Svrbenie a pálenie v okolí očí. Poradíte mi niečo?
ahojte. uz vyse mesiaca ma strasne svrbi v okoli oci. vyzera to na ekzem. na doporucenie ocnej som vysadila vsetku kozmetiku a vyuzivala som tubu opthalmo hydrokortizon, ktory mi vsak vobec nezabral. beriem lieky na alergiu, dodrziavam vsetko, co dodrziavat mam, ale nic nezabera. posledny tyzden je to priam neznesitelne. lekar mi vymenil tabletky na alergiu za ine, nepomohlo. a dnes som bola u koznej, ktora mi predpisala dermalny krem elidel 1%, po ktorom ma to svrbi a pali este viac. nemozu mi robit ani podrobne testy, kym sa to neskudni. lenze je to len horsie. kedze je to v okoli oci, tak sa na to udajne uz nemoze nic ine predpisat, len to, co som uz vyssie spomenula. nema tu prosim niekto skusenost s tymto problemom? dakujem.
uau...ja sa stým trápim týžden,ale mam to len na jednom oku....zatial.Skusim to labello, aj ked modra indulona mi celkom zlepšuje...aspon tu kožu okolo.
Ahojte. Mám presne taký istý problém s pálením a svrbením okolo očí. Okolie očí je červené a hlavne ráno spuchnuté. Očná lekárka si najprv myslela, že je to herpes. Ale masť na herpes VIROLEX mi urobila veľmi zle. Potom mi predpísla Ophtalmo hydrocortizon a reakcia na túto masť bola tiež veľmi zlá. Samozrejme, kozmetiku už nepoužívam žiadnu, maximálne si tvár natriem kalciovou mastičkou. Chcela som sa opýtať l.lary, či sa jej už stav zlepšil a ak áno, tak z čoho. Ďakujem aj za akékoľvek iné rady.
@spirina ahoj. kazdopadne si umyvaj tvar len v prevarenej vode. krem ktory mi zaberal - jediny - sa vola LIPOBASE. je volne predajny v lekarni, takze si ho mozes kupit. ak si vo velmi zlom stave, lekar by ti mal predpisat kortikoidy-co je sice svinstvo, ale pomoze..mne zabrali az asi tretie..len uz si nepamatam ako sa volali. pozor, kortikoidmi si to mozes natierat MAXIMALNE 3 dni! lebo stencuju uz tak dost tenku pokozku v okoli oci..to mozno aj vies..
potom asi 2 tyzdne po kortikoidoch som si to natierala kremom - tiez uz neviem nazov, ale patril do radu immunomodulatorov. keby si chcela, tak pohladam tie lekarske spravy..no a na zaver mi kozny lekar vymenil lieky na alergiu - alerid - ten mi predpisala alergologicka - bol na figu, vobec nepomahal, za FEXOFENADIN. ale toto zabralo mne, tebe pomoze mozno nieco ine..ja som obehala vtedy asi 6tich lekarov..a hlavne si musis vsugerovat, ze budes mat krasnu pokozku..psychika robi vela.. 🙂
Ďakujem I.Iara za cenné rady. Kožná lekárka mi povedala, že mám ísť ku gastroenterológovi a vyšetriť sa na Helicobactera. Pri jeho premnožení môžu vraj byť tiež kožné prejavy. Tak som sa objednala na dychovú skúšku, ktorá zistí, či som pozitívna. Ale moc tomu neverím, lebo nemám žiadne iné typické príznaky na túto infekciu...ale budem mať aspoň istotu. Ja som si pred tromi dňami kúpila Jarischov roztok (borova voda + glycerin) a používam ho ako pleťovú vodu. Čiže tvoje tvrdenie, že treba používať prevarenú vodu bude opodstatnené. A natieram sa homeopatickou masťou Cicaderma....to mi poradila kamarátka. Stav sa mi ukľudnil, ale nemám odvahu sa namaľovať, lebo to sa mi vždy pohoršilo aj napriek tomu, že make-up som si kúpila v lekárni, špeciálny na ekzémovú pleť Toleriane. Tak chodím po svete taká prírodná, nenamaľovaná...už ma to aj nebaví...chcela by som byť konečne aj za peknú. Keď sa mi stav zase zhorší, použijem tvoje tipy...ešte raz veľmi pekne ďakujem, že si na moju prosbu reagovala.
