icon

Súvisí choroba s vysokým krvným tlakom?

29. sep 2025

Dobrý deň som chorá, priateľ si meral tlak odmerala som si aj ja troška sa mi točí hlava . Tlak som mala 136/96. Akurát dnes som mala aj vyšetrenie u kardiológa, samozrejme s respiratorom. Tam som mala tlak 122/91. Všimla som si že vacisnou ten spodný mávam vždy viac ako 85 ale nikdy nebol takto vysoký. Pani doktorka povedala že môžem skúsiť najprv čaje a potom prejdeme na tabletky. Môže tento vysoký tlak súvisieť s chorobou? Ja sa bojím že dostanem infarkt alebo porážku. Dala som si magnerot

sisamisaaa
29. sep 2025

Ak máš nejakého vírusa v tele tak jasné že to súvisí s tým. Určite by som nešla do tabletiek, nie pri takýchto hodnotách. Čaje a pokoj sú gro.

autor
29. sep 2025
@sisamisaaa

Ak máš nejakého vírusa v tele tak jasné že to súvisí s tým. Určite by som nešla do tabletiek, nie pri takýchto hodnotách. Čaje a pokoj sú gro.

@sisamisaaa ďakujem krásne vyskúšam najprv tie čaje

anonym_d131d7
29. sep 2025
@anonym_autor

@sisamisaaa ďakujem krásne vyskúšam najprv tie čaje

@anonym_autor 90% ľudí si meria zle tlak.Mas ho dobrý veď si bola u kardiologa.Ten stres ti robí zle na tlak

anonym_2fb7a3
29. sep 2025

inac preco chodis na kardiokontrolu ked si akutne chora? to je uplne odveci

a nemas vysoky tlak vobec podla tych hodnot a princhorobe sa tlak vzdy zvysuje

jogy1984
29. sep 2025

Nie je sa čoho báť podľa mňa . Ten tlak nie je taký hrozný

sisamisaaa
29. sep 2025
@jogy1984

Nie je sa čoho báť podľa mňa . Ten tlak nie je taký hrozný

@jogy1984 Ona má úzkosť, vidíš to na tom že bežala hneď ku kardiologovi a hneď na to píše sem, a je z toho hotová. Z toho jej ide hore tlak. V jej živote sa deje niečo nedobré, čo potrebuje riešiť, ale ona si radšej meria tlak (je to taký psychologický podvedomý únik mozgu - ochrana). Potrebuje pár dní sedieť každý deň chvíľu v tichu s tými nepríjemnými pocitmi a nerobiť s nimi vôbec, vôbec nič, len ich nechať. Nereagovať, nemerať tlak. Ona na to príde keď sa trošičku upokojí.

autor
29. sep 2025

Ale veď spodný je veľmi vysoký nie ? 97

sisamisaaa
29. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tlak klesá a stúpa v závislosti od zdravotného stavu, činnosti, stresu, úzkosti. Je to normálna vec. Rovnako ako tep. Ja tlakomer doma ani nemám. Ale hodinky na meranie tepu mám a tepy mi idú od 42 do 180 za minútu - v závislosti od zdravotného stavu, činnosti, stresu, úzkosti. Je to príliš vysoký tep? Nuž keď bežím do kopca tak ani nie. Keby som mala silnú úzkosť tak mám tep 90 - pre mňa veľmi vysoký ale keďže mám stres tak je to v poriadku. Keď mám v tele bacila tak mi srdiečko búcha aj 120. V tom momente to nie je veľmi vysoký. Podobne je to aj s tlakom. Takže hlavne kľud, vyšetrená si a si v poriadku.

anonym_d4bd8f
29. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aby si sa ukludnila ... nie je to malo, ale ani nic hrozne.
Moja mam bola operovana na srdce pred 12.rokmi, je sledovana vo viacerych ambulanciach, na liekoch, uz dlhodobo ma tlak cca 140-150 / 110-120, a este zije (dufam, ze este dlho aj bude).
Ja som liecena na vysoky tlak a tiez mavam dlhodobo spodny tlak cez 90, hoci beriem lieky. A tiez som si vsimla, ze ked som nachcipana, mam vyssi tlak, a to trebars teplotu ani nemavam.
Nie som lekar, garantovat nic nemozem, ale ak mas teraz len o cosi zvysene ako je normal, infarkt ti dufam nehrozi

anonym_b17332
29. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor neboj, to prezijes, ked to nemas permanentne. Ja by som bola zvedava, ako si merias ten tlak, to casti treba aj spriemerovat 3 hodnoty. Na porazku ani infarkt to nie je, lekar mi povie, ze ak by som dlhodobo mala nelieceny ten tlak, co som mala ja, to je 170/120, asi takto...

janinah
29. sep 2025

Tlak sa meria spravne tak,ze sedis 15 minut v klude.potom zmeras tlak 3x na jednej i druhej ruke teda na jednej 2x na druhej raz a urobis z toho priemer.
Ty zbytocne prehanas a stresujes.Mg je dobre riesenie