň. Asi dva týždne dozadu mi bola diagnostikovaná astma, bez alergií. Ventolín som nedostala pretože na vyšetrení mi ho aplikovali a tlak sa mi znížil a ťažkosti s dýchaním sa prehĺbili. Dostala som kortikosteroidy na ráno a večer (jedno vdýchnutie) no nepomáhalo, po týždni som dostala takú tubičku a tiež kortikosteroidy ale tie vdychujem cez tú tubičku postupne. Pomáha avšak spúšťačom záchvatom je pravdepodobne stres alebo nervy. Nejaké rady čo robiť počas záchvatu? Vždy mám ťažobu na hrudníku a v oblasti bránice, vždy ma potom bolí hrudník, dýchacia trubica, bránica až na chrbát. Závrate, slabosť, pocity na odpadnutie a samozrejme ťažké dýchanie (pri výdychu pocit ako by bol posledný, ťažko sa nadychuje). Často bývam unavená, aj keď spím 8 hodín, som unavená, potrebujem si ľahnúť. Môže to byť z liekov alebo je to súčasť života s astmou?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natalyb
autor
12. máj 2021

@bambulienka25 ďakujem. magnézium užívam pravidelne a čo sa štítnej týka, tak mamina mala hypertyreózu a vybrali jej štítnu, avšak ja ju mám údajne v poriadku. (vyšetrenie v januári, problémy v marci) a vedľajšie účinky sú tam v podstate ako pociťujem - závrate, bolesť hlavy a pod. neviem či to mám riešiť s doktorkou, keď už mi inhalátor menila raz..

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
111blanka
13. máj 2021

@natalyb nauc sa brusne dychanie, to upokojuje. Alebo zajdi k obvodnemu, nech Ti da listok ku psychologovi, nauci Ta zvl
adat stres.

lucia147852
13. máj 2021

Bolesti hlavy a závraty môžu byt buď z liekov alebo aj z nedostatočného okyslicenia. Rieš s dr. Ja mám alergickú astmu a tie pocity ostatne sú bežne v čase, keď ju nemám pod kontrolou.