icon

Suché červené fľaky na tvári: Čo ich spôsobuje?

21. feb 2025

Ahojte .spravili sa mi takéto červené fľaky v oblasti úst a na jednom mieste je to veľmi vysušené aj so šupinkami (len na foto je to zrovna natreté tak nevidno) .ked to natriem pri niektorých produktoch to aj dosť štipe a koža má ťahá.
...môže to byť zo zimy? Alebo máte skúsenosť čo iné to môže byť ? ...lebo zrovna sa mi toto stalo keď mám konečne v poriadku pleť po dlhej dobe som si naozaj vylepšila skincare produkty mi sadli všetky používam už dlhšie tak z nich to byť nemôže ...

Suché červené fľaky na tvári: Čo ich spôsobuje?
danielahamar
21. feb 2025

Strava , mlieko, lepok a tak dalej

snowflakenel
21. feb 2025

Chlad

vakatko
21. feb 2025

Káva, sladké, čokoláda ... premnožené kvasinky v črevách?

marcellka32
21. feb 2025

Alergia na chlad..krém LA roche posay cicaplast baume

autor
21. feb 2025

@snowflakenel
@marcellka32 tiež si myslím že chlad, každý deň vyše hodiny vonku s kocarom mrznem 😃 ...a lrp si dávam a zatiaľ nepomáha ...

marcellka32
21. feb 2025

Ak si hodinu vonku, daj si na krém ešte tenkú vrstvu vazeliny

marcellka32
21. feb 2025

Jaj hodiny....no to pleť trpí...ako píšem šál, čiapka, rukavice a šál si natiahni až pod oči na líca+ja dávam tenká vrstva vazeliny

marcellka32
21. feb 2025

Chodila som takto s 1.dietatom, že za každého počasia vonku 3 hodiny..pri druhom už nie, doobeda hodinka vonku, naučila som ho poobede spať doma

denkabemommy
21. feb 2025

Treba v zime okrem klasického krému používať aj cold krém, napr ávene mne veľmi dobre sadol. Ja mám veľmi citlivú pleť v zime toto je riešenie + krémy viac husté, než hydratačné

anna777115
21. feb 2025

Seborea

svokrinjazykmonika
22. feb 2025

Ja som mala presne toto dávno, bola to nejaká baktéria, mala som na to tabletky. Joj ale neviem si vôbec názov spomenúť. Ešte napíšem keď ma osvieti.

svokrinjazykmonika
22. feb 2025

Už viem,helicobacter pylori

ivana11155
22. feb 2025

Ano zo zimy, este viac hydratacny krem si kup, ten co mas a sedi ti, je teraz slaby. Ja mam tiez ine serum a krem pri teplotach okolo 0 az minus a pri +8 uz mam z toho mastnu plet a musim dat slabsie.

margotka17
22. feb 2025

Mandarínky, pomaranče? Nová reďkovka, uhorky, paprika...? Spomen si čo si jedla, ale kľudne aj ten chlad a zima to môže byť.

stanulienkat
22. feb 2025

Seboroidická dermatitida periorálna, ktorá sa vyskytuje hlavne v zime a v suchom období. Kup si od biodermy krém ABC Perioral -je výborný. Dávala som ho dieťaťu, keď bolo malé a mala toto isté.

meri_84
22. feb 2025

Vyzerá to ako ekzem. Skús niekoľkokrát denne premasťovat detským bepantenom, prípadne linola fett krém je na to dobrý, alebo bepanten senziderm krém. Najlepšie zaberajú kortikoidove masti, no sú len na predpis a s nimi treba ozaj opatrne. Ťažko povedať čo to spustilo..., u alergikov všeobecne je toto dosť bežné, možno reakcia na infekciu (helikobakter, chrípka?), jedlo, chlad.

autor
22. feb 2025

@svokrinjazykmonika a to si asi riešila na gastro ? ..uf dúfam že to bude radšej ten chlad 😃
Ďakujem vám všetkým za tipy ...tak snáď nieoc z toho pomôže ...z jedla si myslím že by to nemalo byť lebo som momentálne nejedla nič iné čo zvyčajne a v poslednej dobe stále toxín to isté dookola kvôli diéte 😃😃
No a áno aj ja mením kozmetiku podľa počasia a práve preto sa čudujem lebo som mala teraz suchú pleť a dala som si ju vďaka novým veciam kozmetickým do poriadku a zrazu bum toto 🤦😃

larnaca
22. feb 2025

Chlad -nás malý to ma každý rok ak ruky aj tvar-dávame vazelinu a skúsim ten krém čo tu odporúčajú

svokrinjazykmonika
22. feb 2025

Áno na gastro, hadička a všetko čo ku tomu patrí. To som mala asi iba 15-16 a dlho som mala výťažku takto okolo úst hore a dole. Bola som u doktorky s niečím iným a ona pozerá že čo to mám na tvári, že to vyzerá na helicobactera 🤷 A pritom je to žalúdočná baktéria a ani na internete som sa nedostala takýto príznak. Doktorka mala asi skúsenosti. Zas nehovorím že je to ono na sto pro, ale je tu možnosť lebo mne to vyzeralo tak isto.

autor
23. feb 2025

@svokrinjazykmonika aha no pekne ...tak dakujem poskúšam krémy čo tu odporúčajú a snad to nebude teda toto isté :D