icon

Sú pacienti na psychiatrii aj počas Vianoc?

3. dec 2024

Daju im priepustku vsetkym alebo ako to je? Uz od rana sa o tom s mamou dohadujeme. Ja si myslim ze psychiatricki pacienti aj Vianoce travia v nemocnici. Uz nemam silu a nervy to s mamou riesit. Necitim sa dobre a je mozne ze mi doktor doporuci hospitalizaciu

lynda888
3. dec 2024

Áno, nemocnica funguje aj cez Vianoce.

kacena4
3. dec 2024

je to vysoko individualne niektori pacienti mozu ist domov na sviatky ini su v nemocnici

januska12323
3. dec 2024

Podľa potreby predsa. Keď treba tak ostanú aj cez vianoce. Tak isto ako ostatné oddelenia.

svetlonos
3. dec 2024

A prečo by nemali byť?? Sú to pa ienti a keď je to potrebné, tak sú tam aj na vianoce e, rovnako ako každý iný pacient na neurológia, onkológii, porodnici atd. Moja mama zas je schopná vyvrátiť aj dg od lekára pokial jej to nepasuje. To sa proste nedohadas!
v rámci svojho pokoja jej oznam, že určite všetkých pustia domov na vianoce a hotovo.

ibrunova
3. dec 2024

Pozri, ak treba, aby si šla do nemocnice, tak choď, bez ohľadu na to, či ťa na sviatky domov pustia alebo nie.. Mame povedz, čo chce počuť a máš pokoj.

123kika1234
3. dec 2024

No ak sú napr na akutnom tak určite, a na voľných oddeleniach to závisí od diagnózy a konkrétneho stavu človeka.

dori2
3. dec 2024

ja pracujem na psychiatrii. kto moze dostane priepustku ale akutni pacienti zostavaju normalne na oddeleni

marianarem
3. dec 2024

Ja som bola na psychiatrii cez Velku Noc. Bolo to tak, ze vacsinu pustili domov. Ale kto tam bol cerstvy a este nestabilny, alebo kto nemal kam ist, alebo kto nechcel nikam ist, tak ten zostal. Co mi hovorili spolupacienti, tak cez Vianoce to bolo podobne.

loliki
3. dec 2024

A ešte po Vianociach sa to tam naplní. Blížia sa Vianoce už 2024 krát a ľudia sa z toho idú zblázniť.

jamimo
3. dec 2024

samozrejme, že sú. Kamarátku v akútnej mánii hospitalizovali pár dní pred vianocami. Sviatky strávila na uzatvorenom oddelení, bez možnosti návštevy (agresia, útoky...), prepustená v polovici januára na vlastnú žiadosť. Aj tak jej to tam prospelo.

tomasisa
4. dec 2024

@marianarem na otvorenom oddeleni väcsinou, pisem väcsinou pustia domov na par dni, aj z uzavreteho mozno stabilizovanych...velmi zalezi od osetrujuceho löekara,a vyvine diagnozy...ci sa zlepsuje pacient,stagnuje,spolupracuje, zazemia kam ma ist...je vela faktorv, za mna chod ak potrebujes, Vianoce budu aj o rok ale ty sa daj dokopy

cukroska
5. dec 2024

Podľa stavu pacienta .Ale môže sa stať ak je stav akútny,že nepustia ani na sviatky.