Sú to afty?

20. feb 2024

Ahojte dievčatá.
Nemáte niekto skúsenosť s niečím takýmto?
Urobil sa mi v ústach aft, kúpila som si v lekárni vodičku na afty, užila Bkomplex.
No nielenže to nemizne, ale ešte sa to zväčšuje, ťahá sa mi to až na peru. Mám úplne zvonku opuchnutú peru. Prikladám foto.
Máte s tým skúsenosť?
Je to aft alebo ísť radšej k zubárovi?

morusha
20. feb 2024

Vyzerá to na opar( herpes).

autor
20. feb 2024

@morusha opar to nie je, mám to z vnútornej strany úst a je to skôr ako rozleptané, nie chrasta. Zajtra idem k zubárovi, len som chcela vedieť, či niekto nemá s niečim takým skúsenosť.

vanilkovazmrzka
20. feb 2024

Neni to dobre vidiet a je to ta afta. Hoji sa dlho, s vodickami ci bez, oar dni to boli… kolko to mas?

morusha
20. feb 2024

To sa nevylučuje, môže byť aj vo vnútri ústnej dutiny. Chrasta sa objavuje až v záverečnej fáze hojenia.Pľuzgiermi to začína, tie potom praskajú, mokvajú až neskôr sa spraví chrasta. Uvidíš čo povie zubár, ale ak ti má robiť nejaký zákrok, tak ťa s oparom( ak sa oň jedná) neošetrí.

monikkatt
20. feb 2024

Ked uz tak afta(zensky rod), nie aft..
Ako dlho to mas?

svokrinjazykmonika
20. feb 2024

K zubárovi by som s tým určite nešla, podľa mňa sa to nepatrí. Niektorí by ťa aj z kresla poslali preč keby to videli.

autor
20. feb 2024

@svokrinjazykmonika prosím? 😂 afty sú neinfekčné a neprenosné a bežne som s tým k zubárovi chodila, vždy mi to niečím potrel a bolo to preč. Ale nikdy sa mi to tak nerozšírilo.

svokrinjazykmonika
21. feb 2024

Tak prečo sa pýtaš či s tým môžeš ísť k zubárovi, keď vieš, mudraňa.

autor
21. feb 2024

@svokrinjazykmonika ja som sa nepýtala, či ísť s aftou k zubárovi. Ale či má niekto skúsenosť, že sa takto afta rozšírila alebo či to je niečo iné. No neviem, kto sa tu hraje na mudraňu 🤣

autor
21. feb 2024

@svokrinjazykmonika a ešte k tvojmu výroku, že sa s tým nepatrí ísť k zubárovi? a kde inde sa asi s tým patrí ísť, keď je to problém v ústach? a že by poslali niekoho preč z kresla? Tak to si asi ešte nevidela ľudí, ktorí k zubárovi prídu s abscesom plným hnisu a predstav si, že ho ošetria a nepošlú preč. Jedine sa k zubárovi nechodí s herpesom.

autor
21. feb 2024

@monikkatt pár dní, bola som dnes u zubára, je to afta. povedal mi, že keď som si dala vodičku na znecitlivenie, tak som si asi omylom do toho zahryzla a zapálilo sa mi to. poradil mi kúpiť na vyplachovanie vodičku s protizápalovou zložkou, malo by sa to upraviť.

monikkatt
21. feb 2024

Tak drzim palce nech sa to rychlo vylieci 🙂