Sú pacienti na psychiatrii aj počas Vianoc?
Daju im priepustku vsetkym alebo ako to je? Uz od rana sa o tom s mamou dohadujeme. Ja si myslim ze psychiatricki pacienti aj Vianoce travia v nemocnici. Uz nemam silu a nervy to s mamou riesit. Necitim sa dobre a je mozne ze mi doktor doporuci hospitalizaciu
je to vysoko individualne niektori pacienti mozu ist domov na sviatky ini su v nemocnici
Podľa potreby predsa. Keď treba tak ostanú aj cez vianoce. Tak isto ako ostatné oddelenia.
A prečo by nemali byť?? Sú to pa ienti a keď je to potrebné, tak sú tam aj na vianoce e, rovnako ako každý iný pacient na neurológia, onkológii, porodnici atd. Moja mama zas je schopná vyvrátiť aj dg od lekára pokial jej to nepasuje. To sa proste nedohadas!
v rámci svojho pokoja jej oznam, že určite všetkých pustia domov na vianoce a hotovo.
Pozri, ak treba, aby si šla do nemocnice, tak choď, bez ohľadu na to, či ťa na sviatky domov pustia alebo nie.. Mame povedz, čo chce počuť a máš pokoj.
No ak sú napr na akutnom tak určite, a na voľných oddeleniach to závisí od diagnózy a konkrétneho stavu človeka.
ja pracujem na psychiatrii. kto moze dostane priepustku ale akutni pacienti zostavaju normalne na oddeleni
Ja som bola na psychiatrii cez Velku Noc. Bolo to tak, ze vacsinu pustili domov. Ale kto tam bol cerstvy a este nestabilny, alebo kto nemal kam ist, alebo kto nechcel nikam ist, tak ten zostal. Co mi hovorili spolupacienti, tak cez Vianoce to bolo podobne.
A ešte po Vianociach sa to tam naplní. Blížia sa Vianoce už 2024 krát a ľudia sa z toho idú zblázniť.
samozrejme, že sú. Kamarátku v akútnej mánii hospitalizovali pár dní pred vianocami. Sviatky strávila na uzatvorenom oddelení, bez možnosti návštevy (agresia, útoky...), prepustená v polovici januára na vlastnú žiadosť. Aj tak jej to tam prospelo.
@marianarem na otvorenom oddeleni väcsinou, pisem väcsinou pustia domov na par dni, aj z uzavreteho mozno stabilizovanych...velmi zalezi od osetrujuceho löekara,a vyvine diagnozy...ci sa zlepsuje pacient,stagnuje,spolupracuje, zazemia kam ma ist...je vela faktorv, za mna chod ak potrebujes, Vianoce budu aj o rok ale ty sa daj dokopy
Podľa stavu pacienta .Ale môže sa stať ak je stav akútny,že nepustia ani na sviatky.

Áno, nemocnica funguje aj cez Vianoce.