ahojte vsetci s problemom ktory som mala aj ja a trval 6 mesiacov strasne ma svrbeli a palili oci tiez som mala mast optalmokortizon ktory mi viac ublizil ako pomohol kvapky ktore som dostavala od ocnej lekarky nechcem ani popisovat skusala vsetko no bez uspechu bola som bezradna lebo to bolo strasne moje oci vyzerali ako oci sto rocnej zeny mala som zhrubnutu a bordovu kozu vyskusala som aj kaktus aloevera mast na popaleniny no bez uspechu kedze pracujem v zahranici a nemam moznost stale chodit po doktoroch siahla som po poslednej moznosti a raz som si oci natrela kremom ktory sa vola belogent je to krem na huby a bakterie a proti svrbeniu je skor na nohy ako na oci ale mne pomohol za tri dni sa mi koza okolo oci vratila a svrbenie prestalo poradte sa so svojim lekarom to svrbenie moze mat aj bakterialny povod nemusi ist len o alergie na ktore na skoro pol roka liecili
no a mne sa to zas vratilo. ☹ tak ak ma niekto nejake dobre napady ako pomoct, sem s nimi...keby som aspon vedela z coho to je.. 😒
@l.lara skus Holtov krem...je to na rozne typy ekzemov a kadečoho...ja som to používala na novorodenecký ekzem u malej ked sa narodila a zbavili sme sa ho do mesiaca....už ma dva roky a po svrbeni ani stopy, čiže je bezbečný a ani vela nestojí 😉
http://www.najlekaren.eu/ekzemy/2358-holtov-kre...
l.lara akoby som čítala o sebe. Ja mám problém už od roku 2004 a skúsila som snáď všetko, čo sa dá.
Robili Ti kožné testy? Mne na kožnom zistili alergiu na epoxid. Priamo s ním do styku neprichádzam, ale určite je ho plno. Stačia mi asi výpary. Napríklad niektoré obchodné letáky strašne smrdia a myslím si, že vo farbách a v recyklovanom papieri je epoxid.
@neva19 robili, ale v poriadku. mne teraz staci, ked sa nelicim, nekremujem. ale ja som bleda ako stena, takze je to na nic. :(
@andrejka1983 dakujem, ale holtov krem by sa nemal dostat do oci ☹
Tropetrol,a pred tým dezinfekciu.... koloidne striebro. alebo ako masť aspoň vazelina z lekárne, masť s konope na sk mi nepomohla, najviac mi vždy ulavil moč,jedna kvapka zasvrbi a pokoj oázaa....kortizon je na začiatok ale meni dna asi tak len v pripade nudze a ak viditelne pomáha Oči ... Obličky...len obličkové čaje , mastné vyprážané stop,sladkosti....plesne,stop, apergeny u mňa kakao a neskor aj cukor...to už je ťažký život. Ešte skúsim pecenovú kúru filtre v akváriu tiež treba čistiť,pec kúra na nete.. grep,olív olej,už mi raz veľmi pomoholod únavy a celkovo...tiež ryzova kura ,..aspoň týždeň celozrna ryza a voda,nič viac, a uvidíte zmenu v zrkadle,o čo viac vnútri, koža je kontrolka stavu organizmu.
hlavná príčina je ale že som sa koli zdraviu zatiahol do zdanlivych dobrých veci ktoré mali duchovné pozadie ...zaper,diacom,sviečky,magnetoterapia,... Najprv akože pomôžu ale neskor prídu aj úroky...zdravie,vzťahy,rodina,práca....znovuzrodený kresťan má výhodu,urobí pokánie a následky odznejú,prípadne prijme úplne uzdravenie...neveriacich mi je ľúto lebo východisko nehľadajú.Ale treba skúsiť,lebo je napísané ,kazdy kto by volal na menoJe..š bude zachránený. Mňa uzdravil za 10 sek z astmy,len tak doma . Kto hľadá,nájde.
