icon

Suché pery - problém, ktorý pretrváva viac ako 6 mesiacov

barbora112678
28. apr 2021

Ahojte,

môžu byť suché pery príznakom nejakej choroby ? Už viac ako pol roka mám každý deň suché pery, hlavne ráno, celý deň musím používať pomádu a aj tak sa nehoja. Rúže ani lesky momentálne nepoužívam. Zároveň sa mi raz do mesiaca prejavia kvasinky v ústach (na jazyku), po týžni zmiznú a o mesiac s tým mám opäť problém. Nemôže ísť o cukrovku ?

Okrem toho ba rukách medzi prstami mám veľmi suchú kožu (akoby ekzém), čítala som, že by to mohlo byť prejavom cukrovky.

Dakujem ☺️

gertrudka222
28. apr 2021

Ked sa bojis cukrovky, preco si nedas spravit krvny test? Netrva to dlho a budes mat istotu

viera
28. apr 2021

.

ivangeline
28. apr 2021

Zle travenie? Zla zivotosprava?

barbora112678
autor
28. apr 2021

@ivangeline stravujem sa zdravo, sem tam si dam nezdrave, avsak za posledny pol rok som brala 4 krat atb mozno bude problem v tomto

ivangeline
28. apr 2021

@barbora112678 Vidis. Nasla si odpoved.

engynka
28. apr 2021

@barbora112678 moja kolegyna mala tiez taku dlhu dobu suche pery, resp ako keby kontura pier sa jej doslova supala. Nic nezaberalo, ziaden balzam, oleje, nic. Az isla k lekarovi a zistili jej stafylokoka v nose. Jedny ATB a bolo po probleme. Aj ked pises, ze si mala v poslednej dobe ATB tak stafylokok je velmi rezistentny voci niektorym ATB

patusikk
28. apr 2021

Priateľ bral tiež lieky na akné lebo ho mal strašné...a tiež suché pery mal neskutočne a v kuse sa mu šúpali

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
29. apr 2021

@barbora112678 Je tiez mozne ze si chronicky dehydrovana. Sliznca a tenka koza na rukach trpia najviac pri dehydratacii.
Ja som mala suche pery cele roky. Bez balzamu som ani krok z domu neurobila. V kazdej kabelke som musela jeden mat a napriek tomu sa mi pery neustale supali. A pritom som mala vodu velmi rada a myslela som si ze pijem tych odporucanych 8 poharov denne.
Potom som koli sennej nadche zacala s prisnym pitnym rezimom a zacala so presne merat kolko pijem. Niekedy to bolo iba 5 poharov denne. Odkedy pijem 10-12 poharov denne (podla sezony), tak pery NIKDY nemam suche. Fakt nikdy ani v zime, ani v lete a ziadny balzam nepouzivam. Len krem na celu tvar ked sa umyjem.
Chronicka dehydratacia tiez moze napomoct vzniku cukrovky, takze si to odsleduj a zacni pit viac vody.

canany
29. apr 2021

A treba sa pozriet aj na balzam, ze aky a kolkokrat za den. Ja som dlhe roky pouzivala balzam a cudovala sa, ze preco mavam suche pery a niekde som sa docitala, ze cim castejsie si davame balzam na pery, tym skor si pokozka zvykne na premastovanie z vonku a uz nevytvara potrebny ochranny filter na perach. Prestala som casto pouzivat balzam a teraz si ho davama tak raz za den, ked citim, ze mam ozaj suche pery a nepila som dostatok tekutin. Cize tekutiny a castost balzamu

canany
29. apr 2021

A este ma napadlo, ze zalezi aj aky balzam. Dcera ma problem so suchymi perami a jediny, ktory znesie je detsky sebamed, skusala som aj labelo, aj neutrogenu, aj s prirodnymi zlozkami a nerobia jej dobre. Ze vraj niektore zlozky v balzamocn sposobuju, ze pery su neskor vysusenejsie, aby si ich clovek stale premastoval a kupoval dalsie a dalsie balzamy, cim podporoval spotrebu

seblicek
29. apr 2021

Antibiotiká v takom množstve mohli tiež urobiť svoje, ale vyskúšaj si dávať na ústa len klasickú placentu, žiadne kadejaké pomády, mne veľmi tá pomohla, aj keď som mala súché, že až tak do krvi.