Súkromie v zdravotníctve. Kde sú hranice zverejňovania údajov?
Ahojte. Máme batoľa, mali sme problém s minerálmi, mal hraničné hodnoty, tak sme brali taký roztok na doplnenie a pediatricka nám mala skontrolovať krv, či už sú hodnoty v poriadku a môžeme vysadiť liečbu. Keď sme u nej boli, zrovna tam bola iná sestrička, zastupovala tú, ktorá tam býva. Priestory sú maličké, ide o dr na sídlisku, boli otvorené dvere medzi sestričkou, dr a neviem prečo aj do čakárne. Prišli sme teda na krv, a doktorka začala rozprávať tej zastupujucej sestričke o zdravotnom stave môjho dieťaťa - neviem z akého dôvodu keďže sme prišli len na krv.. u sestricky stali 2 pacienti a dvere do čakárne naozaj plnej ľudí otvorené. Začala sa tam s ňou rozprávať, že musíme zobrať krv, lebo mu nefungujú nadobličky a že v ktorom tyzdni sa už narodil a preto je taký drobný.... Vadilo mi to vyslovene, neviem, či som vzťahovačná, ale nemá byť zdravotný stav súkromnou vecou? A neviem naco akoze mali byt tieto info sestricke ked slo len o odber krvi a aj tu brala doktorka a nie sestrička..... Normálne premýšľam, že ak sa to ešte raz zopakuje budem si hľadať inú dr... Áno, je to pravda, ale prečo by to mala celá čakáreň vedieť a cudzi ludia vedieť? Som vzťahovačná alebo tiezby vám to vadilo? Neviem či si príliš osobne beriem tieto veci a som ja zvláštna alebo oni.....
To fakt kvoli tomuto hladat inu Dr.???? Si velmi vztahovacna,pretoze nikoho okrem teba tvoje dieta nezaujima. Akoze ako teraz nalozia ti,co to poculi s informaciou,ze je predcasnik a ma problem s nadoblickami? Bezne sa v ambulancii sestra rozprava s Dr.o pacientoch. To,ze su otvorene dvere na chodbu si ani nemusela uvedomit a ty si sa mala ozvat,ci ich mozes zavriet.
Technicky- ano mas pravdu, mne ako dospelej by vadilo, keby moj zdravotny stav rozoberala na plnu hubu pred cudzimi ludmi a technicky by to pri detoch nemalo byt ine. Prakticky- kazdemu je to uplne jedno, predpokladam, ze tam maju plnu cakaren, ludia pindaju, ze dlho cakaju, tak sa snazia rychlo vsetkych vybavit. Kym ty si u lekarky, sestricka uz tam ma dalsich ludi, s ktorymi riesi, co potrebuje. V tejto tvojej situacii, teraz keby lekarka ich mala zase poslat von za dvere, len na to, aby si sestricka vypocula dve vety o tvojom dietati, nech moze potom ziadanku vypisat, a potom ich volat naspat, ze no uz mozete teda, tak by to bolo dost smiesne. Keby zase sestricka caka s prazdnou ambulanciou az do chvile, kedy ty s tvojim dietatom sa vybavite, nadiktujete jej vsetko co treba a opustite miestnost, tak by to trvalo dvakrat tak dlho a cakali by ste tam vsetci ovela dlhsie. Takze uz to je o prioritach. Ak ti to vadi, slusne povedz a snad sa ti prisposobia. Za mna, radsej som rychlejsie vybavena, nech aj cudzi clovek pocuje, ze moje dieta nema dobre mineraly. Aj tak je mu to srdecne u prdele.
Ako lekárka a matka si myslím, že to bolo maximálne neprofesionálne. Žiadanku má vypísať lekár, neviem si úplne predstaviť, načo potrebovala vysvetľovať zastupujúcej sestričke celú genézu zdravotného stavu tvojho dieťaťa,veď možno sa už nikdy neuvidíte.
Takže za mňa no to, sama si na to dávam veľký pozor.
@maciatkolulu no to ja predsa nepisem, ze tie mamicky v cakarni su na to zvedave... ja som napisal ze z principu by ma to hnevalo, pokial zdravotnicky personal nedordrziava,co ma...

@autorka vždy za sebou zatváram dvere keď idem k lekárke, aj do ordinácie. Sestrička sedí vedľa, pokial je niečo treba, vola ju. Sestricka si dvere na ambulancii zatvára automaticky a inak je to aj tak počuť do čakárne, co hovorí... Inak pokial niečo potrebujem, komunikujem so sestrickou a ta informuje doktorku. Cize vie všetko o mojom dieťati aj ona.
Mala si sa ozvať, zatvoriť dvere hotovo. Určite to nebolo naschvál... nabudúce normalne povedz, pardon, môžete zavrieť tie dvere? Alebo ich chod zatvoriť sama...