Amulety,kamene,červené snurky,anielov a všetko mysticke,sošky akejkoľvek ženy,posvetene veci,veci z egypta,vestecke predmety,virgule,kyvadlo, všetko zničiť a zahodiť a ospravedlniť sa otcovi hore. On dal pľúca aj vzduch a nenávidí modlarstvo, ten zlý môže potom škodiť.5 M.20
MOZNO SA TO TU NEHODI, TIEZ SOM UZ NIEKOLKO ROKOV ALERGICKA, ALE PORADIM TI- Z VLASTNEJ SKUSENOSTI, SKUS SVOJ VLASTNY MOC...:/ VIEM, ZNIE TO ZLE, TIEZ SOM SA NECHAVALA DLHO NA TO NAHOVARAT, ALE KED JE CLOVEK ZUFALY, SKUSI VSETKO... DAJ SI KUSOK NA VATOVY TAMPON, PRILOZ SI TO NA OKO (HADAM STACI 5 MIN.)A POTOM UMY.
@l.lara ahojte, ako sa máte s očami? ja sa idem zblázniť už 4 mesiace ma pália, svrbia oči, mala som aj hnisavé oči, liečené antib. kvapkami, teraz stále podráždené spojivky, tak znela diagnoza od očnej, ale kvapem si aj umelé slzy, ale lepšie to nie je....denne robím na PC, to mi k tomu nepomáha, objednanaá som na alerg., neviem, už kde hľadať pomoc
práveže som už 2 mesiace nepoužívala nič, natierala som sa iba kokosovým olejom, ale je to stále rovnaké, tiež som uvažovala tak, že kozmetika . A nelíčim sa už od Vianoc, čo to moje oči neznesú
olej, hm, a na okolie oci? Neviem, netrufla by som si olejovu konzistenciu okolo oci davat, moze to zatiect. Toto fakt bude potrebne poriasit u alergologa. Nepracujes v klimatizovanych priestoroch?
ahojte, vidím, že je tu rozbehnutá diskusia ohľadom pálenia očí, lenže ja mám pokožku okolo očí červenú a páli ma. Toto trvá pomaly tri roky, zima, leto, lekár predpisuje kadejaké masti, ale nič nepomáha, a to isté mám aj okolo kútikov a pod bradou, nikde inde, kto poradí čo robiť? Ďakujem 🙂
Ďakujem za pomoc, krém si kúpim a potom napíšem, ďakujem pekne🙂
Ahojte, mám tento problém a je to veľmi zlé, hlavne keď to intenzívne prepukne. Moje skúsenosti u lekára sú také ako u ostatných - kozmetika, jedlo - pozmeniť a možno sa aj odstreliť. Keď som už nevedela čo robiť, tak mi nekonečne pomohla čistá voda, obklady z Jariš - sa to volá, kúpiš v lekárni a krém zo značky BIODERMA -modrá rada ATORDEM PO zinc. Hotový zázrak. Vyskúšajte, budem rada keď to pomôže čo len jednému.
Vylúčiť akúkoľvek masť, ktorá obsahuje parabény, veľmi dôležité a parfémovú zložku marta
Veľmi super je reviophtal, ja som minule do skoly pisala clanok o chorobach oci a odvtedy si kazde rano dovam reviophtal a vazne mam lepsi pocit 🙂
Sterilne utierky na oci Blephaclean, vyborna vec 🙂
ten reviophtal kupim v lekárni? mám doma jedno balenie ale to som vyhrala v súťaži 🙂
masť advantan ci ako a antihistaminika... fixit 180
alergologia a za 2 dni si fit....) a ješ co chceš
Ahojte, ja som si ekzem na vieckach- zrejme kontaktný - tzv. alergia na kozmetiku - vytvorila zmenou odlicovaca. Nepomohlo ani par dni sa nelicit. A bolo to tu. Svrbenie,supiny,opuchnute viecka...Bola som na koznom, Dr.mi dal len nejaku namiesanu vodu z lekarne,vraj si mám dávať obklady na viecka. No a ešte horsie, ešte viac to vysusovalo a svrbelo. Tak som hladala na webe a ludia spominali krém Skin cap. Niektori tvrdili vraj ma v sebe nejake kortikoidy, ini nie, výrobca vsakpise ze nie....ale v tom stave mi to uz bolo jedno. V lekarni mi p.lekarnicka odporucila vzorku,nech ho vyskusam,lebo je inak drahy....aaa zabralo. Na treti, štvrtý den som palenie nemala. Pouzivala som ho 10 dni a ekzem nastastie zmizol. Na odlicovanie som si kupila mic. vodu od Biodermy, cervena radu, ARko a je to v poriadku.

@iphon ahoj,ako si dopadla u lekara?